עבור לתוכן

זה נכון שזה לא טוב למחשב שמכבים ומדליקים אותו הרבה?

Featured Replies

פורסם

שמעתי ממישהו שכדאי (לא מבחינת תשלום חשמל כמובן) להשאיר את המחשב דולק הרבה

וממישהו אחר שמעתי שזה לא מזיק אם מכבים ומדליקים מחשב הרבה פעמים

אני בטוח שמישהו כאן יודע את התשובה... :smile1:

פורסם

כיבכול הדלקה וכיבוי מרובים של המחשב גורמים לקיצור תוחלת ה'חיים' של המחשב, אבל לאחר זמן מה תהייה חייב לכבות את המחשב כי הזכרון מתמלא בשאריות של קייץ' וכו' שנגרמות מפתיחה וסגירה של תוכנות וכדומה...

אני מכבה את המחשב פעם בחודש-חודשיים..

-ג'ו

פורסם
  • מחבר

כיבכול הדלקה וכיבוי מרובים של המחשב גורמים לקיצור תוחלת ה'חיים' של המחשב, אבל לאחר זמן מה תהייה חייב לכבות את המחשב כי הזכרון מתמלא בשאריות של קייץ' וכו' שנגרמות מפתיחה וסגירה של תוכנות וכדומה...

אני מכבה את המחשב פעם בחודש-חודשיים..

-ג'ו

זה ברור שמתישהו צריך לכבות את המחשב, אבל העיקר זה התשובה שלך, תודה :smile1:

פורסם

בעליית המחשב יש קריאה מאומצת מאוד מהדיסק הקשיח

דבר זה גורם לבלאי שלו

בכיבוי המחשב יש בעיקר כתיבה מאומצת לדיסק הקשיח

מה שגורם לבלאי לא פחות רציני מההדלקה

פורסם

^^^^^^^^^^

תודה על החידוד, האמת שאף פעם לא חשבתי על זה ככה........

-ג'ו

פורסם

אני מניח שזה פחות תקף היום מאשר פעם אבל כל רכיב אלקטרוניקה מיועד לעבוד בטמפרטורה מסויימת

בה הוא פועל באופן אופטימלי למשל כבל. בשעה שנכבה המחשב הכבל מתפרק והטמפרטורה שלו יורדת ובדומה באת הפעלה מחדש היא

עולה עד שהיא מגיעה לתחום הנורמלי. תהליך זה של התחממות והתקררות גורם להנתפחות והיתקווצות של הכבל.

התכווצות והתנפחות בשל הפרשי טמפ' גורמים לבלאי שיכול לגרום לכשל בקבל בעת הפעולה כגון התפוצצות המעטפת.

זו גם אחת הסיבות שטלויזיות ישנות מאוד מחליטות יום אחד למות בפיצוץ קטן וריח מסריח.

לכן כדי לכבות את המחשב כמה שפחות ועדיף פשוט לבצע הפעלה מחדש מידי פעם בכדי לנקות את הזיכרון.

פורסם

לצורך ידע כללי, האם המתח הזו4רם בחלקי המחשב שלנו ללא הפסקה גם גורם לבלאי? ואם כן, איזה בלאי גרוע יותר, הכיבוי וההדלקה המרובים או הזרם הבלתי פוסק?

-ג'ו

פורסם

הפעלה של המחשב רצוף ללא כיבוי תיגרום ליותר נזק פוטנציאלי ממה שבתאוריה כיבוי והדלקה סבירים גורמים.

למי שיש אובססיה לכבות ולהדליק את המחשב כל 10 דקות - זו אכן דרך לקצר את חיי המחשב. כיבוי של המחשב כשעוזבים אותו לזמן רב (3 - 4 שעות ומעלה) שמסתכם בגג 3 פעמים ביום יועיל יותר מאשר יזיק.

יש הרבה דברים שמזיקים למחשב ולרכיבים האלקטרונים שבו , הימנעות מכיבוי תיגרום לדברים מזיקים אחרים לקרות - ככה שרצוי להציג את התמונה המלאה.

כדאי גם לזכור שאנחנו בשנות ה2000 ושהחומרה יוצרה מראש כדבר שמכבים אותו ומדליקים אותו בלי שום קשר לכמה זה בריא או לא. בנוסף כדאי גם לזכור שחום זה אוייב מוכר של הרבה רכיבים אלקטרונים, ועודף שימוש זה אויב מיספר אחד של הארדיסקים ומאוררים , וכשהם כושלים עקב שימוש רב הסכנה לחומרה היא הרבה יותר גבוה. כמו כן גם חשיפה מיותרת לרשת החשמל (כשאין UPS או ספק איכותי) היא דבר שסטטיסטית (סטטיסטית בלבד!) לא בריא למחשב (כשהוא מכובה אז הוא פחות זמן חשוף לבעיות חשמל שיכולות להשמיד מחשב או לפגוע בחלקים) וכו' וכו' ....

פורסם

הקיצר, לא בטוח בכלל שיש תשובה חד משמעית לנושא.

פורסם

מחשב ממוצע מחזיק שנים מבלי לכבותו (כמובן שאין דבר כזה, הרי מדי פעם צריך לכבות כדי לנקות\לשים או להעיף חומרה וכו...).

פורסם

מישהו יכול לנסח לי מכתב שאני אראה לאמא שלי כדי שהיא תבין פעם אחת ולתמיד שזה לא קטלני אם משאירים מחשב דולק ליומיים ברציפות? TT

פורסם

מישהו יכול לנסח לי מכתב שאני אראה לאמא שלי כדי שהיא תבין פעם אחת ולתמיד שזה לא קטלני אם משאירים מחשב דולק ליומיים ברציפות? TT

לאמא של רוט,

אין שום דבר קריטי בלהשאיר את המחשב פועל יומיים בלי הפסקה, ואפילו גם שבוע בלי הפסקה, להפך זה עדיף על פני כיבוי והדלקה מרובים.

-ג'ו

xD

פורסם
:lol:
פורסם

אני מדליק אותו כל יום בשבע בבוקר ככה... ומכבה בסביבות 11 בלילה אלא אם כן יש לי משהו להוריד

ואז אני משאיר בלילה...

אני מאלה שמעדיפים לכבות ולהדליק...

למרות שיש לי חבר שלא כיבה את המחשב שלו מאז שהוא קנה אותו (זה היה לפני חצי שנה)....

הוא אומר שהוא יכבה אותו רק כשהוא ייצא יומיים מהבית... (רק שתדעו שהוא מאוד אבל מאוד נוב!)

פורסם

המחשב שלי נשאר דולק גם כשאני בב"ש (שזה שני בבוקר עד חמישי בערב)

המחשב שלי מקבל מנוחה אך ורק ביום כיפור

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים