עבור לתוכן

לקראת המשחק מול קרואטיה, לזכר הימים ששיחקנו עם חלוצים

Featured Replies

פורסם

בעקבות הכתבה ב-YNET "האם הניצחון ההיסטורי של ישראל בפריז היה מכור?"

צמרמורות עוברות לי בגוף.

פעם גם סבלנו וגם נהנו מהמשחקים של הנבחרת.

מאז נילסן, גרנט וכנראה גם קשטן, רק סבל.

פורסם

אתה מתכוון שפעם הנבחרת הייתה משחקת כדורגל...

היום היא עומדת על המגרש ומחכה לטוב, שממאן לבוא...

פורסם
  • מחבר

משהו כזה, בונים על תיקו ואם היריבה כובשת אז מתחילים לשחק.

ושלא ימכרו לי שהנבחרת הזאת היא לא כמו הנבחרת ההיא ובגלל זה משחקים ככה.

זה נכון שמבחינת רמה של החלק הקדמי, הנבחרת הזאת לא מתקרבת ברמת הכשרון שלה לנבחרת ההיא, אבל זה ממש לא תירוץ לצורת המשחק המשמימה הזאת.

שישימו שני חלוצים שישחקו כמו קבוצה נורמלית ולא בצורה נסוגה כמו בקמפייו העלוב של גרנט.

לשרף הזה היו ביצים.

בתכלס אני מעדיף לא לעלות למונדיאל/יורו ושיהיו משחקים מעניינים כמו אז מאשר לעלות או כמעט לעלות ולמות משעמום.

ואללה פליקס חלפון הזה היה כזה חור בהגנה, אין פלא שהחליף מקצוע :hat:

פורסם

גם כשהקבוצה היריבה כובשת לא באמת מתחילים לשחק.

מה שצריך זה לבוא במנטליות של לנצח ולהכניס שערים.

תיקו לא עוזר לנו (נכון, עדיף מהפסד, אבל חייבים לנצח כמה פעמים בשביל לעלות לאנשהו)

וגם צריך לקלוט שאנחנו לא גרמניה, את הבונקר שאנחנו עושים אפשר לפצח

ובאמת, אני מעדיף להפסיד ושיהיה משחק טוב, מאשר להשתעמם למוות מהצפייה

פורסם

די כבר!

עומרי אפק לא יודע לעשות הגנה! הוא לא מגן הוא קשר!

חרזי "הזקן"עדיין המגן הימני הטוב בארץ.

ובן יוסף עוד אחד שעושים ממנו שחקן... בנאדו אוכל אותו בלי מלח.

פורסם
  • מחבר

גם קייסי הזה על הפנים.

עמרי אפק דרך אגבף אחרי יניב קטן הוא אולי השחקן הכי Over-Rated בארץ.

כמה חורים הוא עושה?

לא הגנה ולא התקפה, לנעל בית יש יותר שכל ממנו.

למה לא לשחק עם שפונגין?

אחלה מגן ימני.

ולמה לא לשחק התקפי מההתחלה בבית?

פשוט פחדנים חסרי עמוד שדרה, המאמנים האלה שבאו אחרי שרף.

זה ממש תסריט ידוע מראש.

אם אנחנו כובשים ראשונים, זה בטעות, וגם לא שורד הרבה זמן, אני לא זוכר משחק אחד מהתקופה האחרונה מול נבחרת טובה שהובלנו וניצחנו.

ואם לא, מחכים שהיריבה תכבוש ורק אז מתחילים לשחק.

עוד משהו לזכר הימים הטובים, ה-5:0 מול אוסטריה, פשוט ענק.

http://www.youtube.com/watch?v=Uzi9J8FFYlY

מבחינתי עם כל הבהמתיות שלו, יוחזר שרף לאלתר!

פורסם

1. מה שיניב קטן עשה בליגה, הגיע לו השם שיצא לו.

עבר שחקנים כמו מיים.

2. קייסי חוזר מפציעה ארוכה, לא ציפיתי שיחשק טוב, למרות זאת הוא המגן היחידי שיודע להרים כמו שצריך.

3. שפונגין? שחקן טוב, אבל צעיר מדיי ולא הוכיח את עצמו מספיק לטעמי.

במשחקים אירופאים עדיף הניסיון האירופאי אז חרזי או קלמי סבן לדעתי היו צריכים לשחק.

4. לקח מהשחק הזה:

תמוז וקולאטי תמיד יהיו בחוד ביחד, צריך 4-4-2 רגיל אירופאי.

פורסם
  • מחבר

מצטער, אבל קלמי הוא לא שחקן.

סתם קרנף עם כושר טוב, לא יודע להגן טוב ועל התקפה אין מה לדבר, אין לו מושג מה עושים עם כדור ברגל.

שפונגין משחק עם בטחון הרבה יותר טכני ומהיר משאר האופציות.

וצעיר זה גם יתרון, תראה את טוטו ובן-שושן, הצעירים מכניסים התלהבות ומהירות.

ולא יצא מהם כלום אם נחכה "שיגדלו", הם צריכים לקבל ניסיון וכמה שיותר.

קח כדוגמא את פאברגס הספרדי, בן 19, משחק בנבחרת כמו גדול, אין ולא צריך להיות שום קשר לגיל.

בצד שמאל יש בעיה אמיתית, פשוט אין תחליף לקייסי.

מבחינה הגנתית הוא סביר-, מבחינה התקפית, הוא לא יודע למסור כדור.

לפעמים יוצאות לו הרמות, אבל בדרך כלל לא, תראה איך מגנים ארופאים יודעים להרים כדור, זה אלף-בית אצלם.

ובאמת די עם העניין הזה של חלוץ אחד, כנראה שהמאמנים הישראלים בונים יותר מידי על נפלאות יוסי בניון שמאז שוויץ ברמת-גן, גם לא ממש מספק את הסחורה.

לשחק עם טל, באדיר ואלברמן במרכז זה פשוט טמטום, אגף שמאל שלנו היה שומם כל פעם שקייסי לא עלה.

אחחחח.... איפה בניון ואיפה ברקו ורביבו.

פורסם

קלמי באמת לא יותר טוב משפונגין, אבל חרזי יותר טוב ממנו, מבחינה הגנתית בטוח.

אתה אל יכול להשוות את הכישרון של טוטו ובן שושן לכישרון של שפונגין, הם הרבה יותר כשרוניים.

וההשוואה לפאברגלס לא במקום, כישרון כזה יש רק בבודדים בעולם.

ובקשר לחלוץ אחד, המאמנים פשוט חושבים איך לגרום ליריבה לא להבקיע מאשר לחשוב איך אנחנו נבקיע, הם מסתמכים על מתפרצות מול הגנות מנוסות שלרוב לא עשות שטויות. קשטן צריך להראות למה הוא נחשב למאמן הישראלי הכי מצליח ולאפשר לישראל לשחק התקפי, גם אם זה יעלה לנו בשער או שניים.

ניתן לציין כי השערים שלנו היום היו פוקסיונרים, לפחות ה2 הראשונים שראיתי.

שער ראשון טעות מטומטמת של הבלם, דומה לטעות של בן יוסף.

שער שני היה בכלל יד של קייסי.

פורסם

די כבר!

עומרי אפק לא יודע לעשות הגנה! הוא לא מגן הוא קשר!

חרזי "הזקן"עדיין המגן הימני הטוב בארץ.

ובן יוסף עוד אחד שעושים ממנו שחקן... בנאדו אוכל אותו בלי מלח.

במכבי יפו בזמנו, לפני 7 שנים אני חושב, הוא שיחק קשר התקפי, משהו כמו אבי נמני. לאחר מכן הוא שיחק כקשר באגף, אחרי זה שיחק לסירוגין כקשר תוקף וכמגן ובשנים האחרונות הוא מגן. כך שאין לו יסודות מילדות של מגן טבעי והוא לא כזה. אבל, באמת יש לנו בעיית מגינים חמורה, אולי כדאי כבר להעלות את נאור פסר לבוגרת.

ובן-יוסף שחקן טוב, חלאס עם השטויות, הוא הבלם הכי טוב בליגה הישראלית למרות שיש לו נטייה לאדומים. שטויות הוא כמעט לא עושה, וחבל שיצא לו לטעות דווקא היום. אבל לא סתם אספניול שמה עליו עין כבר הרבה זמן ובית"ר עם כל המליונים לקחה אותו, למרות שבמכבי פ"ת מגאמדוב היה משום מה מוערך הרבה יותר.

ובקשר לחרזי ושפונגין - הם לא באותו גיל, לחרזי יש יתרון עצום בגלל הניסיון שלו, שפונגין צריך לעשות עוד המון טעויות (שחרזי כבר עשה) כדי ללמוד מהן איך לשמור יותר טוב (לדעת להתמודד יותר טוב מול שלל מצבים ושחקנים). אבל בכל מקרה, אסור (!) לשחק עם חרזי, חרזי כבר עכשיו זקן מדי וכנראה שיפרוש עוד שנתיים, הוא הרבה איטי וזה ממש לא חכם לזרוק למים כמגן עוד שנתיים מישהו במקומו, עדיף עכשיו לתת את המקום לפסר או שפונגין, שבמוקדמות המונדיאל כבר ישחקו עם ביטחון בהרכב.

ולפחות בקשר להתקפה לא צריך לדאוג לעתיד, יהיו לנו שני חלוצים ברמה עולמית: בן סהר וגיא אסולין, עוד שני חלוצים ברמה מאוד גבוהה: בן-שושן ותמוז, ועוד כמה חלוצים שבניגוד לשמות הקודמים שהזכרתי בטח ישחקו בארץ ויקרעו פה רשתות, שחקנים כמו עומר גולן, איתי שכטר, עומר פרץ, משה ביטון ועוד..

פורסם
  • מחבר

בן-סהר באמת מראה סימנים של כוכב ברמה שלא הכרנו.

הוא פתח במשחק ידידות של צ'לסי לצד שבצ'נקו והכניס שני גולים.

סה"כ ילד ועצם זה שמוריניו משתף אותו, גם אם זה משחק ידידות מראה משהו.

הדור שבא אחרי הפרישה של רביבו, ברקוביץ', אלון חזן ושאר החברה היה בכמה רמות מתחת.

והדור הבא, הוא סיבה רצינית לאופטמיות.

הם רק צריכים לצאת כמה שיותר מוקדם לחו"ל שלא יתקלקלו פה.

לגבי המשחק,

בן-יוסף עושה המון שטויות גם בבית"ר, הרבה פעמים הוא מפצה עליהן במהירות שלו, אבל לא נראה לי שהוא מתאים לרמה בינ"ל.

הבעיה שאני מסתכל האופציות שיש לנו.

שמעון גרשון, אני פשוט לא סובל אותו, הבן-אדם כבר כמה שנים מעבר לשיא שלו, לא נראה שהוא נותן אף פעם 100% במשחק.

הרבה גולים בנבחרת ספגנו בגללו.

בנאדו, במשחקים בהם לא מופעל עלינו לחץ הוא טוב, אבל הבעיה איתו מתחילה במשחקים שמופעל עלינו לחץ. הוא מחלץ כדור ומעיף אותו חזרה ליריב.

הוא לא יודע למסור כמו בן אדם למרחק של יותר מ-5 מטר, וזה מפעיל ברמות האלה לחץ נוסף ומיותר על ההגנה.

בצד ימין אני חושב שכל משחק שנפתח עם אפק, נקבל שם לפחות 3-4 פעמים פריצות שעלולות להביא לשער.

הסגירה שלו רעה.

פורסם

דווקא בלמים יש לנו לפחות 3 טובים מאוד לעתיד: בן-חיים, קינן ומימון. ובנאדו זה כמו חרזי וכמו קייסי - שחקנים טובים, אבל לא כדאי לשחק איתם, עדיף להשקיע בצעירים שיכולים להתפתח לשחקנים לא פחות טובים מהם (מימון,קינן,פסר ושפונגין למשל).

פורסם

הנבחרת זה לא המקום להשקיע בצעירים, אלא בקבוצות שלהם.

הנבחרת צריכה לשחק תמיד עם ההרכב הכי חזק.

לשפונגין אין ניסיון אירופי. נגד מי הוא שיחק בחיים שלו? קטן, מסודי, זנדברג? מה הם לעומת דה-סילבה שהשחיל לנו שלושער במשחק.

בקשר לחלוצים יש רק את טוטו ואת בן שושן, מכיוון שסהר ואסולין במידה שיישארו בחו"ל לא ישחקו בנבחרת כי לא עשו צבא, אלא אם ישאילו אותם בזמן הצבא לקבוצה מישראל...

קינן ומיימון אכן מאוד כשרוניים (אגב שניהם של מכבי חיפה), בן חיים גם שחקן מעולה, אך לא יציב במיוחד.

בקישור העתידי, יש את בוזגלו, שיתפתח ליהיות אחד השחקנים, גם רפאלוב שיש לו כשרון ענק רק שישאילו אותו כבר לפני שהורסים אותו.

קינן וטוטו תמוז כרגע לדעתי הצעירים היחידים שצריכים לפתוח בהרכב.

קינן, שלדעתי אינו נופל מבן יוסף, גם יותר צעיר, זה סיבה להשקיע בו יותר. אני יודע שאמרתי שהנבחרת זה לא המקום להשקיע בצעירים, אך אם שתי השחקנים שווים ביכולתם, עדיף שהצעיר מביניהם ישחק כי הוא קרוב לוודאי יהיה טוב יותר.

תמוז, גם כשרוני וגם שחקן מעולה, אני רק פוחד מה יקרה אם הוא ימשיך בביתר עוד איזה 5 שנים איזה שחקן הוא יהיה...

פורסם

בקשר לשפונגין ולניסיון האירופאי שלו - נתתי את שמו כאופציה לספסל, לא להרכב הראשון, אבל ראית שבן-חיים למשל נתן משחק חלש מאוד, למרות שבשנתיים האחרונות הוא הצליח לעצור שחקנים כמו הנרי, רוני ודרוגבה. גם אוואט לא נתן משחק טוב למרות שהוא רגיל לבעיטות של רונאלדינו וזידאן. ד"א, גם לאפק יש בעיקר ניסיון בליגה הישראלית, אם הוא שיחק 20 משחקים מול שי הולצמן - זה עדיין רק שי הולצמן. כנ"ל בן-יוסף. וכנ"ל כמובן מימון וקינן - למה הזכרת רק את שפונגין ולא גם אותם אם כבר? בקשר לחלוצים - בקשר לחלוצים - גם שכטר יהיה חלוץ ענק.

ולמה אם בן-יוסף וקינן שווים עדיף שהצעיר ישחק? בן-יוסף בתקופת השיא הממוצעת של שחקן כדורגל (בן 27, תקופת השיא הייתי אומר היא 25-29) - בגיל מושלם שבו הכושר של השחקן לא נשחק ושיש לו מספיק ניסיון שצבר.

פורסם
  • מחבר

שחקנים לא צריכים לשחק בנבחרת לפי הגיל, תראו את רוני וכ.רונאלדו ושחקנים אירופאים נוספים, ראו שהם בשלים לבוגרת, אז נתנו להם לשחק.

ותעשו לי טובה, תפסיקו להזכיר לי את אפק. :pissed:

ptyahoo, הנבחרת היא לא המקום להשקיע בצעירים, אבל מה לעשות שהצעירים משחקים הרבה יותר טוב?

מוסיפים התלהבות, רוח קרב והרבה חשק מה שאי אפשר למשל להגיד על שחקנים כמו קטן שחבל שלא נשאר בווסטהאם וחזר להרוס את חיפה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים