עבור לתוכן

מה זה קב"א ? :|

Featured Replies

פורסם

כותרת ^^^

תודה

עריכה:

מצאתי מה זה...תודה בכל זאת

פורסם

עזוב ר"ש אתה צריך להבין מה זה וממה זה מושפע, אם לא הבנת תן פה הודעה אני ישמח לפרט קצת מהקצת שאני יודע.

פורסם
  • מחבר

מצאתי את זה אני חושב שזה מספיק לידע כללי:

קבוצת איכות (קב"א) - הקב"א מהווה מדד מיון ותכנון עיקרי וכלי מיון ראשוני לאיתור ולשיבוץ לתפקידים, על פי נקודות חתך שנקבעו. אצל הגברים הוא מורכב מציון הדפ"ר (50%), הצד"כ (33%) והצה"ר (17%). אצל הנשים והעולים החדשים, שלהם לא נערך כאמור ריאיון צד"כ, הוא מורכב מציון הדפ"ר (60%) והצה"ר (40%) בלבד, ללא התחשבות בצת"ה או הרמ"ע. אך נשים הרוצות בכך מסיבות שונות יכולות לבקש ראיון צד"כ.

סולם הערכים של הקב"א נע בין 41 (הנמוך) ל-56 (הגבוה):

41-42 - מתחת לסף הגיוס.

43-46 - קב"א נמוך.

47-50 - קב"א בינוני.

51-56 - קב"א גבוה. קב"א 52 ומעלה מאפשר יציאה לקורס קצינים.

ממוצע הקב"א של מלש"בים גברים (ילידי הארץ ועולים שהגיעו לארץ לפני גיל 16) בשנים 1996-2001 עמד על 49.9, והוא יציב לאורך השנים.[1]

נתון פתיחה נוסף שנקבע בלשכת הגיוס הוא הפרופיל הרפואי.

נתוני פתיחה אלה (למעט הפרופיל), והאופן המדוייק לפיו הם נקבעים, נשמרים בסוד על-ידי צה"ל, ואינם נמסרים למועמד. אף על פי כן, מלש"ב שקיבל זימון למסלול יוקרתי כמו קורס טיס או יום סיירות יכול להסיק שהנתונים שלו גבוהים. לנתונים אלה השפעה רבה על היחידה ועל מסלול השירות של המועמד, אשר משפיע במידה רבה גם על המשך חייו של המועמד. כיוון שצורת קביעת הקב"א היא חשאית, במהלך השנים נשמעו קריאות נגד צורת קביעה זו. נטען כי מקום מגוריו של אדם או נישואיו של הוריו משפיעים על דירוג הקב"א, וכך מלש"ב שגר בעיירה בעלת דירוג סוציואקונומי (חברתי-כלכלי) נמוך לא יוכל להתקבל אל היחידה אליה הוא ביקש להסתעף. ממחקרים שביצעו סוציולוגים מחוץ לצה"ל, מחקרים סודיים של צה"ל שדלפו לציבור, ומנתונים רשמיים שמפרסם צה"ל (סקרי מסיימי קורס טיס למשל), עולה כי אכן קיים מתאם חיובי ברור בין נתונים אלו לקב"א ברמה הסוציולוגית. אולם, באופן מעשי חיילים מכל קצוות הארץ וממעמדות סוציואקונומים שונים מתקבלים לכל התפקידים הקיימים בצה"ל.

מויקיפדיה...

אם יש לך מה להוסיף תוסיף בכיף =]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים