עבור לתוכן

גדוד העליה

Featured Replies

פורסם

הבעיה באותם חיילים היא שהאימון שלהם ברוסיה לא בהכרח מתאים ללחימה כאן בארץ.

מעבר לכך הבעיה החמורה ביותר היא הקודים האתיים והמשמעת. אנחנו לא מסוגלים לדעת אם אותם חיילים שאומנו והתחנכו לא ע"י צה"ל יבצעו את משימתם באופן הנדרש. איננו יודעים אם הם יקשיבו למפקדים שלהם, איננו יודעים אם הם יהרגו אזרחים. איננו יודעים האם הם יפעלו ע"פ הוראות פתיחת אש.

עבור הצבא מדובר בסיכון גדול מאד. לצבא לא חסרים כוחות קומנדו ולכן הוא בטח לא יסתכן וישקיע בכוחות קומנדו שהוא לא אימן ולא יכול לשלוט ולחזות את מעשיהם.

וזה עוד בלי לדבר על ההד התיקשורתי אם יהרג בקרב חייל שכזה.

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרתי קודם לכן, זו לא בעיה להעביר אותם טירונות מקוצרת של חודשיים-שלושה במהלכה הם ייקלטו בצה"ל ויפנימו את הערכים שלו.

בעיות משמעת הן הבעיות האחרונות שיכולות לצוץ עם חיילים כאלו, הרי לא מדובר על חיילים מהצבא הרוסי הסדיר אלא מהיחידות המובחרות ביותר, בהן המשמעת היא קפדנית עד מאוד, כך שלא יווצר מצב שהם לא יצייתו למפקד שלהם (שמן הראוי יהיה גם הוא בעל ותק צבאי קרבי ולא חייל בן 20).

אגב, זוהי לא יחידת קומנדו, זוהי יחידה פארא-צבאית שמטרתה היחידה והמובהקת היא לפעול בתוך שטחי יש"ע כנגד מוקדי טרור, במקום בו ישנו סיכון גדול לכוחות הסדירים; יחידות כאלו קיימות בכל העולם, אין שום סיבה שלא תהיה יחידה כזאת בארץ.

ועל איזה הד תקשורתי אתה מדבר? בסך הכל עוד חייל שנהרג (כמה שזה נשמע לכם ציני, אתם חייבים להודות שזו המציאות כיום).

פורסם

דן צודק בחלק ש"עוד חייל נהרג" היום כבר לא מתייחסים לזה בתשומת לב הראויה לכך!

עכשיו אני יסביר לך למה הצבא שלנו יותר טוב:

1) חיילים שנלחמים למען המולדת.

2) חיילים שאומנו תקופה ארוכה והם יודעים מה זה מקצועיות.

3)הצבא מעניק לחיילים מורשת קרב אדירה ומלמד אותם מבצעים נועצים ששום צבא אחר לא היה עושה.

לדוג': ראית איך החיילים הרוסים שחרור את החטופית מהתאטרון וראיתי איך החיילים שלנו שחרור חטופים מאנטבה.

פורסם

ofir123 אני חושב שאתה סגור בתוך הבועה של עצמך.

הצבא שלנו מתגמד לאין שיעור בהשוואה לצבא של רוסיה!

החיילים שלנו אכן מאומנים תקופה ארוכה אך תגיד לי אתה מה זה שנה טירונות לעומת 20 שנה ניסיון קרבי אמיתי בשטח!

פורסם
  • מחבר

1) אתה בטוח שכל חיילי היחידות המובחרות בצה"ל הם צברים? אני ממש אבל ממש לא בטוח. למעשה, שלושה חברים שלי שרוצים (ויכולים, ויגיעו) להגיע לסיירות השונות נולדו ברוסיה, אחד מהם עלה רק לפני שלוש שנים; מה שבטוח הוא שהמולדת שלהם היא רוסיה..

2) חיילי היחידות המובחרות ביותר בצה"ל אומנו במשך שנה-שנתיים ואחרי השנתיים האלו, הנסיון הקרבי שלהם שואף ל-0.

3)ו?

4)איך אתה בכלל יכול להשוות בין מבצע אנטבה לבין התיאטרון במוסקבה? למעט עצם החטיפה, אין שום דמיון, ולו הקל ביותר, בין שני המבצעים. בוא נראה את ימ"מ או את מטכ"ל מבצעים כזה חילוץ...

פורסם

1) לא.

2) נסיון קרבי שואף ל0 חחחח

3)?!

4) אתה צודק אנחנו היינו מבצעים את זה יותר טוב.

וכן אני עדיין נעול שצה"ל יותר טוב.

פורסם

1) לא.

2) נסיון קרבי שואף ל0 חחחח

3)?!

4) אתה צודק אנחנו היינו מבצעים את זה יותר טוב.

וכן אני עדיין נעול שצה"ל יותר טוב.

שמע, יש דבר כזה שנקרא הוכחות שאתה בנתיים נתת 0 כאלה ולאומת זאת MiniMizer נתן המון כאלה. בלי הוכחות u got sh!t.

פורסם
  • מחבר

1)טוב מאוד, אז אתה מודה שטיעון ה'חיילים למען המולדת' שלך פסול.

2)הכשרה = לחימה בשטח? I don't think so

3)מה הקשר למבצעים שמלמדים בצה"ל? כאילו שזה הצבא היחיד בעולם שמלמדים את החיילים מורשת קרב... אפילו בעירק עושים את זה.

4)מאיפה לך? מבצע החילוץ בתאטרון היה מסובך פי עשרות מונים ממבצע אנטבה.

פורסם

1) חיילים למען המולדת לא פסול, אבל חיילים שגודלים כאן ילחמו למען המולדת.

2) הם אכן לומדים בפעולות מבצעיות.

3) תגיד לי במה הרוסים יכולים להתגאות בזה שמתו להם 1000 בתאטרון? צה"ל עפ"י מבצעי העבר הוכיח שהוא יותר טוב.

4) כנ"ל

פורסם

3) תגיד לי במה הרוסים יכולים להתגאות בזה שמתו להם 1000 בתאטרון? צה"ל עפ"י מבצעי העבר הוכיח שהוא יותר טוב.

אין לי כח לשטויות האחרות שלך, אבל איזה פעולות בידיוק?!

הפעולות של צה"ל לא הי קרובות כלל וכלל לרמה הענקית (!!!) של המבצע בתאטרון?!

פורסם
  • מחבר

אני מרגיש כאילו שאני מתכווח עם ילד בן 6...

1)אני מכיר הרבה צברים שמתים להשתמט מהצבא והרבה עולים חדשים שרוצים להגיע ליחידות מובחרות; הטיעון הזה פשוט מגוחך ואין לו אחיזה במציאות.

2)כל עוד הם לא לוחמים הם לא אמורים לבצע פעולות מבצעיות. הם לוחמים רק לאחר שעברו הכשרה מתאימה ובכל מקרה אין להם נסיון.

3)1000? לא הגזמת קצת? (תוריד מזה 900, תגיע למספר האמיתי בערך)

תזכיר לי פעולה אחת של צה"ל, שבה הוא היה צריך לחלץ קרוב לאלף בני ערובה מתוך בניין ממולכד המוחזק בידיהם של 50 חוטפים חמושים.

במבצע אנטבה לדוגמא היו 7 חוטפים וכ 100 חטופים. הבניין לא היה ממולכד. למטכ"ל היה את יתרון ההפתעה (דבר שלא ניתן היה ליישם בשום צורה במוסקבה). ישנם עוד אלף ואחד הבדלים, להשוות בין שני המבצעים האלו זו טיפשות גמורה; ללכת מהפרט אל הכלל זו טיפשות עוד יותר גדולה - ישנן הרבה מאוד דוגמאות למבצעים כושלים של צה"ל, כגון חילוץ נחשון וקסמן שהסתיים במותו של וקסמן יחד עם חייל נוסף מסיירת מטכ"ל ויש עוד מספיק דוגמאות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים