עבור לתוכן

רוצה היום ללכת ליפתוח בנק איזה מומלץ? פועלים? לאומי? ....

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

שאפתן, עדיין לומד לתיאוריה וכבר קובע שעוד חצי שנה יהיה לו רשיון.

מישהו מבטיח לך שתעבור טסט ראשון? :\

אני נהגתי במכונית כמה פעמים יש לי שליטה מצויינת ואני חושב שיש לי את כל הפרמטרים לעבור טסט ריאשון! ואני חושב שאני יהיה נהג מצויין, מאוד חכם ומנוסה בעתיד.

ובטח שמזומן זה הכי טוב. עד שגונבים לך אותו.

להסתובב על חבילת שטרות בכיס זה טיפשי ומסוכן, לא ממליץ.

אני לא מאלה שמיסתובבים אם חבילת שטרות בכיס.

• תגובות 45
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

[ציניות]

בנק הזרע...

או שתפתח בבנק למסחר או הבנק לתעשיה...

[/ציניות]

בעקרון כל אחד מהבנקים הגדולים יחלוב אותך בצורה שבה, זה ייתן לך "הטבות" על עמלות כאלה זה ויחלוב ממך דמי ניהול, זה יחסוך לך באחרונים ויחלוב אותך ב"עמלות". ואותו דבר עם חסכון קטן שתפתח זה ייתן לך ריבית "גבוהה"(הריביות לסכומים שמשהו כמוך יכול להפקיד פשוט לא שוות עדיף שהכסף ישכב בחשבון) אבל כשתרצה לשבור לפני הזמן יקח ממך סכום שבירה שיבטל כמעט את כל הריבית.

עצה שלי? אם אין לך שום כוונה לפתוח תוכניות חסכון בנק הדואר יכול להיות פתרון לא רע: אין עמלות בכלל, אי אפשר להכנס לאובר דרפט, אין דמי ניהול חשבון. אתה רק יכול להפקיד ולמשוך כסף מהחשבון. אפשר להזמין צ'קים וכרטיס אשראי מקומי מהם. חבל שהרבה אנשים לא יודעים את זה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העצה. :)

פורסם

אין סיבה שלא תפתח חשבון בנק...

לא יקחו ממך שקל עד שתהיה בן 18... עד גיל 18 אתה לא תשלם שום עמלה...

וזה הרבה יותר נוח... ככה תמיד יש לך כסף עליך...

ובקשר לאיזה בנק... בחשבון צעיר זה לא ממש משנה כי לא לוקחים לך כסף אז אין ממש הבדל בין כל הבנקים...ההבדל הוא רק כשתהיה בן 18... פשוט תפתח בנתיים בבנק שנמצא קרוב לבית שלך...

פורסם

אני חושב שבנק הפועלים הכי טוב

פורסם

אני ב"הפועלים".

אני לא משלם שקל על כלום. חינם חינם, קיבלתי גם מתנות :D . עד גיל 21 אין עמלות כתוב בחוזה, אם אני לא טועה.

פתחתי אותו לבד. אין קשר להורים ואין להם גישה לחשבון. :)

בכספומט שליד האוניברסיטה אני תמיד מושך כסף... שם אין 1.21 ש"ח עמלה כמו בבנקטים רגילים. (זו העמלה היחידה ששילמתי לבנק - על המשיכה..)

קיבלית גם כרטיס אשראי עם מלא מלא הנחות במל חנויות(בתי קפה, חנויות בגדים, לונה פארק, חנות מזון מהיר וכו'...)

לרוב זה איזה 10% הנחה בקניה בכרטיס האשראי בחנויות שמצויות בחוברת.

פורסם

הכי טוב לפתוח חשבון בבנק של ההורים. :xyxthumbs:

בגילאים האלה גם ככה כמו שאמרו לך אף אחד לא יקח לך עמלות.

וההכרות של הפקידים עם ההורים שלך רק תעזור לך במקרה שתצטרך משהו ותתקל באיזה פקיד/ה בעייתים.

פורסם

אני גם פותח חשבון בנק בקרוב...

רציתי לדעת אם זה נכון שרק בבנק הפועלים אפשר לגהץ את האשראי בחנויות וכו' או שגם אצלהם זה כמו בדיסקונט שאפשר למשוך רק מכספומט (שזה חרא ולא נוח) [כמובן שאני מדבר על אשראי של עד גיל 18]?

פשוט הורים שלי בדיסקונט, אבל אם זה נכון אז אני לא מתכוון להיות שם....

פורסם

אני לא יודע מה יש בדיסקונט אבל בפועלים אפשר לגהץ עם הכרטיס אשראי... עד 400 שקל ביום והכסף יורד מיידית מהחשבון... אם ההורים חותמים על ערבות יש לך יותר כסף שמותר לך להוציא והכסף יורד רק בסוף החודש

פורסם

אני גם פותח חשבון בנק בקרוב...

רציתי לדעת אם זה נכון שרק בבנק הפועלים אפשר לגהץ את האשראי בחנויות וכו' או שגם אצלהם זה כמו בדיסקונט שאפשר למשוך רק מכספומט (שזה חרא ולא נוח) [כמובן שאני מדבר על אשראי של עד גיל 18]?

פשוט הורים שלי בדיסקונט, אבל אם זה נכון אז אני לא מתכוון להיות שם....

מה לא הבנת מההודעה שלי?!

אני ב"הפועלים".

אני לא משלם שקל על כלום. חינם חינם, קיבלתי גם מתנות :D . עד גיל 21 אין עמלות כתוב בחוזה, אם אני לא טועה.

פתחתי אותו לבד. אין קשר להורים ואין להם גישה לחשבון. :)

בכספומט שליד האוניברסיטה אני תמיד מושך כסף... שם אין 1.21 ש"ח עמלה כמו בבנקטים רגילים. (זו העמלה היחידה ששילמתי לבנק - על המשיכה..)

קיבלתי גם כרטיס אשראי עם מלא מלא הנחות במלא חנויות(בתי קפה, חנויות בגדים, לונה פארק, חנות מזון מהיר וכו'...)

לרוב זה איזה 10% הנחה בקניה בכרטיס האשראי בחנויות שמצויות בחוברת.

פורסם

בבנק לאומי\אוצר החייל לא לוקחים עמלות עד גיל 21, בגלל מסלול צבאי.

חשבון בנק זה דבר טוב. כרטיס אשראי זה דבר מסוכן , צריך לדעת להשתמש בו הרבה אנשים שאני מכיר נכנסים לחובות גדולים. אני מציא לך להוציא כרטיס אשראי אחרי גיל 18 , כשתיהיה יותר בוגר ותשכול את ההוצאות שלך.

---

עכשיו יש לי שאלה למי שמבין , אני עומד לסגור סכום של 10000 שקל בבנק חודש הבא - לשנתים , מישהו אולי יודע מהם אחוזי הריבית ולפי מה הם ניקבעים? תודה מראש.

פורסם

אי אפשר להיכנס לחובות גדולים מהכרטיס אשראי כשיש לך כרטיס צעיר...

פורסם

FIRST SQUAD - אל תסגור אף פעם כסף בבנק!

הרבה הרבה יותר ישתלם לך להלוות כסף למדינת ישראל (אג"ח ממשלתי) עליו תקבל יותר אחוזי ריבית, או להלוות כסף לבנק ישראל (מק"מ).

כרגע עדיף מק"מ, הלוואה לבנק ישראל. במונחי פק"מ (בהשוואה לפק"מ זאת אומרת) אתה יכול לקבל 4.75% ריבית שנתית (אחרי כל העמלות) על כל סכום.

יש לך סכום של 10,000 - עליו תקבל במונחי פק"מ 4.75% ריבית שנתית אם תקנה מק"מ (מלווה קצר מועד).

יתרון נוסף הוא שתוכל להוציא את הכסף בכל שלב בלי קנסות ולקבל עדיין את ה-4.75% (בערך.מחושב שנתית, ז"א שאם הוצאת אחרי חצי שנה תקבל את החלק היחסי של הריבית).

בבנק לעומת זאת תקבל כ-2% בסגירה לשנתיים, בלי אפשרות יציאה, בצמוד למדד. ז"א, שרק אם המדד יהיה גבוהה מ-2.75% ההשקעה הזאת תשתלם. הייתי אומר שאפילו רק אם הוא יהיה גבוה מ-3% זה יהיה משתלם, כי אתה סובל מזה שאתה לא יכול להוציא את הכסף כאן בלי לשלם קנס, ובמק"מ אתה כן יכול לעשות את זה.

תחזית בנק ישראל לשיעור האינפלציה השנתית בכל שנה היא בין 1%-3%, שהשנה האינפלציה הייתה נמוכה במיוחד (לא זוכר כמה, פחות מ-0.5%).

בוא נגיד שבשנתיים הקרובות התחזית תתממש והאינפלציה הממוצעת תהיה 2% - זאת אומרת שתקבל 4% בשנה.

לכן ההשוואה היא 4.75% עם אפשרות יציאה יומית מול 4% בלי אפשרות יציאה.

זאת השקעה סולידית מאוד, אני על סכום כזה הייתי "מסתכן" יותר ומנסה להשיג לפחות 7% בשנה (קרנות נאמנות), אבל זאת החלטה שלך.

ולפותח הת'רד - לך לבנקים קטנים - כמו הבינלאומי, אגוד, אוצר החייל וכו'.

הם מנסים לפתות לקוחות חדשים ע"י עמלות זולות יותר וריביות גבוהות יותר לחסכונות לרוב.

פורסם

אני יפנה עליך בפרטי תודה.

פורסם

בבנק לעומת זאת תקבל כ-2% בסגירה לשנתיים, בלי אפשרות יציאה, בצמוד למדד.

תגיד, אתה בסדר ?

יש לי כרגע בבנק הפועלים פיקדון שבועי - משמע אני יכול להוציא ממנו כמה כסף שבא לי (וגם את הכל) בהתראה של שבוע בלבד - ללא שום עמלות (!), בריבית של 3.75%. איך לעזאזל הגעת ל-2% בסגירה לשנתיים? לזרוק סתם הרבה מספרים ואחוזים לאוויר - לא הופך אותם לנכונים..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים