עבור לתוכן

הארד דיסק 120 ג'יגה = 106 ג'יגה????

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים!

קניתי לפטופ חדש בצפייה לקבל 120 ג'יגה ולהפתעתי קיבלתי בפנים 2 הארד דיסקים של 53 ג'יגה...

האם הדבר ייתכן? מה ההסבר ההגיוני לזה? יש משהו שאני יכול לעשות?

פורסם

כנראה חילקו לך את ההארד דיסק לשני מחיצות.

מקש ימיני על המחשב שלי,ניהול, ניהול דיסקים ותראה בדיוק מה קורה שם....

פורסם

אני ממליץ על partition magic. אחרי התקנת ווינדוס גם לי היו כמה ג'יגות מבוזבזות אבל הוספתי אותן עם התכנה הזאת.

פורסם

יש לך 5GB שהם כנראה שמורים למערכת הפעלה(גם לי יש נייד אם 120GB רק שהמחיצות הם 80 ו26) במקרה של

תקלה תוכל להתקין מהמחיצה הזאת את הwindows...

פורסם

אז זהו. כל התשובות שקיבלת נכונות וגם.. יצרני הדיסקים "אוהבים" לקרוא לדיסקים שלהם בקצת יותר ממה שהם באמת כי הם מנצלים את העובדה שרובנו מחלקים את הביטים ב-1000 ולא 1024 .. בקיצור סיפור ארוך. העובדה היא שדיסק 120 גיגה הוא באמת כ-112

פורסם

כשאתה קונה הארדיסק של 120 ג'יגה, אתה קונה 120,000,000,000 בייט (BYTE)

חיבור מהיר: בכל קילו בייט (KB) יש לך 1024 בייט, בכל מגה בייט (MB) יש לך 1024 קילו בייט ובכל ג'יגה בייט (GB) יש לך 1024 מגה בייט - לכן (במספרים מעוגלים)

120,000,000,000B / 1024 = 117,187,500KB

117,187,500KB / 1024 = 114,441MB

114,441MB / 1024 = 112GB

תחלק לשני מחיצות = בערך 56GB לאחד

ה6 ג'יגה ה"נעלמים" הם כתוצאה מהרחבת השטח לו זקוק ההארדיסק ע"מ לנהל שתי מחיצות, שטח שלא צורף לאף מחיצה ושטח שלא היה יכול להיות מצורף עקב מגבלות ההארדיסק/עבודת חילוק גרועה.

פורסם

יש את כל החישובים בFAQ של האתר (אם עדיין לא הבנת)...

פורסם

ה6 ג'יגה ה"נעלמים" הם כתוצאה מהרחבת השטח לו זקוק ההארדיסק ע"מ לנהל שתי מחיצות, שטח שלא צורף לאף מחיצה ושטח שלא היה יכול להיות מצורף עקב מגבלות ההארדיסק/עבודת חילוק גרועה.

לא קשור, אם יש לנייד שלו אפשרות שיחזור למשל כמו שיש בניידים של IBM ו HP הוא יכול לשחזר את כל המחשב ממחיצה בלתי נראית שלעיתים

מריצה סוג של לינוקס בכדי לשחזר לך את הווינדוס בלי דיסק, כך הם חוסכים את הצורך להביא לך דיסק התקנה/שיחזור של חלונות. השיחזור יכול להיתבצע

ע"י כניסה לתוכנית שירות של המחשב מיד אחרי הביוס בדרך כלל ע"י הקשה על מקש מיוחד כגון Access IBM בניידים של IBM/LENOVO.

פורסם

ככה זה בכל הניידים(גם של DELL)?(שיש מקש מיוחד לאחזור המידע)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים