עבור לתוכן

מה נותן ה DVI, אני ארגיש שיפור

Featured Replies

פורסם

תודה

פורסם

תמונה דיגיטלית

תהיה בטוח שעדיפה מחיבור VGA

פורסם

תמונה דיגיטלית

תהיה בטוח שעדיפה מחיבור VGA

איך בדיוק תמונה יכולה להיות דיגיטלית?

כל תמונהב שאתה רואה היא אנלוגית.

בכל מקרה הרעיון שעומד מאחורי החיבור הוא שההמרה מאות דיגיטלי שמייצר הכרטיס מסך מתבצעת במסך עצמו וככה אתה מאבד פחות איכות תמונה שאתה מאבד כשאתה מעביר כבר את התמונהה המומרת בכרטיס מסך דרך הכבל.

בעיקרון חיבור חדש,ואם יש אז למה לא?

פורסם

genia, אתה טועה ומטעה. מסכי פלאזמה וLCD הם מסכים בעלי תצוגה דיגיטלית לאומת CRT, ואם נכנס למסך אות אנלוגי אז הוא עושה המרה לדיגיטלי, ואם נכנס אות דיגיטלי אז אין צורך בשום המרות. בכל מקרה ההבדל קיים רק במסכים גדולים ברזולוציה גבוהה, ובמסכים קטנים ההבדל כמעט ולא קיים, כי חיבור VGA הוא חיבור מאד איכותי.

פורסם

ואם אני משתמש בשנאי... יהיה את השינוי?

פורסם

???

אתה מתכוון למתאם? אם כן אז לא

פורסם

genia, אתה טועה ומטעה. מסכי פלאזמה וLCD הם מסכים בעלי תצוגה דיגיטלית לאומת CRT, ואם נכנס למסך אות אנלוגי אז הוא עושה המרה לדיגיטלי, ואם נכנס אות דיגיטלי אז אין צורך בשום המרות. בכל מקרה ההבדל קיים רק במסכים גדולים ברזולוציה גבוהה, ובמסכים קטנים ההבדל כמעט ולא קיים, כי חיבור VGA הוא חיבור מאד איכותי.

ועל סמך מה אתה מבסס את זה?

כל תמונה שאתה רואה היא אנלוגית תרצה בזה או לא.

גם כל קול שאתה שומע הוא אנלוגי לא משנה איך הוא מוקלט.

כנ"ל במסכים האות שכל המסכים מקבלים הוא דיגיטלי,ומה שאתה רואה זה כבר מידע אנלוגי אחרת לא היית יכול לראות את זה.

אם אני טועה בסס את זה על משהו מוצק.

פורסם

בתכלס (למרות שזאת התפלספות מיותרת) genia צודק, העיניים שלנו (כמו כל שאר החושים) הם אנלוגיות, ולכן כל תמונה כשהיא מוצגת היא אנלוגית (אם התמונה הייתה מוצגת בצורה דיגיטלית היית צריך DAC [ממיר אנלוגי <----> דיגיטלי] מושתל במוח).

ובשביל שהתגובה שלי לא תהיה רק ספאם אגיד שההבדלים בין DVI לבין VGA קטנים מאוד אך קיימים, אם יש לך עיניים חדות במיוחד ומסך טוב אתה תראה הבדל, אחרת אתה כנראה לא תוכל להבחין בהבדל כלשהו.

פורסם

בתכלס (למרות שזאת התפלספות מיותרת) genia צודק, העיניים שלנו (כמו כל שאר החושים) הם אנלוגיות, ולכן כל תמונה כשהיא מוצגת היא אנלוגית (אם התמונה הייתה מוצגת בצורה דיגיטלית היית צריך DAC [ממיר אנלוגי <----> דיגיטלי] מושתל במוח).

אז מה בדיוק התפלספות בזה? זה פשוט הגיוני ונכון,ומה שהוא אמר מקודם לא

פורסם

ועל סמך מה אתה מבסס את זה?

כל תמונה שאתה רואה היא אנלוגית תרצה בזה או לא.

גם כל קול שאתה שומע הוא אנלוגי לא משנה איך הוא מוקלט.

כנ"ל במסכים האות שכל המסכים מקבלים הוא דיגיטלי,ומה שאתה רואה זה כבר מידע אנלוגי אחרת לא היית יכול לראות את זה.

אם אני טועה בסס את זה על משהו מוצק.

LCD מציג מידע דיגיטלי, וCRT מציג מידע אנלוגי.

כאן תמצא רשימת צגים אנלוגיים ודיגיטליים:

http://foto.mail.ru/bk/veronika-095/3/4.html

פורסם

אני אגיד לך מניסיון שבאנלוגי (לא DVI אלא הרגיל) שאני מחבר למסך LCD LG1970HR הפונט נהיה קצת מטושטש ורואים טיפה פחות טוב מדיגיטלי (המסך תומך ב-2 השיטות) וכמו שאמרו פה למה לעשות המרות כשפשוט אפשר דיגיטלי ישירות, זה מה שהולך עכשיו אל תתפשר.

פורסם

LCD מציג מידע דיגיטלי, וCRT מציג מידע אנלוגי.

כאן תמצא רשימת צגים אנלוגיים ודיגיטליים:

http://foto.mail.ru/bk/veronika-095/3/4.html

כל מסך, כל תמונה שהיא , כל דבר שאתה יכול לראות בעיניים הוא אנלוגי, בין אם תרצה בכך ובין אם לא.

מהסיבה הפשוטה שהעיניים שלנו לא מסוגלות לראות קבוצות של מספרים בינריים ולתרגם אותם לתמונה (אחרת יכלת פשוט לקחת את כבל ה-DVI ולחבר אותו ישירות למוח, אבל אתה לא יכול - אתה צריך מכשיר שהופך אות דיגיטלי (DVI לצורך העניין) לתצוגה אנלוגית (מסך כלשהו).

פורסם

ממשיך להתווכח.

באתר שנתת לא רואים כלום.

המידע שCRT מכבל דרך כבל VGA כחול הוא אנלוגי ואם החיבור הוא חיבור DVI לבן אז הוא יקבל מידע דיגיטלי אבל בכל מקרה הוא יציג לך מידע בצורה אנלוגית.

כנ"ל לגבי LCD אם החיבור הוא דרך VGA אז המידע מומר בכרטיס מסך ונשלח אנלוגי למסך,אם החיבור הוא DVI אז המידע נשלח דיגיטלי ומומר במסך עצמו לאנלוגי ומוצג.

תקרא את ההסבר כאן:

http://computer.howstuffworks.com/monitor3.htm

והנה ציטוט משם:

"However, computers work in a digital world. The computer and video adapter convert digital data into analog format. A video adapter is an expansion card or component that provides the ability to convert display information into a signal that is sent to the monitor. It can also be called a graphics adapter, video card or graphics card.

Once the display information is in analog form, it is sent to the monitor through a VGA cable. The cable connects at the back of the computer to an analog connector

"

ונראה לי הבנתי למה אתה מתכוון: LCD יודע לעבוד רק עם מידע דיגטלי(הוא יכול לקבל אנלוגי אבל אז הוא הופך אותי לדיגיטלי) ולעומת זאת CRT יודע לעבוד לרוב רק עם מידע אנלוגי.

ועדיין התמונה הסופית שאתה רואה היא אנלוגית

פורסם

תגיד, אתה יודע מה זה בכלל דיגיטלי ואנלוגי? אנלוגי=אות רציף. דיגיטלי=אות בדיד. זה הכל... מה שאתה רואה ושומע, זה הכל תלוי בתדירות. אכן פעם ראית ושמעת רק מידע אנאלוגי, אבל אם התדירות של מידע דיגיטלי גבוהה מספיק, העין\האוזן לא תבחין בהבדל. מניפולציה של פיקסלים בתדירות גבוהה מאד(אך עדיין בדידה) תתן לך מידע דיגיטלי שאתה רואה.

אתה מתכוון לכך שהצבעים עצמם הם אנלוגיים? אין כאן שום קשר לאנלוגי ודיגיטלי. וחוץ מזה, איך בדיוק לLCD יכולה להיות תמונה אנאלוגית, כאשר לכל פיקסל יש זמן השהייה עד שהוא מחליף את הצבע שלו?(למשל זמן התגובה מאפור לאפור)? אם יש לו זמן השהייה כזה, זה אומר שהתצוגה לא רציפה=בדידה=לא אנלוגית.

והציטוט שהבאת הוא חלק מ"Analog (VGA) Connection", שפשוט מסביר את אופן פעולת הVGA, שהוא שוב פעם, חיבור אנאלוגי לצג אנאלוגי(או לדיגיטלי שממיר מאנאלוגי לדיגיטלי) תקרא בהמשך ותראה את הציטוט הבא:

Because a VGA (analog) connector does not support the use of digital monitors, the Digital Video Interface (DVI) standard was developed.

DIGITAL MONITORS, רואה?

פורסם

בסדר אבל במוח שלך אין ממיר שכזה.

זה שהצג יודע לקבל אות דיגיטלי(שלא מומר לאנלוגי ברמת הרטיס מסך ) לא אומר שהוא מראה תמונה דיגיטלית(אם הוא כן היה מראה כזאת לא היית מסוגל לראותה אותה עם העיינים שלך אלא אם כן אתה איזה רובוט)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים