עבור לתוכן

מה בערך הרווח של חנויות המחשבים?

Featured Replies

פורסם

אתם שוכחים שיש הרבה הבדל בין חנויות שכונתיות ורשתות כמו KSP שקונות בכמויות או מיבאות לבד או בהסכמים עם רשתות אחרות

גם התחרות דיי השתנתה היום כשאפשר להשוות מחירים בין חנויות מכל הארץ או אפילו לקנות מחו"ל

וזה בלי כל הנושא של האחריות שיש יבואנים שצריכים להחזיק מעבדות תיקון ושרות לקוחות

פורסם

ממה שאני יודע הרווח הממוצע בשוק המחשבים הוא בין 15 ל5 אחוז

פורסם

עושים הרבה רווח, תראה מחירים בכל העולם לעומת הארץ... נראה לך שכרטיס מחשב עולה פה משכורת של בן אדם מבוגר

נראה לי שעל ה 8800 הם עושים לפחות 1000 רווח, תסתכל על ה xbox360 עולה 2000 שקל מעל חו"ל..

איזה בולשיט

זה שהמחירים גבוהים לא אומר שהרווחים גם גבוהים... זה פשוט אומר שהמוצר יקר או שהייבוא/תחזוקה/אחריות/משכורות/וכו' מייקרים את כל העסק... כשאתה קונה מוצר, אתה משלם בעיקר על מה שמסביב, לא על המוצר עצמו.

למשל, כשאתה קונה מצלמה דיגיטלית בנגיד 2000 ש"ח, אתה משלם ביחד איתה על המשכורות של העובדים, הוצאות על המבנה שבו נמצאת החנות, חשבונות כמו חשמל מים ארנונה וכו', מס הכנסה, תיקונים במסגרת אחריות, ועוד רווח כלשהו לחנות עצמה.

ככל שהחנות שאתה קונה בה יותר גדולה והיא מוכרת יותר מוצרים ביחס להוצאות הקבועות שלה אז היא יכולה להוריד את המחיר יותר קרוב למחיק הקניה של המוצר שאותו היא מוכרת... זה על קצה המזלג

מקווה שהבנת והפנמת

פורסם

בסביבות ה15%, למשל, החנות שממנה אני לרוב קונה עושה בערך 16%.

פורסם
  • מחבר

איזה בולשיט

זה שהמחירים גבוהים לא אומר שהרווחים גם גבוהים... זה פשוט אומר שהמוצר יקר או שהייבוא/תחזוקה/אחריות/משכורות/וכו' מייקרים את כל העסק... כשאתה קונה מוצר, אתה משלם בעיקר על מה שמסביב, לא על המוצר עצמו.

למשל, כשאתה קונה מצלמה דיגיטלית בנגיד 2000 ש"ח, אתה משלם ביחד איתה על המשכורות של העובדים, הוצאות על המבנה שבו נמצאת החנות, חשבונות כמו חשמל מים ארנונה וכו', מס הכנסה, תיקונים במסגרת אחריות, ועוד רווח כלשהו לחנות עצמה.

פשוט שאלתי כמה הם מרווחים בערך על מוצרים, ולא כמה נשאר להם לאחר הוצאות

ככל שהחנות שאתה קונה בה יותר גדולה והיא מוכרת יותר מוצרים ביחס להוצאות הקבועות שלה אז היא יכולה להוריד את המחיר יותר קרוב למחיק הקניה של המוצר שאותו היא מוכרת... זה על קצה המזלג

מקווה שהבנת והפנמת

פורסם

בסביבות ה15%, למשל, החנות שממנה אני לרוב קונה עושה בערך 16%.

That's about it.

פורסם

בין שלוש לחמש אחוז תלוי במוצר ובמותג !

פורסם

אני אישית הייתי בחנות ורציתי לקנות את ה freezer 64pro שהמחיר שלו נע בין 130 - 140 , עכשיו הבחור שאמר לי את המחיר היה חדש ולא זכר בע"פ . אז חיפש את העלויות שלהם.

אני הצצתי הרכש שלהם למוצר הוא 100 ש"ח ( אני מניח שזה אחרי כול ההוספות למינהם כי בחול ניתן לקנות אותו ב 19$ )

ובחישוב שלו הוא אמר לי 135 ואז בחור ותיק ממנו אמר 140.

אז כמדד הרווח של החנויות נע בין 20% - 40% , זה נשמע הרבה אבל זה מאוד תלוי במוצר עצמו.

אגב החנות מאוד מוכרת ומכרת המון ועוד נחשבת לזולה.

פעם על DDR עשו רווח של 3% היום על DDR2 אני מאמין שעושים רווח של 20% .

עצוב שההפרשים של המחירים כול כך גבוהים מול חו"ל

פורסם

אז כמדד הרווח של החנויות נע בין 20% - 40% , זה נשמע הרבה אבל זה מאוד תלוי במוצר עצמו.

אתה מדמיין. זה רק במוצרים מאוד זולים (יופי, ארטיק קרח שעולה 1 שקל נמכר ב-2 ש"ח והמוכר עושה עליו רווח של 100%.. ::)). הרוב נע באיזור ה-5-10 אחוז ולא יותר.. ובמילא, זה תלוי באיזה מוצר מדובר ובאיזו חנות!

אתם סתם טוחנים את הנושא הזה...

פורסם

אם יש לכם חבר שעובד בחנות מחשבים תשאלו אותו... כי מן הסתם אף בעל חנות לא יספר לכם מה הרווח שלו, אבל ממה שאני יודע רווחים אצל חנויות שהם יבואנים ומתחייבים למחירים הכי זולים ומקיימים את המחיר הזה הרווח הוא בסביבות ה15% ומטה בערך למוצר בחנות כזאת.

פורסם

אתה מדמיין. זה רק במוצרים מאוד זולים (יופי, ארטיק קרח שעולה 1 שקל נמכר ב-2 ש"ח והמוכר עושה עליו רווח של 100%.. ::)). הרוב נע באיזור ה-5-10 אחוז ולא יותר.. ובמילא, זה תלוי באיזה מוצר מדובר ובאיזו חנות!

אתם סתם טוחנים את הנושא הזה...

יש לי נושא יותר מעניין : כמה רווח עושה מנהל האתר מהאתר? :smile1:

פורסם

מיליונים!

אבל אחרי מיסים זה יוצא פחות משכר מינימום :silly:

פורסם

הרווחים משתנים , תלוי בסוג המוצר, ובגודל החנות (כלומר כמויות שהיא מזמינה ומוכרת)

במקרה היה לי ויכוח עם אחת החנויות המוכרות בארצנו, והעלנו את נושא ה"רווחים"..

בכל אופן, אל תשכחו שיש חנויות שמוכנות למכור מוצרים מסויימים במחירי עלות, או אפילו הפסד (נדיר, אך קיים), כדי למשוך לקוחות..

פורסם

אני יכל לאמר לכם שהיבואנים בארץ לוקחים סכום מסוים אחרי זה צד שני עוד 18 אחוז בערך ואז זה עובר לחנויות (היקרות יותר ) (היקרות פחות הם הצד השני ליפעמים )

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים