עבור לתוכן

ילדה צפויה לשבת בכלא בגלל גניבת WIFI משכן

Featured Replies

פורסם

מה אבסורדי בזה? מה הגישה המטומטת הזו שאם משהו קל לגניבה, אז זה בסדר לגנוב אותו? אני לא מצליח להבין איך אפשר אפילו בצחוק להגיד שזה חוקי או בסדר.

• תגובות 42
  • צפיות 5.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה לא חוקי, וזה לא בסדר.

אבל 3 שנים?! נו בחיאת... וזה עוד קטין. מקסימום קנס קטן שילמד את הלקח ואזהרה לשנה נגיד...

אצלנו למשל על נסיון לאונס מקבלים עבודות שירות שזה הצד השני של הקיצוניות... בסינגפור היו תולשים לו תביצים

פורסם

טוב שלא העלתי לtorrentleech יותר מ25 ג'גה על חשבון השכנים שלי =]

אבל יצאתי איתם בסדר

קיוונתי לעלות על עד 10 שזה לא יפריע להם

פורסם

מה אבסורדי בזה? מה הגישה המטומטת הזו שאם משהו קל לגניבה, אז זה בסדר לגנוב אותו? אני לא מצליח להבין איך אפשר אפילו בצחוק להגיד שזה חוקי או בסדר.

ברור שזה אבסורד.

אתה יכול לנסות להשוות רשת לא מאובטחת למישהו שלא נעל את דלת ביתו,

אבל בת'כלס זה ממש לא אותו דבר.

הוא בחר לא לאבטח את הרשת שלו, אולי מטוב לב ואולי מחוסר ידע, אתה לא יכול לדעת.

נגיד שיש שני שכנים ולכל אחד יש גינה, השכן הראשון שם ממטרה כדי להשקות את הגינה שלו אבל לא כיוון אותה נכון והיא משפריצה גם לשטח של השכן השני

השכן השני החליט לנצל את המצב (נגיד שהוא פרסי) ושם עציצים בשטח שנרטב מהממטרה של השכן הראשון כדי להשתמש במים.

השכן שלו יכול לתבוע אותו על כך שהוא משתמש במים שלו? גם אם כן, זה נראה לך הגיוני?

מה שהוא צריך לעשות במידה ומפריע לו להשקות את הגינה של שכנו זה לכוון את הממטרה בצורה טובה יותר.

נגיד ויצאתי מהבית עם הנייד שלי שמוגדר להתחבר לרשת האלחוטית שלי אוטומטית, התיישבתי במקום כלשהו והמחשב זיהה רשת עם SSID כמו שלי (default)

הוא מתחבר אוטומטית, פתאום הWINDOWS החליט שבא לו להוריד עדכונים.

לא רק שלא עשיתי משהו אקטיבי בשביל "לגנוב" במקרה הזה, יכול מאוד להיות שאני אפילו לא יודע שזה קורה ברקע. (גניבה לא יכולה להיות ללא יסוד נפשי-כוונה)

בישראל אין חקיקה בנושא והנושא לא הגיע אף פעם לבית משפט אבל בניו יורק למשל הטיפול הוא מהצד השני

אסור לבן אדם להשאיר רשת לא מאובטחת/ללא פיירוול.

כמובן מצד שני יש מדינות אחרות שנוקטות בגישה שלך וקונסות את המתחבר, אבל כמו שאמרתי, לדעתי אין בזה יותר מדי הגיון.

פורסם

תכלס אנשים שלא יודעים לאבטח את הרשת שלהם אשמים, אני עובר בשכונות בתלאביב-גבעתיים לפעמים והלפטופ לבד מוצא רשתות, רשתות "פרטיות" לכאורה שעושות ברודקאסטינג ואומרות תתחבר אלי תתחבר אלי!

אין לך איך להבדיל בין הוט ספוט לרשת של אידיוט שקנה ציוד מבזק סטור אלא אם אתה שם לב לשם שזה לא משהו כמו "McD-HS012" אלא משהו כמו "הרשת של סמי הגיבור והחתיך"...

פורסם

אני מאמין שאתה מספיק חכם בשביל להגיב לעצמך בגישה בדיוק הפוכה.

פורסם

זה מראה למה, כמו LCD, הטכנולוגיות המודרניות שיצאו בשנתיים שלוש האחרונות לשוק הביתי הם זוועה ואסור להשתמש בהם.

אין כמו איזה כבל RJ45 ונתב 100 בבית וזהו. עשיתם חור לכבלים וללווין, למה כבר לא להשקיע בבניית תשתית לרשת נורמאלית בבית וזהו.

מי שמתקין משדר בבית שלו שלא יתלונן שכל השכונה שומעת מה הוא עושה בבית, כמו שמי שגר באקווריום(להלן) שלא יתלונן שכולם רואים מה הוא עושה בביתו.

התנהגות בפרהסיה בשנים האחרנות נעשית מכת מדינה, אני לא יודע איך זה בעולם, אנשים יושבים בסלון כאשר אין להם תריסים ולא וילון, ובערב עוד מדליקים אור כדי שכל השכונה תראה מה הם עושים בבית או כדי להתלהב מפיקסלים השרופים על טלוויזיית ה40000000000000000000 אינצ' מLCD של חברת ZBLA.

פורסם

אני מוכרח לציין שאני לא מבין מה הקשר ל-LCD.

אה, ודרך אגב, WiFi זו לא חרא טכנולוגיה, אתה פשוט לא יודע להשתמש בה כראוי אם אתה חושב שהיא חרא.

פורסם
:s07:כל דבר שעובר באוויר הההההההההההההרררררררררררררררררררררררררבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבההההההההההההההההה פחות בטוח ממה שעובר בחוטי. הכי בטוח קופסאות לבן.
פורסם

:s07:כל דבר שעובר באוויר הההההההההההההרררררררררררררררררררררררררבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבההההההההההההההההה פחות בטוח ממה שעובר באלחוטי.

חזק, אהבתי!

פורסם

:s07:כל דבר שעובר באוויר הההההההההההההרררררררררררררררררררררררררבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבההההההההההההההההה פחות בטוח ממה שעובר בחוטי. הכי בטוח קופסאות לבן.

אתה יכול להצפין יפה מאוד את מה שאתה מעביר ברשת האלחוטית שלך עם OpenVPN/IPSec. אתה יודע שלווינים יכולים לצותת למה שעובר ברשת החוטית שלך? עד כמה בטוחה היא עכשיו?

דבר שני, לא אכפת לי שהשכנים יקבלו את כל התעבורה שלי, אתה יודע למה? כי אני משתמש ביתי ואני לא מעביר ברשת דברים סודיים. כל אתר שמכבד את עצמו ודורש הרשמה דואג שהתקשורת תיהיה מצופנת ככה שגם אם יצותתו לתקשורת שלי עם אמאזון הם לא ישיגו מזה כלום. איימלים? אפשר להצפין בקלות עם PGP/GPG*.

אם פשוט לא נוח לך עם חוסר הפרטיות הזה, אז תחזור לפסקה הראשונה בהודעה.

*אומרים של-NSA יש מחשב על יעודי שיכול לשבור את ההצפנות האלה, אבל זה בגדר שמועות. :)

פורסם

סביר להניח שאת הססמא לאתר אתה מקליד גם כן עם מקלדת אלחוטית, שכל דגנרט כמעט יכול לקלוט מה מקלידים עליה.

איך בדיוק לווין יכול להקשיב למחשבים שמחוברים לרשת שלהם עצמם בכבלבלבד בלי שום קשר לעולם החיצון?

פורסם

http://en.wikipedia.org/wiki/ECHELON

אני לא מקליד בעזרת מקלדת אלחוטית, איך אתה בטוח שזה כ"כ פשוט לצותת לזה?

פורסם

אם קצת רצון וקצת יכולת אפילו פיל יכול ל**** תרנגולת

משהו פה ראה יותר מדי סרטים אמריקאים או ג'ק באוור.

פורסם

בגדול, יש מקומות בהם תשתית התקשורת היא על גבי קישורי מיקרוגל ולא דרך כבלים מונחים בקרקע. שידורי המיקרוגל האלה נקלטים לא רק במקלט המיועד, אלא ניתן לקלוט אותם גם ע"י לווינים ובשיטות אחרות.

ניתן למצוא את המידע הזה, וגם עוד מידע על יכולות ציטוט (אך מיושן בכמה שנים) פה: http://www.cyber-rights.org/interception/stoa/interception_capabilities_2000.htm

לעניין: אנחנו לא יודעים את הפרטים, אבל קשה לי להבין איך אפשר לשלוח מישהו לכלא על משהו כזה פעוט.

נראה שהנער לא ביצע שום עבירה מלבד התחברות לרשת אלחוטית, שבאותה מידה יכול היה לחשוב שהיא בכוונה פתוחה. לא פרץ למחשבי השכן, רק השתמש בחיבור האינטרנט.

נכון שזו גניבה, אבל זה יותר כמו גניבת מים או חשמל מהשכן, ולא תכשיטים. מדובר במקרה הטוב בנזק כספי פעוט יחסית. הנער לא פרץ לבית של השכן כמו בגניבה רגילה, ולא סיכן אף אחד.

לא הייתי רוצה שאנשים ישתמשו ברשת שלי בלי רשותי, אבל בשביל בדיוק יש הצפנות, הגבלות MAC וסיסמאות. בטח לא הייתי רוצה שמישהו ישב בכלא בגלל שהוא האט את חיבור האינטרנט שלי בגלישה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים