עבור לתוכן

רוצה היום ללכת ליפתוח בנק איזה מומלץ? פועלים? לאומי? ....

Featured Replies

פורסם

^ כלומר אתה מקבל כל שבוע 3.75% מסכום שסגרת מידיי שבוע?

• תגובות 45
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נראה לך? :screwy:

הריבית היא תמיד שנתית, נקודות היציאה הן שבועיות.

אגב, אם הייתי מסתפק בפיקדון חודשי, הריבית היתה גבוהה יותר.

פורסם

^ אז לאיזה תקופה סגרת ?

* כי יש מה שניקרא "גמיש" שמקצה לך ריבית מסוימת מידיי חודש על הסגירה שלך ומעבירה אותה לחשבון הפעיל שלך.

פורסם

FIRST SQUAD - אל תסגור אף פעם כסף בבנק!

הרבה הרבה יותר ישתלם לך להלוות כסף למדינת ישראל (אג"ח ממשלתי) עליו תקבל יותר אחוזי ריבית, או להלוות כסף לבנק ישראל (מק"מ).

כרגע עדיף מק"מ, הלוואה לבנק ישראל. במונחי פק"מ (בהשוואה לפק"מ זאת אומרת) אתה יכול לקבל 4.75% ריבית שנתית (אחרי כל העמלות) על כל סכום.

יש לך סכום של 10,000 - עליו תקבל במונחי פק"מ 4.75% ריבית שנתית אם תקנה מק"מ (מלווה קצר מועד).

יתרון נוסף הוא שתוכל להוציא את הכסף בכל שלב בלי קנסות ולקבל עדיין את ה-4.75% (בערך.מחושב שנתית, ז"א שאם הוצאת אחרי חצי שנה תקבל את החלק היחסי של הריבית).

בבנק לעומת זאת תקבל כ-2% בסגירה לשנתיים, בלי אפשרות יציאה, בצמוד למדד. ז"א, שרק אם המדד יהיה גבוהה מ-2.75% ההשקעה הזאת תשתלם. הייתי אומר שאפילו רק אם הוא יהיה גבוה מ-3% זה יהיה משתלם, כי אתה סובל מזה שאתה לא יכול להוציא את הכסף כאן בלי לשלם קנס, ובמק"מ אתה כן יכול לעשות את זה.

תחזית בנק ישראל לשיעור האינפלציה השנתית בכל שנה היא בין 1%-3%, שהשנה האינפלציה הייתה נמוכה במיוחד (לא זוכר כמה, פחות מ-0.5%).

בוא נגיד שבשנתיים הקרובות התחזית תתממש והאינפלציה הממוצעת תהיה 2% - זאת אומרת שתקבל 4% בשנה.

לכן ההשוואה היא 4.75% עם אפשרות יציאה יומית מול 4% בלי אפשרות יציאה.

זאת השקעה סולידית מאוד, אני על סכום כזה הייתי "מסתכן" יותר ומנסה להשיג לפחות 7% בשנה (קרנות נאמנות), אבל זאת החלטה שלך.

ולפותח הת'רד - לך לבנקים קטנים - כמו הבינלאומי, אגוד, אוצר החייל וכו'.

הם מנסים לפתות לקוחות חדשים ע"י עמלות זולות יותר וריביות גבוהות יותר לחסכונות לרוב.

יש בעיה 1 לקנית פק"ם צריכים 30000 שקל

אז האופציה האידיאלית קרנות נאמנות

פורסם

^ אז לאיזה תקופה סגרת ?

* כי יש מה שניקרא "גמיש" שמקצה לך ריבית מסוימת מידיי חודש על הסגירה שלך ומעבירה אותה לחשבון הפעיל שלך.

מה לא היה ברור ב"שבוע" ? :nixweiss:

והריבית לא עוברת כל חודש לחשבון, אלא מצטברת בפיקדון (ולכן ברמת העיקרון גם הריבית גדלה בכל חודש, מבחינה אבסולוטית).

פורסם

^ אז איך אנשים "חיים על ריבית" ?

פורסם

תגיד, אתה בסדר ?

יש לי כרגע בבנק הפועלים פיקדון שבועי - משמע אני יכול להוציא ממנו כמה כסף שבא לי (וגם את הכל) בהתראה של שבוע בלבד - ללא שום עמלות (!), בריבית של 3.75%. איך לעזאזל הגעת ל-2% בסגירה לשנתיים? לזרוק סתם הרבה מספרים ואחוזים לאוויר - לא הופך אותם לנכונים..

אתה כ"כ יהיר שזה מגוחך. זה חבל שאתה מה אתה בדיוק מקבל, אתה מפסיד כסף מקבלת 3.75% שהיית יכול לקבל בתנאים טובים יותר (הוצאת כסף בהתראה של דקות) לפחות 1% יותר.

אתה מדבר על פקדון שאינו צמוד מדד. עם צמוד מדד אני משער שהיית מקבל 1.3%-1.5%, תלוי בסכום ההשקעה.

ד"א, אני, על המזומנים הלא מושקעים שיש לי בחשבון בחברת ההשקעות "ברוקרטוב", מקבל ריבית שנתית של פריים-2.2 (היה 4.55%, עכשיו 4.3%), עם אפשרות להוציא את הכסף כל יום. אבל זה לא בנק, התנאים שם הרבה הרבה יותר טובים (אין עמלות כלל מלבד קנייה ומכירה, שעומדים על 0.12% במניות ו-0.1% באג"ח ומק"מ).

ואפשר לחיות על ריבית, אם אתה מושך את הריבית שהצטברה בכל חודש, ואפשר גם לשמור את הריבית ולא לגעת בה - "ריבית דריבית".

נגיד שיש לך 1,000,000 שקל, ואתה משיג בהשקעה כלשהי 0.75% נטו בחודש (לאחר ניכוי עמלות,מיסים ואינפלציה). זאת אומרת שאתה יכול למשוך בכל חודש 7,500 לנצח והמיליון שקל (ריאלי, לא נומינלי) ישארו לך. עכשיו - אם חודש אחד לא הוצאת שקל, יהיו לך בחשבון 1007500, ותוכל להוציא בכל חודש סכום של 7556.25 (במקום 7500) ושה-1007500 ישארו לך בחשבון. ככל שתתאפק יותר עכשיו ותמשוך פחות מהריבית כך יגדל הסכום שישאר יצבור בעצמו ריבית. למשל אם מהריבית שעומדת על 0.75% (או 7,500) תמשוך רק 6500 שקל ו-1,000 תשאיר בחשבון, עליהם תוכל לקבל בחודש לנצח 7.5 שקל, וה-1000 ישארו לך בתוספת למיליון. ככה חיים על ריבית.

זה מצריך השקעה בדברים שאפשר לפדות אותם כל יום בלי לשלם קנס - זה אומר מק"מ, אג"ח, מניות, קרנות נאמנות ותעודת סל - כל אלו ניתנים למשיכה בכל יום.

בקטנה יותר, ולא על סכומים גדולים של מיליון - על 100,000 שקל באותה דרך הרי תוכל להרוויח 750 שקל תוספת חודשית למשכורת נטו (לא רע בהחלט). ואם תרצה להשקיע רק בדברים סולידיים לחלוטין, תוכל לקבל כ-0.4% בחודש - או 400 שקל נטו לנצח.

פורסם

אתה כ"כ יהיר שזה מגוחך. זה חבל שאתה מה אתה בדיוק מקבל, אתה מפסיד כסף מקבלת 3.75% שהיית יכול לקבל בתנאים טובים יותר (הוצאת כסף בהתראה של דקות) לפחות 1% יותר.

אתה מדבר על פקדון שאינו צמוד מדד. עם צמוד מדד אני משער שהיית מקבל 1.3%-1.5%, תלוי בסכום ההשקעה.

בלה בלה בלה, ידה ידה ידה.

אתה: "בנק נותן 2% בסגירה לשנתיים".

אני: "בנק נותן 3.75% בסגירה לשבוע".

שם לב להבדל במילים המודגשות? זה הכל.

יהיר, לא יהיר. עובדות, ידידי.

פורסם

יהיר, בלי ספק. והייתי נותן לך את הקרדיט שאתה יודע ומוכן להודת בטעות, אלמלא הוכחת בתגובה האחרונה שאתה לא בוגר מספיק בשביל זה.

שים לב למילים המודגשות:

אני: "בנק נותן לך 2% בשנה בצמוד למדד", ולאחר מכן "בוא נגיד שבשנתיים הקרובות התחזית תתממש והאינפלציה הממוצעת תהיה 2% - זאת אומרת שתקבל 4% בשנה"

אתה:"בנק נותן 3.75% בסגירה לשבוע".

יש מבין? אם לא אסביר - מדד הינו האינפלציה. כאשר פיקדון הוא צמוד מדד הרי שבתוספת המדד הוא צריך להשתוות פלוס-מינוס לזה שאינו צמוד מדד.

אין בארץ בשום בנק, ואני פה חותם לך על זה, פיקדון עם נקודות יציאה שבועיות (גם לא אם מפקידים מיליון) שנותן 3.75% צמוד מדד. המדד משמעותי מאוד, כי "צמוד מדד" פירושו "תוספת ריבית של 1%-3%" ולא צמוד מדד, פירושו "תוספת ריבית של 0%". אז האלטרנטיבות לך היו 1.3% צמוד מדד, או 3.75% לא צמוד מדד.

ועכשיו? הבנת?

אם תכתוב "בלה בלה בלה, ידה ידה ידה" אני אפרש זאת "כצודק, טעות שלי", זה לא שאני מצפה ממך ליותר.

פורסם

אגב, ריבית שכתוב 3% זה יופי, אבל זה לא אומר הרבה.

הAnnual payments כלומר כל כמה זמן מחשבים אותם- זה מרכיב קצת יותר חשוב.

פורסם

אגב, ריבית שכתוב 3% זה יופי, אבל זה לא אומר הרבה.

הAnnual payments כלומר כל כמה זמן מחשבים אותם- זה מרכיב קצת יותר חשוב.

שנתי, מן הסתם.

אם תמצא לי מישהו שנותן 3% ריבית חודשית, אני מפקיד אצלו מיליון שקל ונותן לך כל חודש חצי מהריבית..

Guy King, אני מבין שמשעמם לך בחיים אם אתה חופר לי עד כדי כך בשטויות שבכלל לא מעניינות אותי..

כל מה שאמרתי היה דבר פשוט - אתה טענת שבנק נותן 2 אחוז וגם זה רק בסגירה לשנה. אתה יודע מה, נלך עם העקשנות שלך - 2 אחוז צמוד למדד. לעומתך אני הראתי לך שאני מקבל 3.75 (לא צמוד, שזה לצורך העניין בערך כמו ה-2 צמוד שלך) עם נקודות יציאה שבועיות. עובדה. ואגב, אם הייתי מפקיד יותר הריבית בפירוש גם היתה יכולה להיות גבוהה יותר.

אתה רוצה להמשיך לחפור, שיהיה לך בכיף. כנראה שזה התחביב/מקצוע שלך ויש לך הרבה זמן פנוי, אז אתה מוזמן להמשיך לכתוב פה מגילות... בהצלחה.

פורסם

RK התכוון למשהו אחר. את ה-3.75% כנראה שמחשבים שבועית (כי יש נקודות יציאה כל חודש), מה שאומר שכל עוד תוציא את הכסף לפני השבוע ה-52 תקבל פחות מ-3.75%, וככל שתוציא אותו מוקדם יותר תקבל יחסית פחות ריבית שנתית (ז"א שאחרי חצי שנה לא תקבל 1.875, אלא אולי 1.8 - אין לי כוח לחשב את זה עכשיו.

פורסם

וואיי שיגעתם אותי! אז שווה לסגור 10K בבנק (אוצר החייל - שזה בעצם לאומי) בפק"מ חודשי?

פורסם

10K, אני אישית, לא הייתי סוגר גם בשביל 50 אחוז ריבית (טוב, 50 אולי כן...), כמה כבר תקבל מזה, 20 שקל בחודש אחרי מיסים? לא שווה את המאמץ לדעתי.

פורסם

באמת לא תקבל מזה הרבה. שתשתחרר יחכו לך בערך 11,200 בפק"מ, זאת אומרת בערך 30-35 שקל לחודש (ברוטו, נטו 25-30). זה לא יזיק למשכורת הרעב שתקבל מהצבא נגיד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים