עבור לתוכן

מי מחברי הפורום מתגייס ב 6 לדצמבר ולאן?

Featured Replies

פורסם

טוב, אז כנראה שאתה זה שממש ממש לא מכיר את הצבא

נתחיל מזה שמשטרת מחסומים עושים גג 10 שעות ביום,

דבר שני, הם תופסים את המסופים, יושבים להם בחדר עם מזגן ולוקחים תעודות זהות

המחסומים שהם תופסים הם הרבה פחות מסוכנים, בעיקר מחסומים גדולים שעוברים בהם גם יהודים, נדיר שתראה שוטרי מחסומים עם קסדות במחסום, לעומת מחסומים שתופסים לוחמים ששם ברוב המקרים תראה אותם עם קסדות, ולעיתים גם עמדות מאג/נגב,

שוטרי מחסומים לעולם לא מתקרבים לגדר, לא תופסים סיורים, ולא מתפעלים אירועים,

ומעל לכל, הם פועלים על יציאות 10-4...

עכשיו, בכל מחלקת חימוש גדודית, תראה שני קצינים, ועוד 3-4 אנשי קבע, שזה כבר בסביבות ה4-5 אלף לכל אחד מהם,

דבר שני, רוב האנשים האלה זורקים זין, מתעללים בציוד, ועושים הכל בחאווה,

דבר שאם היה קורה בחברה פרטית, היו מעיפים אותם מהמכרז ועוברים לחברה אחרת,

לגבי מכונאים שיוצאים למבצעים זה השטות הכי גדולה ששמעתי בחיים שלי,

הדבר היחיד שמתקרב למה שאמרת זה הכתכ"ל, ושם יש קצין חימוש, שעבר מסלול קרבי, ועוד נהג ושני לוחמים, והם ממש רחוקים מהפעילות, ולרוב אפילו רק בכוננות במוצב הקרוב,

וברוב הגדודים חימושניקים סוגרים 1 ל4 או 1 ל3, וטוחנים שמירות אין מה לעשות כולם עושים את זה.

אז באמת שזרקת פה הרבה שטויות

אף אחד לא אמר שג'וב זה אנשים נחותים

פשוט אנשים כמוך שמתלהבים בזה שהם הורידו פרופיל זה נחות

שמע, אתה זה שתקלל כל יום בצבא, וזה מגיע לך,

גדודים לא לרמה שלך, תאמין לי שרק אתה תסבול מזה, תראה איזה יחס תקבל בצבא, שתפגוש אנשים שלא ברמה שלך

10 שעות ביום זה לא מעט בכלל. המקסימום שמותר זה 12 שעות(כלומר זמן מנוחה זהה לזמן שמירה). יש מספיק קרביים שכל היום יושבים במזגן וכיף גם כן. בסופו של דבר מה שבאמת משנה זה כמה זמן יש לך לגרבץ ומה היציאות שלך. במובן הזה - משטרת מחסומים טוחנת כמו קרביים, או כמעט כמו.

יש גם הרבה אנשים ממשטרת מחסומים שלא יוצאים 10-4 אלא יוצאים 11-3.

לגבי מחלקת החימוש - אתה הוא זה שמבלבל את המוח. סתם כדי לסבר את האוזן אני אגיד שאני הייתי מספיק זמן במחלקת חימוש גדודית, ולאחר מכן קצין חימוש. אז אל תספר לי על מה עשינו ומה לא עשינו.

אני לא יודע את מי אתה הכרת - אבל רוב אנשי הקבע האלה קורעים את התחת, וממש לא מקבלים משכורת שמצדיקה את זה. תראה לי מישהו בחברה אזרחית שמוכן לא לישון חצי מהלילות בגלל חילוצים, לחזור פעם ב..הבייתה(למרות שנגדים בד"כ חוזרים כל שבוע), בשביל שכר של 6-7(תן להם קצת קרדיט. הם לא עושים 4-5).

לגבי מבצעים - עכשיו בכלל אתה מחרטט. קודם כל הכתכ"ל כולל תמיד קצין\נגד וכמה חיילים. מה שאומר שגם החיילים הג'ובניקים צריכים לצאת למבצעים. דבר שני - כתכ"ל זה לחילוצים שגרתיים והוא אינו מבצעי. הוא מיועד לחילוצים רגילים או בזמן מבצעים קטנים. מעבר לזה יש את נגמ"ש 9 שכולל בד"כ את הממח"ג, מספר חיילים ואולי גם אנשי קבע.

בקיצור - בכמעט כל מבצע גדול או קטן יש נציגות של חיילי חימוש(ולא רק קצינים ואנשי קבע - למרות שגם הם) - אז אל תבלבל את המוח. הם קורעים את התחת יום ולילה ובנוסף צריכים לעשות שמירות ועבודות רס"ר שגרתיות. ומעבר לכך - הם מסכנים את החיים שלהם.

אחרי כל זה אין לך בושה לא רק לכנותם ג'ובניקים אלא גם להגיד שלא צריך אותם.

אין שום בעייה - נשאיר את ה'לוחמים' לבד ונראה איך הם יסתדרו.

אגב, אם אני לא טועה אתה שיריונר לא? תוריד קצת מהפוזה של 'הלוחם'. בתור 'גובניק' עשיתי בבה"ד 1 הכשרה יותר רצינית ממה שאתם עושים בטירונות.

ואם אחרי כל זה נחזור לנושא - אתה עדיין צעיר ובמהלך הצבא. ברגע שתצא אתה תראה שאת אף אחד לא מעניין איזה קווים עשית ואיזה קורסים הקשורים ללוחמה ופיקוד יש לך ברזומה.

דווקא אלה שהיו במודיעין, בממר"מ, ובכל מה שקשור למחשוב - ישתינו עלייך(וגם עליי) בקשת. בסופו של דבר - זה מה שמעניין באזרחות.

• תגובות 51
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

10 שעות ביום זה לא מעט בכלל. המקסימום שמותר זה 12 שעות(כלומר זמן מנוחה זהה לזמן שמירה). יש מספיק קרביים שכל היום יושבים במזגן וכיף גם כן. בסופו של דבר מה שבאמת משנה זה כמה זמן יש לך לגרבץ ומה היציאות שלך. במובן הזה - משטרת מחסומים טוחנת כמו קרביים, או כמעט כמו.

יש גם הרבה אנשים ממשטרת מחסומים שלא יוצאים 10-4 אלא יוצאים 11-3.

לגבי מחלקת החימוש - אתה הוא זה שמבלבל את המוח. סתם כדי לסבר את האוזן אני אגיד שאני הייתי מספיק זמן במחלקת חימוש גדודית, ולאחר מכן קצין חימוש. אז אל תספר לי על מה עשינו ומה לא עשינו.

אני לא יודע את מי אתה הכרת - אבל רוב אנשי הקבע האלה קורעים את התחת, וממש לא מקבלים משכורת שמצדיקה את זה. תראה לי מישהו בחברה אזרחית שמוכן לא לישון חצי מהלילות בגלל חילוצים, לחזור פעם ב..הבייתה(למרות שנגדים בד"כ חוזרים כל שבוע), בשביל שכר של 6-7(תן להם קצת קרדיט. הם לא עושים 4-5).

לגבי מבצעים - עכשיו בכלל אתה מחרטט. קודם כל הכתכ"ל כולל תמיד קצין\נגד וכמה חיילים. מה שאומר שגם החיילים הג'ובניקים צריכים לצאת למבצעים. דבר שני - כתכ"ל זה לחילוצים שגרתיים והוא אינו מבצעי. הוא מיועד לחילוצים רגילים או בזמן מבצעים קטנים. מעבר לזה יש את נגמ"ש 9 שכולל בד"כ את הממח"ג, מספר חיילים ואולי גם אנשי קבע.

בקיצור - בכמעט כל מבצע גדול או קטן יש נציגות של חיילי חימוש(ולא רק קצינים ואנשי קבע - למרות שגם הם) - אז אל תבלבל את המוח. הם קורעים את התחת יום ולילה ובנוסף צריכים לעשות שמירות ועבודות רס"ר שגרתיות. ומעבר לכך - הם מסכנים את החיים שלהם.

אחרי כל זה אין לך בושה לא רק לכנותם ג'ובניקים אלא גם להגיד שלא צריך אותם.

אין שום בעייה - נשאיר את ה'לוחמים' לבד ונראה איך הם יסתדרו.

אגב, אם אני לא טועה אתה שיריונר לא? תוריד קצת מהפוזה של 'הלוחם'. בתור 'גובניק' עשיתי בבה"ד 1 הכשרה יותר רצינית ממה שאתם עושים בטירונות.

ואם אחרי כל זה נחזור לנושא - אתה עדיין צעיר ובמהלך הצבא. ברגע שתצא אתה תראה שאת אף אחד לא מעניין איזה קווים עשית ואיזה קורסים הקשורים ללוחמה ופיקוד יש לך ברזומה.

דווקא אלה שהיו במודיעין, בממר"מ, ובכל מה שקשור למחשוב - ישתינו עלייך(וגם עליי) בקשת. בסופו של דבר - זה מה שמעניין באזרחות.

מה אתה מזיין את השכל אתה משווה את הגובניקים שיושבים במחסומים לקרביים. אני מבין שאין לך מושג על מה אתה מדבר.

אני כל השירות שלי לא עשיתי מחסומים. וגם 11 3 זה פרבילגיה. יותר מידי פעמים עשיתי 18 3 ו 21 3. ובימים הרעים הרבה יותר.

שוב שירות של גובניק לא מתקרב למה שעובר לוחם. גם החברה מהפקדה יודעים שהחיים שלהם יפים לעומת מה שאנחנו עושים (למרות שאם אתה משווה אותם לקריה אז כן הם טוחנים). אף פעם לא ראיתי חברה מהפקדה בשטח גם שנתקעו נגמחונים או אכזריות שפרשו רק מברג היה שם. עם כמה לוחמים. ההכשרה שעברת בבה"ד 1 לא שווה יותר מידי סתם שתהיה בעיניינים גם מה שאנחנו עשינו בטירונות לא שווה יותר מידי, הדבר היחידי שעושה אותך מקצועי זה הניסיון והמ"פ שלך.

בקיצור צא מהסרט שאתה יכול להשוות גובניקים ללוחמים. אומנם כם הם חשובים ואי אפשר לנהל צבא בלעדיהם כמו שאי אפשר לנהל צבא בלי לוחמים, אבל יש לנו יותר מידי גובניקים ופחות מידי לוחמים.

פורסם

TheOG: או שאתה מלא בשקרים או שאתה סתם full of shit.

אם לא ראית אף פעם חימושניקים שמחלצים ומתקנים אז לא היית בקרבי.

18-3 וכדומה זה רק בהתחלה בקורסים, קצת בתקופה שאתה צעיר, ובבל"תמים שבהם גם המפקדה נשארת. לשם השוואה המפקדה אומנם לא עושה מסלול מפרך, אבל טוחנת עד היום האחרון. ואין להם 2-3 מחזורי גרבוץ בסוף(מ"ז,ל"א,מ"א).

בסופו של דבר כל מה שיש לי להגיד זה - שאם היית לוחם אז נדפקת. אם היית מפקדה נדפקת לא פחות ואפילו יותר. הג'ובניקים שקיבלו מקצוע שקשור למחשוב לא רואים אותנו ממטר.

פורסם

TheOG: או שאתה מלא בשקרים או שאתה סתם full of shit.

אם לא ראית אף פעם חימושניקים שמחלצים ומתקנים אז לא היית בקרבי.

18-3 וכדומה זה רק בהתחלה בקורסים, קצת בתקופה שאתה צעיר, ובבל"תמים שבהם גם המפקדה נשארת. לשם השוואה המפקדה אומנם לא עושה מסלול מפרך, אבל טוחנת עד היום האחרון. ואין להם 2-3 מחזורי גרבוץ בסוף(מ"ז,ל"א,מ"א).

בסופו של דבר כל מה שיש לי להגיד זה - שאם היית לוחם אז נדפקת. אם היית מפקדה נדפקת לא פחות ואפילו יותר. הג'ובניקים שקיבלו מקצוע שקשור למחשוב לא רואים אותנו ממטר.

תקשיב זה פשוט אני הייתי בעזה מנצרים שבצפון עד רפיח. ואף פעם לא ראיתי גובניק מהחימוש עוזר בפריסת זחל תמיד זה היה אנחנו. ואל תבלבל לי את המוח אין לי מושג איפה את שירתת אבל אצלנו אף פעם לא היה דבר כזה. תמיד מברג ועוד שניים שלושה חיילים שלנו, אפילו את התפ"ש על הנגמחון אנחנו היינו עושים לבד והסטרואן היה רק מזיין את השכל. (כמובן שהיינו צעירים)

פורסם

עכשיו מ.צ. מעברים רוצים גם תעודת לוחם

פורסם

תקשיב זה פשוט אני הייתי בעזה מנצרים שבצפון עד רפיח. ואף פעם לא ראיתי גובניק מהחימוש עוזר בפריסת זחל תמיד זה היה אנחנו. ואל תבלבל לי את המוח אין לי מושג איפה את שירתת אבל אצלנו אף פעם לא היה דבר כזה. תמיד מברג ועוד שניים שלושה חיילים שלנו, אפילו את התפ"ש על הנגמחון אנחנו היינו עושים לבד והסטרואן היה רק מזיין את השכל. (כמובן שהיינו צעירים)

אז הייתם סתם פרייארים, או שאתה סתם מזיין ת'שכל.

וגם אני הייתי בעזה ורפיח.

בכל מקרה אתם סתם סוטים מהנושא. אני אישית חושב שהמפקדה לא מקבלת את הכבוד הראוי לה. אם כבר אתה חייל מפקדה - אז עדיף לך כבר להיות לוחם וזהו. כי במילא היציאות חרא ואתה טוחן.

בכל מקרה זה לא העניין כאן. העניין כאן שיש אנשים שבבוטות טוענים שאין חשיבות לגובניקים. אז חבר'ה- בלי הג'ובניקים ההכרחיים כ"כ - אין לוחמים. וגם אם הצבא כן היה יעיל מבחינת סד"כ(מה שהוא לא) - אז עדיין רוב הצבא היה מורכב מג'ובניקים חיונים ומיעוט של לוחמים

פורסם
  • מחבר

^ בואו נילך לשורש אם לא היה גו'בניקים אף אחד לא היה מיתגייס , כי מי יושב בלישכות הגיוס והבקו"ם?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים