עבור לתוכן

בקשר לאירוע ירי פגזי צה"ל בבית חנון בו נהרגו כ-20 פלסטינים

Featured Replies

פורסם

דבר ראשון, מי שמתלהם פה זה אתה.

דבר שני, אם היית מבין מבין אולי חצי ממה שכתבתי היית מבין שאני כן בעד פעולות בשטח, אבל לא בעד להשאר בשטח.

"הפתעות"? למה מה רצית בדיוק שיהיה, מחבלים מסתובבים עם מטרות על החזה והגב?

ולגבי המארבים, שמע... חתיכת קביעה. ואיזה קרדיט נתת להם.

רק היה חסר שתרשום "הם יותר טובים מצה"ל".

כן לנו יש יותר גדול, מה אתה ילד קטן?

זה לא קשור לקרדיט או למי יותר טוב, זה קשור לזה שאתה נמצא בשטח שלהם, הם מכירים אותו הרבה יותר טוב ממך.

וצבא צריך להכיר ביתרונות ובחסרונות שלו.

ואתה, צריך לתת טיפה יותר קרדיט לצבא שלך. אתה ושאר המתלהמים שמה שיודעים לעשות

זה להוריד את המוראל ולהראות כמה שהם מפחדים מלוחמי "הגרילה" המיומנים של החמאס ושאר החארות

שזוחלים שם בגדה.

מה לעשות שאחרי המלחמה האחרונה קצת קשה לסמוך על כושר השיפוט של אנשים שונים בצבא.

וגם במקרה שהמודיעין לא מספק את התמונה המלאה, הצבא צריך לדעת להסתגל למה שקורה בשטח תוך כדי תנועה, מה שלא קרה בלבנון.

יש אנשים טובים בצבא, ויש כל מיני גנרלים שמה שמעניין אותם זה הפוליטיקה הפנימית וזה מה שחשוב להם.

ואני חוזר ומדגיש, אני לא חושב שהחיילים שלנו פחות טובים, אם זה מה שהבנת ממה שכתבתי.

• תגובות 99
  • צפיות 6.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ואולי תצטרף ליחידת הקומנדו, ונראה מה תעשה, כאילו שיחידת קומנדו יכולה לטפל בבעיה הזאת.

וכאילו שיחידת קומנדו חסינת כדורים וצריכה להכנס לקן הצרעות הזה.

מה שרע זה שאירגוני הטרור יכינו לכוחות שלנו "הפתעות", והרבה מהן.

אני לא צריך להזכיר לך את מה שהלך בג'נין, את זירת התופת שאירגנו שם.

ואתה לא יכול לעשות מארבים בשטח אויב, הם מכירים את השטח הרבה יותר טוב ממך.

אני חושב שלהתיש אותם זאת הדרך הטובה ביותר.

דבר ראשון תקרא את מה שכתבת ותבין למה הסקתי את מה שהסקתי.

דבר שני תפסיק לצפות באל ג'זירה ותנחת.

לגבי האמון שלך בצבא. מה לעשות, לא הכל מושלמים שם. אבל מסיקים מסקנות, לקחים וממשיכים הלאה.

גם באוטו להבדיל, כשיש פנצ'ר בגלגל אתה לא מחליף את האוטו נכון?

או שמא אתה כן, או אפילו מהמחמירים שמוכרים אותו לגמרי וקונים אופניים או הולכים ברגל.

בקיצור קצת פרופורציה חבר. הם אמנם בשטח והם מכירים אותו, אבל גם אנחנו מכירים אותו.

וגם לנו יש את הכלים להתמודד עם הסכנות שם, ויש מקרים שגדול זה יותר טוב, עובדה.

פורסם

אוקי, קצת הבנת הנקרא.

א. יחידת קומנדו לא יכולה לטפל בבעיית הקסאמים, לבדה.

ב. כשאני מדבר על זירת התופת, אני מדבר על המקרה שבו איבדנו מס' רב של לוחמים כשנכנסו למלכודת מוות בג'נין.

וכן, אני חושב שהמלחמה האחרונה היתה כשלון מהדהד.

יותר מידי משחקי כוח וכבוד בין מפקדים.

עיסוק בתפל, כשלים בסיסיים (מי אמר מים? אוכל? ציוד תקין?) וקבלת החלטות רעה.

ואם כל המלחמות שהיו לנו עד היום לא עזרו להסקת מסקנות, אז אני באמת מצטער שלא נותר לי אלא לאבד את האמון בצבא.

*** עריכה ***

ולכל מי שהתייפיף לי פה בת'רד הזה, על כמה שאנחנו לא בסדר, בבקשה:

"ועדות ההתנגדות: גאים שתושבי שדרות עוזבים"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3329168,00.html

זה בדיוק מה שהם רוצים להשיג ולא שום דבר אחר.

פורסם

אתם עדיין מאמינים אחרי כל השנים הללו שבכח זה ילך ?

אני לא מבין למה אתם ממשיכים להאמין בדרך שכבר שנים מוכחת ככישלון גמור..

תחשבו שאתם הפלסטינים והם היהודים (לא שאפשר לרגע אבל נניח שיש להם נפש יהודית)

אותכם היו שוברים בכח? עם עוד ועוד הפגזות ?

נראה לי שלא, אבל בהעדר פיתרון ריאלי אתם מתרפקים על פיתרון שיהווה סיפוק נפשי -גם אני מבסוט על כל הרוג צודק שם.

תפנימו שכל הקישקושים על שיטוח בית חנון וגביית מחיר כבד זה סתם בולשיט ולא יעצור את הקאסמים אלא יביא ככל הנראה לתוצאה הפוכה.

כאן הבעיה, בעובדה שאנחנו צריכים לחשוב הפוך מהרצון הטבעי שלנו.

פורסם
  • מחבר

אתה חי בסרט

מה שהיה עד עכשיו זה אי שימוש בכוח

פורסם

אתה חי בסרט

מה שהיה עד עכשיו זה אי שימוש בכוח

מסכים בהחלט.

יש לתת באבי אביהם הניאנדרטלי.

פורסם

mrbig יש משפט שאומר.

"אין הטיפה חוצבת בסלע מכח עוצמתה אלא מכח התמדתה"

אם נתחיל להחליף שיטות זה רק יראה על יאוש, אין ברירה לדבר צריך שני צדדים ואין אחד שיכול לקום ולומר שהם רוצים לדבר (בהגיון) הם הצהירו לא פעם ולא פעמיים שהם לא מתכוונים להכיר במדינת ישראל אז אין ברירה צריכים להפעיל כח וכמו בטבע גם אנחנו חיות והחיילים שלנו בכלל אריות ורק החזק שורד אז בנתיים אנחנו שורדים עם הזמן יגיע גם היום שסכנת הטרור תחלוף מעלינו, או שזאת פשוט תיהיה מלחמת נצח אין ברירה לדבר צריך 2.

פורסם

mrbig יש משפט שאומר.

"אין הטיפה חוצבת בסלע מכח עוצמתה אלא מכח התמדתה"

אם נתחיל להחליף שיטות זה רק יראה על יאוש, אין ברירה לדבר צריך שני צדדים ואין אחד שיכול לקום ולומר שהם רוצים לדבר (בהגיון) הם הצהירו לא פעם ולא פעמיים שהם לא מתכוונים להכיר במדינת ישראל אז אין ברירה צריכים להפעיל כח וכמו בטבע גם אנחנו חיות והחיילים שלנו בכלל אריות ורק החזק שורד אז בנתיים אנחנו שורדים עם הזמן יגיע גם היום שסכנת הטרור תחלוף מעלינו, או שזאת פשוט תיהיה מלחמת נצח אין ברירה לדבר צריך 2.

"כל מילה בסלע" :silly:

פורסם

אי אפשר סתם למחוק עם... בטח לא במצב הזה כאשר לאירופה ולארה"ב יש אינטרס מסויים לשמר את הפלסטינים, אם ישראל תתחיל להפציץ בלי הבחנה אז היא תאבד את התמיכה, את המשקיעים, תפיל על עצמה חרם מכל מדינה - ומפה לקריסת תשתיות. במקום לצעוק למחוק למחוק אז צריך רק להגביל את האפשרויות שלהם לפיגועים מבלי לפגוע באוכלוסיה ככל האפשר, ישראל עושה כעת את הדבר האופטימלי.

פורסם

זה בעיה לטפל בזה בלי לנגוע פה ושם באוכלוסיה, נתחיל מזה שחלק גדול מאוד מהאוכלוסיה שם הם תומכים נלהבים של ארגוני הטרור אומנם הם דיי פאסיבים אבל עדיין תומכים ומהבים בעיה מבחינתנו שכן הם משמשים כמגן אנושי.

נמשיך מזה שבלי קשר למגן האנושי כל הפעולות נמצאות באיזורים מאוכלסים וקשה מאוד לא לגבות קורבנות. הכי פשוט זה לכבוש כמה ק"מ של שטח שהקסאמים לא יגיעו לשדרות אבל מצד שני כן יגיעו לצה"ל. אז כמו שאמרו בעבר "בתחבולה תעשה לך מלחמה" מלחמה כבר יש עכשיו צריך את התחבולה וצה"ל כמו שכולנו יודעים הוא תוצרת ישראל ומי כמונו יודע שהישראלים הם אלופי התחבולות, אז אם כבר תכונה בואו ננצל אותה עד הסוף. כל הטרור בעזה הוא פחות או יותר נחש שכל פעם שתכרות לו את הראש הוא יצמיח אחד חדש, מה שצריך זה פשוט להעיף משם את הנחש הזה ואת זה עושים רק עם פעולה צבאית נרחבת אבל ממש ממש נרחבת שחטיבות שלמות ישבו בתוך עזה פשוט מאוד לתפוס את כל עזה ולהתחיל לנקות אחורה, ברור דבר כזה יגבה קורבנות רבים אבל צריך לבדוק אם זה עדיף לשבת ולא לעשות הרבה כמו עכשיו ולסבול את הקורבנות שאנחנו מונים כל יום גם מהצד שלנו וגם מהצד שלהם. בכל מקרה בלי שום קשר למה יהיה הפתרון אחרי המלחמה האחרונה חצי עולם חושב שצה"ל הפסיד כמובן שחצי עולם טועה ואני גם לא אומר שצה"ל ניצח (זה כבר לדיון אחר) מה שצריך עכשיו זה שצה"ל יחזיר לעצמו את שמו הטוב שהלך לפניו כל השנים האלה, בישביל זה צריך הישגים, נתחיל משחרור גלעד שליט עד שחרור החטופים בלבנון נמשיך מהפסקת ירי הקסאמים עד ללקיחת שבויים וסיכולים של פיגועים חומת מגן 2 והחרמת אמל"ח, הישגים כאלה בהחלט יחזירו לצה"ל את שמו הטוב ואת ישראל הטהורה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים