עבור לתוכן

עזרה בהרכבת מחשב חדש.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם !

חבר שלי קנה כמה חלקים חדשים למחשב שלו, בייניהם: לוח אם, כרטיס מסך, HD וזיכרונות.

החלקים הגיעו אליו לפני כיומיים ומאז הוא לא מצליח להפעיל את המחשב.

הוא אומר שהוא חיבר הכל והמסך עולה וכו" אבל כשהוא בא להתקין את ה-WIN והמחשב עושה ריבוט אז פתאום

המחשב מפסיק לזהות את הHD והסידירום (דיוידי רום) ושם הוא נתקע.

ואז הגיעה הזמן לטלפן לחברו הטוב (אני) שיבוא ויפתור לו את הבעיות ;D

עכשיו.. הרכבתי הרבה מחשבים בזמנו.. אבל כבר לא הרכבתי מחשב חדש לפרק זמן של שנה בערך~

והבעיה היא שאצלו יש חלקים חדשים שאף פעם לא נגעתי בהם..

כמו: HD בתצורת SATA, לוח אם עם כל השטויות.. ובנוסף יש לו RAID.

לכן אני בה לשאול אתכם, האם תוכלו לעזור לי ולהגיד לי בקצרה מה הדברים החדשים שצריך לדעת כשרכיבים מחשב חדש, בבקשה?

*הוא טוען שהבעיה היא בRAID ושהוא לא יודע מה לעשות עם זה.. הוא אומר שצריך לקנפג שם משהו או לשנות כדי שהRAID יעבוד כמו שצריך ולא יעשה בעיות..הוא מעוניין לחבר את שתי הHDים שלו בRAID אז.. תצטרכו לעזור לי קצת בעיניין הRAID הזה :)

אני חושב שזה בגלל שהוא לא הגדיר בביוס שהמחשב יעלה מידע קודם כל מהדיסק ואח"כ מה HD.. אבל זה רק אני :)

אז תוכלו בבקשה להסביר לי מה התהליכים שאני צריך לעבור בזמן הרכבת מחשב חדש עם כל החידושימים ?

SATA , DDR2 , RAID , PCI-E וכו"...

הינה הדגם של הלוח:

(אני לא יודע עד כמה המידע יהיה אמין מכיוון שחבר שלי בונא מחשב לבד בפעם הראשונה בחייו.. לכן הנתונים יכולים להיות קצת שגויים)

לוח אם : ASUS M2M-Esam2mf570 Ultra Dual DDR2 800 PCI-E

זה הדגם של הלוח, אשמח אם תוכלו לפרט עליו גם בקצרה.

הינה תמונה של הלוח: http://datorfixarna.com/catalog/images/M2N-E.jpg

אני מקווה שזאת התמונה הנכונה..

והוא הזכיר משהו עם אטלון 64.. כנראה המעבד.

בבקשה עיזרו!

תודה מראש :)

פורסם

תגדיר בביוס RAID.

כשאתה מעלה את המחשב תכנס ל RAID CONFIG UTILITY.

תרכיב שם RAID 0 (STRIPPED RAID)

בזמן התקנת XP יש ללחוץ F6 - ולהתקין מדיסקט המצורף שני דרייברים של NFORCE RAID.

כשתגיע לשלב של חלוקת הדיסקים תשים לב ששני הדיסקים מזוהים כאחד גדול.

כל שער ההתקנה כרגיל.

בהצלחה !!!

PS

אם אין דיסקט מצורף אתה יכול להוריד את הדרייברים לRAID מדיסק של לוח אם (בדרך כלל משם אתה יכול להכין דיקט דרך UTILITY)

פורסם

חברה חייב שאלה לגבי הRAID

האם זה באמת משתלם?

מבחינת ביצועים?

פורסם

חברה חייב שאלה לגבי הRAID

האם זה באמת משתלם?

מבחינת ביצועים?

כן.

אבל יש חסרונות גם.

אם יש לך BAD SECTOR שני ההרדיסקים נדפקו, ולא רק אחד.

אז תוכלו בבקשה להסביר לי מה התהליכים שאני צריך לעבור בזמן הרכבת מחשב חדש עם כל החידושימים ?

SATA , DDR2 , RAID , PCI-E וכו"...

חוץ מהRAID שבתאכלס מי שלא עשה את זה לא יצליח לבד (ברוב המקרים). וההסבר שנתנו לך פה מצויין.

כל השאר- אם הרכבת פעם מחשב אתה תצליח להתגבר עליהם:

PCI-E - חיבור שהחליף את AGP. כל זמן שהכרטיס והסלוט מתאימים זה מתחבר, בדיוק כמו הAGP. יש לוחות עם כל מיני קליפסים ונועלים וכו'. אתה תסדר.

DDR2 - בדיוק כמו DDR רגיל. אין מה להסתבר.

SATA - לא תהיה לך אפשרות לחבר אותו הפוך. אי אפשר לטעות.

פורסם

איו צורך בהגדרת מערך Raid כדי שהמחשב יעבוד כמו שצריך, תבדקו כי חיברתם את כל מקורות המתח ללוח וכי כול הרכיבים יושבים בתושבות שלהם

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם :xyxthumbs:

למזלי לא הרבה התחדש משנה שעברה.. ;D

בסוף הסתבר שהייתה בעיה בזכרונות, דבר ראשון שעשיתי היה החלפת מיקום הסלוט והבעיה הזאת הסתדרה.

הבעיה השנייה הייתה בידיוק כמו שחשבתי.. הגדרה לא נכונה בהגדרות הקריאה בביוס.. בוט ראשוני בוט משני וכו" (הייתה לי הרגשה שזה זה..)

חוץ מיזה את כל השאר חיברתי ללא שום בעיה.. באמת שאין הרבה הבדל.. טוב שכך :)

אגב, למי שמעוניין, מפה השלמתי את החסר אצלי בידע כללי ומעמיק בנושא הRAID :

מומלץ !

http://www.duxcw.com/digest/Howto/mb/abit/kx7-333/raid1.htm

*אגב ללוח יש קירור פסיבי (ללא מאווררים) לציפסאט.. יש שם איזה בוחנה שלמה שמקררת את כל העסק.. זה נראה ענק בלוח.. איזה מאגניב זה... :silly:

*התקנו עליו ישר VISTA.. הגירסה הפורמאלית של גיל בייטס.. הכל טס.. פעם ראשונה שאני רואה את הגירסה הזאת.. ולא התלהבתי בכלל..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים