עבור לתוכן

בעיה לאחר שימוש בPARTITION MAGIC

Featured Replies

פורסם

יש לי 3 הרדדיסקים. 2X40GB מחוברים בRAID 0 - כונן C

320GB - כונן D

הWINDOWS מותקן על כונן C

בפרמוט האחרון רציתי להאיץ קצת את ביצועי המערכת ופירמטתי את C על FAT32. לאחר שנשבר לי מזה שכל פעם שנתקע לי המחשב (וזה

קורה בזמן האחרון יותר מדי, אולי אני אפתח על זה תרד נפרד :pissed: ) אובדים נתונים וWINDOWS מריץ CHKDSK השתמשתי בPM

והחלפתי את מערכת הקבצים בC לNTFS. לאחר ההחלפה ראיתי שגודל הבלוקים הוא 512K וע"מ לשפר את ביצועי המערכת בקבצים

גדולים אמרתי לPM להפוך את הבלוקים ל16K. כמו כן אני חושב (אבל לא סגור על זה) שD הפך להיות "ACTIVE" לאחר שהPM סיים לעשות

זאת המחשב הופעל מחדש וקיבלתי DISK ERROR. הפעלתי עם תקליטוני הצלה וכל מה שהצלחתי לגלות הוא "partition not closed properly"

או משהו כזה. לאחר נסיונות רבים והיות שרציתי לחלץ את המידע שנמצא בC החלטתי להתקין WINDOWS על D כדי שתהיה לי מערכת הפעלה

שממנה אוכל לנסות לשחזר (דווקא השבוע נתקעתי בלי הרדדיסק ספייר) התקנתי את הWINDOWS על D בשלב ההתקנה הראשונית, הפעלתי

מחדש את המחשב כדי להכנס להמשך ההתקנה בחרתי BOOT מD ו... המחשב נטען מC כאילו כלום לא קרה. כרגע אני עובד על המערכת הרגילה

ללא שום בעייה. הבעייה היא שכשאני מאתחל את המחשב אני חייב להתחיל מD כדי שהWINDOWS יטען.

לאחר כל הסיפור הארוך (והמוזר...) הזה יש למישהו מושג מה אני יכול לעשות כדי להחזיר את המצב לנורמלי?

פורסם

תחזיר את C לACTIVE

פורסם

אין דבר כזה לפי מה שאני זוכר

רק אחד יכול להיות ACTIVE וממנו מתבצע הBOOT

פורסם
  • מחבר

אולי אבל הPM טוען ששניהם ACTIVE

פורסם

אז תעבוד מFDISK

פורסם
  • מחבר

fdisk גם טוען ככה. יש תוכנה שמאפשרת להוריד ACTIVE (ולא רק להוסיף)?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים