עבור לתוכן

אין לכלב שלי אוכל כבר יומיים והוא רעב מת מה להביא לו מהבית (כיאלו אוכל ביתי)...?

Featured Replies

פורסם

סליחה על דאבל פוסטינג,אבל רק להדגיש לך כמה דברים [אחרי שקראתי את כל הדיון וראיתי שאתה בן אדם שירד לחלוטין מהפסים ,בלי להעליב]:

אתה נשרת מביה"ס בשביל לעבוד באיזה עסק שכיר שלא יעשה לך כסף...אתה חולם שתוכל לחיות בכוחות עצמך,שתוכל להרוויח הרבה כסף,ושתוכל לקנות BMW M5

מתוך הנחה שגם אם תשיג את כמות הכסף לBMW הנ"ל,אז לא ישאר לך כסף ללימודי נהיגה+טסטים,כי אם חשבת שמדובר בעסק זול-אז צר לי להודיע לך ידידי-אתה תשרוף אלפי שקלים רק על לימודי נהיגה...

אפילו יותר גרוע מזה-תחזוקה שוטפת של רכב כמו מה שאתה רוצה,זה פשוט אבל פשוט לא אפשרי ולא עובד...אתה לא מרוויח ולא תרוויח מספיק כדי להוציא כסף על תחזוקת רכב שוטפת,אילא אם כן זה הדבר היחידי שתוציא עליו בחיים שלך...כלומר-תחייה ברחוב,תאכל מהזבל ותשתה משלוליות כשיורד גשם...העיקר שיהיה לך BMW.

עוד אשליה נחמדה שצריך לנפץ לך היא העובדה שבכלל תרוויח כסף בתור מתבגר לפני צבא-באופן חוקי גם ככה אתה לא תוכל להשיג שום עבודה רווחית באמת עד אחרי גיל 18,ובגיל 18 אתה ממילא מתגייס לצה"ל...והופס-הנה הלכו להן עוד 3 שנים.

ומה אז?

אז ככה:

בהצה"ל,בניגוד למה שאמרת,אתה לא הולך לרכוש שום השכלה...אם נשרת מביה"ס,ולפי רמת האינטילגנציה שלך [בלי להעליב,באמת שבלי להעליב] הקב"א שלך הוא לא בשמיים...וכיוצא בזאת-גם מתוך הנחה ואין לך פרופיל לוחם,אתה תלך לעשות איזה תפקיד מעפן טילים...במקרה הטוב ביותר עבורך אתה תגמור חי"ר [אילא אם תלך לאיזה יחידה התנדבותית]....אחרי 3 שנים של שירות צבאי אתה תשתחרר מצה"ל...אתה תהיה בחור בן 21-22,חסר כל,נטול עבודה,נטול השכלה,ויש לו רכב שסוחט ממנו סכומים אסטרונומיים של כסף.

אף אחד לא ייקח אותך לעבודה נורמאלית אם אין לך השכלה,וככה אתה תמצא את עצמך מוכר את הרכב שלך,ומתחיל ללמוד במשך שנה שלמה ואפילו יותר לבגרויות ומשלים אותן...במידה ותוציא ציונים טובים,תוכל להתחיל ללמוד לפסיכומטרי-שגם זה יגזול ממך כמה חודשים טובים ועוד כמה אלפי שקלים...רק אז תוכל להתחיל ללכת ללמוד מקצוע שמעניין אותך על מנת שתוכל להתחיל להרוויח כמו בן אדם,כי לעבוד בכל מיני עבודות אחרות-צר לי לאמר לך,אילא אם אתה מגה-קומבינטור ורב-רמאי,אתה לא הולך להרוויח יותר מכמה אלפיות בודדות לחודש,דבר שלא יספיק לך להחזיק את עצמך,ואני בספק אם זה אפילו יאפשר לך להחזיק רכב ללא עזרת הורים.

ושלא נשכח שהשלמת בגרויות עולה הרבה כסף...

בקיצור-אתה ילדון תמים שחושב שכסף גדל על העצים...צר לי לפוצץ לך את עולמך-אבל אם אתה לא תלמד,ואם לא תעשה בגרויות בהקדם האפשרי-אתה פשוט עוד בן אדם אבוד במעגל העוני האינסופי של מדינת ישראל.

• תגובות 139
  • צפיות 28.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

טוב תודה רבה ואתם לא מבינים מי אני אולי דרך הכתב אתם חושבים שאני מיסכן אבל זה לא ככה בקיצור מה שאתם חושבים זה לא ככה במציאות ואני לא יתקן כל טעות שלכם שאתם כותבים שהיא לא נכונה לגבי. בקיצור אתם סתם מדברים שטויות בקשר אלי.

ואתם יודעים למה עזבתי לא בישביל ללכת לעבוד ביגלל האלימות המטומטמת של כל הילדים תת רמה שבאים לבית ספר רק בישביל לזיין תמוח למורה ולהציק לילדים אני כמובן לא מגיב להם כי אחרי שאני יפצוץ להם תראש הם יביאו את חברים שלהם יוציאו עלי סכינים ואני יהיה כבר בשמיים מבינים?! אתם פשוט ניסחתם אותי לא נכון אני בחור איטלגנט אם שכל יודע לדבר יפה מאוד לבחורות ומי אתם שתלכלכו עלי הא?< תיראו אותי איך אני במציאות ואז תדברו זה שהפסקתי לילמוד ביגלל אותו סיבה זה לא אומר שאני בנאדם תת רמה כמו שאתם חושבים! אני ידעתי שאם אני ימשיך לילמוד לא יצא מיזה כלום לפחות עזבתי את הבית ספר ניקיתי תראש שלי ישבתי על המחשב למדתי למדתי כמה שאפשר מעולם המחשבים אני הייתי מסדר לאנשים בשכונה תמחשבים שלהם ולחברים שלהם וככה העמקתי את עצמי בנושא ואני ממשיך ואני חושב שאני בסופו של דבר ילמד מיקצוע דרך המחשב ולאט לאט יתקדם וילך לעשות מיקצוע בנוגע לזה.

בקיצור אני יודע מי אני ואני שואף ליחיות ברמה גבוהה ואתם חושבים שאני לא יצליח אבל ניראה מי יצליח ומי לא .

קראתי הכל זה ממש מרגש חח

מבינים כבר מהתחלה את רמת האינטלגנציה שלך

שמע אני יאמר לך את האמת בהתחלה אני רציתי לקלל אותך ולאמר לך שאתה ערס ומפגר שזה בערך מה שאתה.

קודם כל אני לא ערס!!(אני לא אוהב דיכאון ולא מיסתובב עם ערסים שמעשנים כל היום יאהבל בלי להעליב ואני לא מעשן לפי דעתי סיגריות זה מגעיל ודוחה) אני בטוח שאתה ערס מפגר שחושב את עצמו פסיכולוג למיטב ידעתי אני בחור עם אינטלגנציה גבוהה לחיים בחור חכם יפה תפיסת חיים טובה חושב קדימה שאיפות לרמה גבוהה מי אתה שתגיד לי ככה יאפס בלי להעליב כמובן.

אבל אני רואה שאתה בסה,כ מושפע מהסביבה בלי להעליב אהבל אבא שלך עובד בחרא עבודה ואחים שלך אחריו

אני דווקא לא מושפע מהסביבה. צודק אבא שלי חרא והוא לא יודע איך לנצל תכסף בצורה טובה. ואח שלי אחריו כי הוא ערס שומע דיכאון אוהב ליהיות שחום בניגוד למה שאני אוהב לישמוע שירים באנגלית ואני לא רוצה בחיים ליהיות שחום כמו כושי ולישמוע דיכאון.

עכשיו אני מקווה שהבנת?

אני היתי לוקח את רב הכסף בערך חצי משלים מהר את כל החומר אין לך הרבה בגרויות להשלים אבל יהיה לך לחץ מטורף בהתחלה.

אתה יודע יש לי 7 וחצי אלף מזומן בארנק והעדפתי ליקנות מחשב.

בהתחלה צחקתי עליך ממש צחקתי כי אני רואה ילד עוד צעיר יש יכולת לילמוד ולעשות דור עתיד נורמלי שמע אתה אולי חושב שאתה קלאסה וכזה אבל אני אומר לך

אני דור עתיד מצויין ואני חושב שאני בחור קלאסי ואינטלגנט!

בתחלס שום בת לא תרצה אותך רק מפגרות כי כל החכמות שבאות מבית טוב לא ירצו אותך יאמרו שאתה ערס בהמה וכאלה אני יודע מה אני אומר

האמת כל בחורה(מהטובות והחכמות והיפות) רוצה אותי אני יודע לדבר יפה מאוד לבחורות בניגוד לבחורים אחרים שרק מזלזלים אני מביא פרחים לבחורה יודע איך לרדת על 2 רגליים ולתת לה נשיקה ביד והיו לי חברות ואני בחור של אהבה יודע מה זאת אהבה ויש בי אהבה ואני מקרין אותה לכל בחורה שאני יוצא איתה והיו לי רגעים רומנטיים אם בחורה ואני KISSER מצויין. :P

מיצטער אם זה יעליב אותך או משהו אבל אני חושב שאתה לא מגיע לקרסוליים שלי!

ואתה רק יכול לחלום להגיע לרמה שלי בנוגע לאהבה אז כדאי שתיסגור תפה המגעיל שלך בפעם הבאה. בלי להעליב.

דרך אגב כל האיכותיים שביננו אל תישכחו לישמוע היום ב12 בלילה תתוכנית ברדיו של איריס בראון *מדברים אהבה* תוכנית מדהימה! אני מאוד אוהב לישמוע אותה ותסיפורים והכל ומי ששומע יודע על מה אני מדבר ומי ששומע בחור איכותי מאוד כמוני. ויודע מה זאת אהבה. דרך אגב אני שומע מגיל 14 תתוכניות שלה. :P

סיכום : תתחיל לילמוד לחרוש לחרוש את האמ אמא שלך אפילו תפסיק לעבוד בשביל זה ואולי אם תלמד מספיק קשה אתה תצליח

תראה אם אתה לא תילמד אתה הולך לעבדון אתה תהיה עבד בעבודה חרא יקראו לך שחור וצ'חצ'ח

אני רק יגיב על כמה דברים בקשר לזה אני תמיד בעבודה שמתי עלי חולצות כובעים כדי שאני לא יהיה כושי אני בחיים לא רוצה שיהיה לי צבע עור כהה כמו של כושי זה כבר מראה שאני בנאדם אחראי ומודע לעצמו!

תתחיל לילמוד עזוב כסף אתה עוד צעיר אם היתה לומד היתה יכל לעבוד בקיץ ולהרוויח 5 אלף בכיף

צודק אבל אני לא כזה של לעבוד בקיץ

שמעתי פעם פסיכולוג שאמר שההורים שבאו מארצות יותר מיזרחיות ודרומיות בדרך כלל יעדיפו לחשוב שונא מאחרים

כאילו לחשוב שהם חכמים ובסוף להיות מוססניקים וככה זה היה אצל אבא שלך ועכשיו שאתה רוצה לילמוד הוא לא יתר לך בקלות כי אם אתה תדע יותר ממינו זה כאילו שאתה הגבר במישפחה

כל מה שאני רושם לך זה מהלב כדאי שתקשיב וסליחה אם אתה קצת נעלב חספתי לך את האמת מהר מידי

חחח על איזה אמת בידיוק כל מה שרשמת הכל הפוך ממה שאני מבין?!

וסליחה אם גם אני העלבתי אותך כי אני לא הסכמתי במה שאתה אמרת. מיצטער ידידי.

אגב בקשר לאוכל לכלבים

יוקנובא רויאל קאנין יחסית חדשים ומעולים ופרו פלאן שהוא הכי מטובל ומלא ויטמינים לדעתי

כרגע הכלב שלי אוכל רויאל קנין כי פרו פלאן עושה לו גירודים ויוקנובא הוא אכל שהוא היה קטן

BMW זה אחלה חברה אני גם חולה עליהם אני רוצה סידרה 545 צבע לבן בפנים הכל עור ומחשבים וסאן רוף וזה אבל אני יודע שזה לא יהיה קל ואני לומד

בהצלחה לך מקווה שתצליך כי עוד אחד בלי השכלה רק יזיק לארץ תילמד חזק ואמץ + BMW M6

לא הבנתי לאן אתה חותר?

מה אתה חושב אני כמוך רוצה BMW 545 אתה רוצה את הדגם הכי טוב אני בכלל לא חושב כמוך ואני לא רוצה שום M6 אוכל דלק גם אם אני יהיה מיליונר אני יקנה BMW 5 נחמדה עם מנוע חמוד ושהרכב יהיה בצבע חום בהיר (מקרין מפוארות צעירה)(חום כהה - מפוארות למבוגרים) עם ריפודי עור בצבע קרם ושיהיה ריח מדהים ברגע שאני ניכנס לרכב ואני ישמור עליו וינקה אותו ויצחצח אותו שיהיה כל שבוע כמו חדש.

אתה צוחק שלא יהיה לי BMW 5 :lol: אני מבטיח לך שיהיה לי יותר מוקדם מימך BMW וניראה לאיזה רמה אתה תגיע ולאיזה אני.

בקיצור זה לא העיניין.

תגובה זאת נכתבה בשפה פשוטה שכולם יבינו

אתה פסכולוג בחיתולים.

מעניין מי אתה איך אתה אני חושב שאתה צריך דחוף פסיכולוג לא רגיל אלא פסיכולוג קליני שיביא לך גם תרופות :lol: :lol:

אני הראתי לך שגם לי יש צד בסיפור הזה מקווה מאוד שלא נעלבת.

ולדעתי כל מי שחושב ומדבר בנוסח שלו לא מגיע לקרסוליים שלי נקודה.!

ואני בחור איכותי מאוד!

מקווה שהבנת טוב טוב.

פורסם

בנאדם, אתה לא יודע להחזיק כלב, איך תחזיק אוטו? :o

באמת, העולם הזה לא פשוט כמו שהוא נראה. אני כבר שנתיים אחרי צבא, עם 14 שנות לימוד ועדיין עובדת רק בעבודות מזדמנות עם חרא שכר. למה? כי ככה. כי 40% מהמדינה חיים משכר מינימום. מה זה 7000 שקל? זה כלום. זה חודש וחצי שכר דירה + אוכל. עכשיו אתה גר עם אבא ואמא שמלבישים, מאכילים ומכבסים אותך אז אתה חושב שאתה מלך. חכה שתצא מהבית.

פורסם

שמע, מבינים טוב מאוד מי אתה ומה רמת האינטיליגנציה שלך דרך הכתב.

פורסם

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

זה הטיעון הכי,אבל פשוט הכי הכי הכי מטומטם ששמעתי בחיים שלי לגבי "למה עזבת את בית ספר"

לא עזבת כדי להרוויח כסף,לא עזבת כי לא היה לך כוח ללמוד,עזבת בגלל שנמאס לך מהאלימות בבית הספר :lol: :lol:

א)באיזה כיתה למדת שעזבת?היית עדיין בחטיבת ביניים?נו,אז מה ציפית?שבחטיבת ביניים לא תהיה אלימות?בכל בית ספר יש אלימות...אם עזבת בכיתה ט' אז סלח לי אבל אתה פשוט טמבל,היית מחכה שנה ורואה איך פתאום שעוברים לתיכון איך הכל משתנה,איך כולם מתבגרים,איך אין בכלל אלימות,ועוד משהו-הפסדת את השנים הכי טובות של בית ספר...התיכון זה חוויה איכותית ושונה לחלוטין מכל מה שהכרת מבית ספר...כל השכבה פתאום מגובשת,נהיים חברים ממש טובים,יש אוירה בוגרת,לכולם יש רישיון נהיגה,המורים מתיחסים אליך בכבוד ולא בזילזול מוחלט,הכל הרבה יותר רגוע וכיפי,וכיתה יב' זה בכלל גן עדן [חוץ מלימודים קשים,שמשתלמים בסופו של דבר]

ב)תעשה טובה ותמסור את הכלב לאימוץ...ולא,אף אחד לא ישלם על הכלב...אולי אתם שילמתם,אבל כמו שהבנת [או שלא הבנת],אתם קצת חריגים בעניין הזה...לך ולמשפחה שלך אין מושג איך לטפל בכלב,אתם לא מוציאים אותו לטייל,אתה מרביץ לו,אתם מרעיבים אותו ולא קונים לא אוכל כי "זה לא משתלם לקנות בסופר",ואפילו לווטרינר לא לקחת אותו....אתה רוצה לדעת מה קורה לכלבים שגדלים ככה? ב-99% מהמקרים הכלב יגדל ויהפוך לכלב משוגע,כלב אלים...ואל תתפלא אם יום אחד הוא יתקוף את אחד מבני המשפחה.

ג)תפסיק לרדת על אנשים אחרים ועוד לטעון שאתה בחור איכותי כל הזמן,כשאתה לא מפסיק לדבר בעברית עילגת ["המכונית מקרינה מפוארות"...אם היית בחור כלכך איכותי ומושלם היית יודע שלא קיימת מילה כזו]...אני לא בא לרדת עליך,אבל אל תאמר לבן אדם שסיים ביה"ס ושיש לו תוכניות לעתיד קצת יותר מ"לעבוד בעסק שאני לא יודע מה הוא עכשיו,אבל אני אצליח ואקנה BMW" שהוא בן אדם לא איכותי בהשוואה אליך.

פורסם
  • מחבר

בנאדם, אתה לא יודע להחזיק כלב, איך תחזיק אוטו? :o

באמת, העולם הזה לא פשוט כמו שהוא נראה. אני כבר שנתיים אחרי צבא, עם 14 שנות לימוד ועדיין עובדת רק בעבודות מזדמנות עם חרא שכר. למה? כי ככה. כי 40% מהמדינה חיים משכר מינימום. מה זה 7000 שקל? זה כלום. זה חודש וחצי שכר דירה + אוכל. עכשיו אתה גר עם אבא ואמא שמלבישים, מאכילים ומכבסים אותך אז אתה חושב שאתה מלך. חכה שתצא מהבית.

הכלב לא שלי מי שהביא אותו שיטפל בו !

האמת רק צרות גורם לנו בבית קורע בגדים נושך נעליים מחרבן ומשתין איפה שבא לו זה עבר את כל הגבולות.

אם הוא היה עושה לכם את זה הייתם מישתגעים וזה לא אני שיעצתי להביא אותו! דרך אגב עשינו לכלב חיסון.

אני מרחם על הכלב זהו זה מה שאני רציתי להגיד.

James Ford - תיצחק אתה בחור תת רמה!!! ואני לא ירד לרמה שלך. :s07:

צוחק מי צחוק אחרון.

פורסם

בחור תת רמה שסיים ביה"ס ויצא עם תעודת בגרות בממוצע ציונים של 107.8ושעשה פסיכומטרי ומתגייס עוד שבועיים לצבא...אה,וכן,בניגוד אליך,אני גם עבדתי בזמן הזה וכבר יש לי אוטו.

אני בחור תת רמה,אהא.

ורק שתדע-כל בעלי הכלבים עוברים את מה שציינת למעלה כשהכלב הוא צעיר,הבעיה היא שאתם לא מחנכים אותו ולא מטפלים בו.

אף אחד לא משתגע מזה,אתם פשוט לא יודעים איך להתמודד עם הבעיה כמו כל שאר האנשים...אתם אפילו לא מנסים להתמודד עם זה.

פורסם
  • מחבר

בחור תת רמה שסיים ביה"ס ויצא עם תעודת בגרות בממוצע ציונים של 107.8ושעשה פסיכומטרי ומתגייס עוד שבועיים לצבא...אה,וכן,בניגוד אליך,אני גם עבדתי בזמן הזה וכבר יש לי אוטו.

אני בחור תת רמה,אהא.

ורק שתדע-כל בעלי הכלבים עוברים את מה שציינת למעלה כשהכלב הוא צעיר,הבעיה היא שאתם לא מחנכים אותו ולא מטפלים בו.

אף אחד לא משתגע מזה,אתם פשוט לא יודעים איך להתמודד עם הבעיה כמו כל שאר האנשים...אתם אפילו לא מנסים להתמודד עם זה.

יפה ובהצלחה לך וכל הכבוד לך באמת! אבל שלא תחשוב שאם עברת ויש לך ציונים אז אתה יכול להיתפלצף פה עלי.

בקשר לכלב אין לי נושא בעיניין הוא לא שלי והוא לא מעניין אותי אני לא צריך חייה כזאת בבית אם זה היה תלוי בי הייתי שולח אותו לכלבייה או לאימוץ זה לא העיניין.

פורסם

יפה ובהצלחה לך וכל הכבוד לך באמת! אבל שלא תחשוב שאם עברת ויש לך ציונים אז אתה יכול להיתפלצף פה עלי.

התפלצפתי עליך?

אתה מרגיז אותי שלכל בן אדם שני פה אתה קורא "תת רמה",כשאתה נשרת מביה"ס וכותב בעברית עילגת.

רוצה לקלל?לפחות תשתמש במושגים נורמאליים ולא ב"תת רמה".

ואם אתה רוצה לעשות משהו מועיל עם הזמן שלך לפני הצבא,אז לך ותרשם לביה"ס אקסטרני ותעשה תעודת בגרות...אתה עוד תודה לי על זה אם תעשה את זה....אתה בהחלט תודה לי אם תוציא את הכסף שלך על ביה"ס אקסטרני ולא על BMW מזורגגת...כי הביה"ס זה העתיד שלך,וה-BMW זה מה שיהרוס אותך.

פורסם
  • מחבר

מי כל מילה שלך למדתי ולא היתכוונתי אליך אלא למטומטם השני שחושב שהוא פסיכולוג.

גם אותי זה מרגיז שקוראים לי ערס . זה לא העיניין

וזה לא העיניין של עיברית עילגת וואלה אני יודע ליכתוב כמו שאני יודע וזהו וכל מי שחושב אחרת שיחשוב איך שהוא רוצה.

כיאלו אני מקשיב למה שאתה אומר אבל אין לי מי שידריך אותי לאן ליפנות?

אני מאוד רוצה לילמוד אני לא מיתכוון לחזור לעבוד.

נדבר בערב זזתי ליראות תשקיעה ובבקשה תעזרו לי זה כל מה שאני מבקש מימכם .

פורסם

כבר 13 עמודים מנסים לעזור לך, אבל אתה ממשיך בשלך :s07:

תמסור את הכלב וצא ללמוד (בגרות בלשון עדיפות ראשונה לדעתי) כדי שיהיו לך חיים אח''כ ולא תעבוד במוסך\מכולת (ותאמין לי, עם משכורת של מוסכניק אתה לא תקנה BMW).

פורסם

הבן אדם מחפש הפנייה לעזרה

ההורים שלך לא יכולים לעזור?

אנשים,תציעו איזה פורום תמיכה בשביל הבן אדם

אין לי מושג איפה אפשר לקבל מידע על ביה"ס אקסטרני.

פורסם

בוא אני יסכם לך במשפט אחד:

אין השכלה = אין עבודה = אין כסף.

פורסם

הוא לא מבקש שום עזרה, הוא סתם מסתלבט.

איך אפשר להיות כאלה מפגרים ולא לקלוט את זה?

פורסם
  • מחבר

אני רציני ^^ אני לא מבין למה אתה חושב אחרת?

הבן אדם מחפש הפנייה לעזרה

ההורים שלך לא יכולים לעזור?

אנשים,תציעו איזה פורום תמיכה בשביל הבן אדם

אין לי מושג איפה אפשר לקבל מידע על ביה"ס אקסטרני.

הם לא מבינים בזה הם רק אומרים לי לך לבית תירשם וזהו זה ניראלכם הגיוני? אני בהפסד של שנתיים + אני רוצה שתעזרו לי פה ותפנו אותי לאיזה אתר שיכולים לעזור לי בו יותר טוב ומיקצועי....

כבר 13 עמודים מנסים לעזור לך, אבל אתה ממשיך בשלך :s07:

תמסור את הכלב וצא ללמוד (בגרות בלשון עדיפות ראשונה לדעתי) כדי שיהיו לך חיים אח''כ ולא תעבוד במוסך\מכולת (ותאמין לי, עם משכורת של מוסכניק אתה לא תקנה BMW).

אמרתי לך הכלב לא שלי :s07: אני לא קניתי אותו אבא שלי קנה אותו והוא לא רוצה לישלוח אותו לשום מקום כי זה עלה לו כסף.

להשלים כיתות אני לא יכול אבל אני יכול לעשות בגרויות כמה זמן זה לוקח ומה המיקצועות תנו לי קצה חוט אתר בנושא משהוא תעזרו לי....

אני בסך הכל רוצה לילמוד - לעבוד - ולהצליח בחיים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים