עבור לתוכן

אומניות לחימה

Featured Replies

פורסם

אני שוקל הרבה זמן להתאמן

בהתחלה רציתי חדר כושר

ואז אמרתי לעצמי זה ישעמם אותי אז אמרתי איגרוף קלאסי ביגלל שאין משהו בחיפה מעניין ובמיוחד יש רק רוסים לא שיש משהו הם דווקא סבבה

אבל להיות ישראלי היחיד זה קצת באסה אז סליחה לכל הרוסים פה אין לי כלום נגדכם =]

חשבתי אולי קונג פו

יש פה למשהו הצעה לגבי משהו מעניןןן?

פורסם

קונג פו :xyxthumbs:

פורסם

קרב מגע (מוחעחעחע)

פורסם

Chick fight :xyxthumbs:

פורסם

תן לי לעכל את זה :cwm10:

-לא מצחיק!-

פורסם

ג'יוג'יצ'ו או איך שלא רושמים את זה =\

פורסם
r link=topic=218217.msg1911764#msg1911764 date=1163333261]

אני שוקל הרבה זמן להתאמן

בהתחלה רציתי חדר כושר

ואז אמרתי לעצמי זה ישעמם אותי אז אמרתי איגרוף קלאסי ביגלל שאין משהו בחיפה מעניין ובמיוחד יש רק רוסים לא שיש משהו הם דווקא סבבה

אבל להיות ישראלי היחיד זה קצת באסה אז סליחה לכל הרוסים פה אין לי כלום נגדכם =]

חשבתי אולי קונג פו

יש פה למשהו הצעה לגבי משהו מעניןןן?

גבר ברוך הבא לעולם אומנויות הלחימה! לגבי השאלה שלך - זה קשה, באמת קשה להציע לך. אומנות לחימה זה דבר מאוד אישי, אתה צריך לבחור את מה שמדבר אליך באופן פרטי וייחודי. זה גם סוג של מסע, כשלפעמים גם אחרי שאתה מתאמן באומנות מסויימת הרבה מאוד זמן אתה עשוי לגלות שזה לא זה, זה לא מדבר אליך מספיק (וקשה להגיע לרמה כזו של כנות עצמית ואומץ להחליט אחרי תקופה ארוכה ש"די, אני מחליף סגנון, זה לא באמת מתאים לי").

המלצה שלי - תבדוק מה באמת אתה מחפש באומנות לחימה:

אם זה החן בתנועה והזרימה בתנועות (גם האלימות והמהירות ביותר) - קונג פו (הבחירה שלי ;D), אייקידו,..

אם זה פרקטיות ומינימליסטיות ודגש על יעילות (קראטה, נינג'יטסו, קרב מגע ועוד)

אם זה פיתוח כושר גופני, אתלטיות ווירטואוזיות (קפוארה, וו-שו,..)

אם זה רוח ספורטיבית (טה קוון דו, ג'ודו)

אם זה דגש על קרב מגע מלא (אגרוף, אגרוף תאילנדי וכו')

אם זה שילוב כמה שיותר אלמנטים לחימתיים (ג'יוג'יטסו ברזילאי, Mixed Martial Arts,..)

לאחר מכן תלך לאימוני נסיון באומנויות השונות, תתרשם ותפנים, ולבסוף תחליט. אבל תזכור - אותה ההחלטה הראשונה שתעשה לא בהכרח תהיה האחרונה..

נתתי פה דוגמאות מעטות על קצה המזלג, כמובן שיש עוד. בנוסף, כל אומנות שציינתי כאן מכילה את שאר התכונות האחרות במידות מסויימות, אבל השיוך שעשיתי כאן הוא מה שתרגיש כמתחיל ויטווה לך את הדרך כשתתקדם.

אל תחפש מאף אחד המלצות על "איזו אומנות טובה יותר" - זה בוץ שלא תצא ממנו, כי זה דיון שנועד מראש לכשלון, מאחר ואין דבר כזה. כל אומנות לחימה יכולה להפוך אותך ללוחם רציני אם אתה באמת מתכוון להיות כזה, ולכל אדם יש את אומנות הלחימה שהכי מתאימה לו.

מקווה שעזרתי יותר מאשר בלבלתי בשכל, בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם

וו-שו זו לא אומנות הלחימה במקלות?

פורסם

לא, לגבי מקלות יש את Escrima (כלומר, לא רק מקלות אלא כלי נשק בכלל) ואת Kali (אני לא בטוח ש Kali זו אומנות בפני עצמה).

מה שמיוחד ומעניין באסקרימה זה שאת השימוש בכלי נשק לומדים לפני הלחימה בידיים ריקות, שזו גישה מאוד ייחודית. המקלות זה, אולי אפשר לומר, ה trademark של השיטות האלו..

וו - שו זו אסכולה של הקונג פו הסיני. הפירוש המילולי של וו-שו הוא פשוט "אומנות לחימה", כשעם הזמן האומנות הזו התפתחה לאומנות ששמה דגש על וירטואוזיות ורמה טכנית ופיזית גבוהות מאוד, ופחות דגש על ההיבט הלחימתי. אנשים רבים מבקרים את האומנות הזו כאומנות "ראווה בלבד"..

פורסם

אני יכול להגיד מספר דברים על קרטה מניסיון שלי (פרשתי בחגורה חומה - קיו 2 אם אני זוכר נכון?) לשעבר, זה פיתח לי אינסטינקטים מטורפים, שיווי משקל מצויין וכושר איפוק וסיבולת מצויינים.

מי שמחפש את זה, אז אני אמליץ לו על קראטה ;)

פורסם
  • מחבר

גבר ברוך הבא לעולם אומנויות הלחימה! לגבי השאלה שלך - זה קשה, באמת קשה להציע לך. אומנות לחימה זה דבר מאוד אישי, אתה צריך לבחור את מה שמדבר אליך באופן פרטי וייחודי. זה גם סוג של מסע, כשלפעמים גם אחרי שאתה מתאמן באומנות מסויימת הרבה מאוד זמן אתה עשוי לגלות שזה לא זה, זה לא מדבר אליך מספיק (וקשה להגיע לרמה כזו של כנות עצמית ואומץ להחליט אחרי תקופה ארוכה ש"די, אני מחליף סגנון, זה לא באמת מתאים לי").

המלצה שלי - תבדוק מה באמת אתה מחפש באומנות לחימה:

אם זה החן בתנועה והזרימה בתנועות (גם האלימות והמהירות ביותר) - קונג פו (הבחירה שלי ;D), אייקידו,..

אם זה פרקטיות ומינימליסטיות ודגש על יעילות (קראטה, נינג'יטסו, קרב מגע ועוד)

אם זה פיתוח כושר גופני, אתלטיות ווירטואוזיות (קפוארה, וו-שו,..)

אם זה רוח ספורטיבית (טה קוון דו, ג'ודו)

אם זה דגש על קרב מגע מלא (אגרוף, אגרוף תאילנדי וכו')

אם זה שילוב כמה שיותר אלמנטים לחימתיים (ג'יוג'יטסו ברזילאי, Mixed Martial Arts,..)

לאחר מכן תלך לאימוני נסיון באומנויות השונות, תתרשם ותפנים, ולבסוף תחליט. אבל תזכור - אותה ההחלטה הראשונה שתעשה לא בהכרח תהיה האחרונה..

נתתי פה דוגמאות מעטות על קצה המזלג, כמובן שיש עוד. בנוסף, כל אומנות שציינתי כאן מכילה את שאר התכונות האחרות במידות מסויימות, אבל השיוך שעשיתי כאן הוא מה שתרגיש כמתחיל ויטווה לך את הדרך כשתתקדם.

אל תחפש מאף אחד המלצות על "איזו אומנות טובה יותר" - זה בוץ שלא תצא ממנו, כי זה דיון שנועד מראש לכשלון, מאחר ואין דבר כזה. כל אומנות לחימה יכולה להפוך אותך ללוחם רציני אם אתה באמת מתכוון להיות כזה, ולכל אדם יש את אומנות הלחימה שהכי מתאימה לו.

מקווה שעזרתי יותר מאשר בלבלתי בשכל, בהצלחה :xyxthumbs:

תודה רבה עזרת לי מאוד

פורסם

ממליץ על אומנות הלחימה "דוס מעופף".

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=218797.0

וברצינות- קראטה. גם אני כמו Dr.evil, נאלצתי לצאת אחרי כחולה שניה כתוצאה ממעבר דירה, אבל המשכתי להתאמן בבית.

זמן התגובה שלי השתפר בצורה מטורפת, וגם החדות של התנועות. מומלץ ביותר.

פורסם
r link=topic=218217.msg1920855#msg1920855 date=1163716428]

תודה רבה עזרת לי מאוד

בבקשה

מה לא עושים בשביל הבחור ששם אותי בחתימה שלו?

;D ;D ;D ;D ;D ;D

פורסם
  • מחבר

חח זה אתה? חח לא שמתי לב אפילו מרוב האנשים שיש פה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים