עבור לתוכן

בעיה במעבד או בלוח האם

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב ישן שלא עובד (לא מתחיל עם ה-BOOT ולא שולח אות למסך).

במהלך נסיונותיי לאתר את מקור התקלה צמצמתי את האפשרויות כך שאני יודע שהבעיה היא במעבד או בלוח האם.

רציתי לדעת אם יש אפשרות לברר מה מקור התקלה (אם אין לי מחשב נוסף שבו אני יכול לבדוק את המעבד).

פורסם

באופן עקרוני מעבד כמעט אף פעם לא מתקלקל.

הייתי הולך בכיוונים אחרים.

לוח אם

ספק

פורסם

מה המפרט?

נסה כמה דברים, תנתק את כל החיבורים מהלוח ותשאיר רק רכיבים שהם חיוניים שהפעלה של המחשב (זיכרון, כ.מסך, מעבד וכ'ו...) ואז תנסה להדליק את המחשב, תבדוק גם שאין קבלים שרופים, מנופחים, מפוצצים על הלוח אם

וכן, מעבד הוא בד"כ הדבר האחרון שצריך לבדוק כי מעבד לא מתקלקל מהר כל כך

פורסם
  • מחבר

נסה כמה דברים, תנתק את כל החיבורים מהלוח ותשאיר רק רכיבים שהם חיוניים שהפעלה של המחשב (זיכרון, כ.מסך, מעבד וכ'ו...) ואז תנסה להדליק את המחשב, תבדוק גם שאין קבלים שרופים, מנופחים, מפוצצים על הלוח אם

איך אני יודע אם הקבלים שרופים מנופחים או מפוצצים?

פורסם

תסתכל עליהם

קבל מנופח החלק העליון שלו נפוח לעומת קבל שלא מנופח.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שהקבלים בסדר.

לוח האם שלי הוא Gigabyte GA-7ZXC והמעבד הוא AMD Athlon 1.33 Ghz Socket A

יש לי בבית מחשב נייד עם מעבד AMD Duron Mbile 1Ghz שגם כן יושב על Socket A. השאלה שלי היא אם ניתן להשתמש במעבד של הנייד כדי לבדוק אם הבעיה היא במעבד.

פורסם

אני לא חושב שניתן ולא חושב שכדי, כי לפרק מחשב נייד זה עסק נורא מסובך...

פורסם
  • מחבר

המחשב הנייד כבר מפורק (סיפור מצחיק, פירקתי אותו בגלל שהוא היה מכבה את עצמו, אבל כשהרכבתי אותו הבעיה נפתרה אבל הוא הפסיק לזהות את ההארד-דיסק).

בכל אופן, אני יודע שהמעבד של הנייד אמור לעבוד על FSB 100MHZ ולפי האתר של GIGABYTE הלוח מתאים רק למעבדים שהם לפחות 200. השאלה היא אם רק לשם הבדיקה לא ניתן לחבר את המעבד למחשב שלי

פורסם

צריך לוודא איזה סוקט המעבדים לפני שאתה מתחיל...

איזה מעבדים אלו?

פורסם
  • מחבר
לוח האם שלי הוא Gigabyte GA-7ZXC והמעבד הוא AMD Athlon 1.33 Ghz Socket A

יש לי בבית מחשב נייד עם מעבד AMD Duron Mbile 1Ghz שגם כן יושב על Socket A. השאלה שלי היא אם ניתן להשתמש במעבד של הנייד כדי לבדוק אם הבעיה היא במעבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים