עבור לתוכן

בקשר לאירוע ירי פגזי צה"ל בבית חנון בו נהרגו כ-20 פלסטינים

Featured Replies

פורסם

אולי הדברים שלו לא מדוייקים אבל הוא צודק במשהו אחד.

מבצע צבאי זה או אחר לא יפתור את בעיית הקסאמים.

הדבר היחידי שכן ינצח את הקסאם זה גביית מחיר אסטרונומי על כל קסאם.

לגביי מערכות יירוט קסאם, זה פשוט מפגר.

אז יופי, תוך 3 שנים, אחריי 3 מיליארד דולר, יש לנו מערכת שעוצרת את הקסאם.

יום למחרת גזירת הסרט והשבחים לצבא ולרפא"ל, מוצאים הפלסטינים דרך אחרת לפגוע בנו.

מה עשינו בזה?

שוב, מה שצריך לעשות זה לפתור את הבעייה מהשורש. לגרום לפלסטינים לשם מחיר אסטרונומי על כל פגיעה באזרחי ישראל עד שהם יבינו שלא כדאי להם או עד שלא יישארו יותר פלסטינים.

תפתח ספר היסטוריה :screwy:

כבר עשינו את זה, קראו לזה בזמנו פעולות התגמול... על כל התפרעות ותקיפות של ערבים, זרועות צבא שלנו (לפני הקמת המדינה וצה"ל ממה זכור לי, אני לא טוב בהיסטוריה) היו עושים טבח בכפרים שונים של ערבים... זה רק גרם לחיכוחים נוספים והתלקחויות... קיצר זה לא עוזר - בדוק.

אני מסכים לעומת זאת לרעיון של "מחירון"... אבל בלי לפגוע באוכלוסיה לעזאזל... אסור לפגוע באוכלוסיה בצורה של הפצצה או פיגועים, כי זה נקרא טרור. לכבות חשמל לכמה ימים וטריקים נוספים זה אפשרי - זה מה שישראל עושה בעיקרון ממה שהבנתי, כשהם מתנהגים לא יפה, אז לא מביאים להם אישורי כניסה לעבוד או משבשים להם את סדר היום עם מחסומים דברים אחרים...

לדעתי, יש להם הבנה שונה לחלוטין בקשר לכל המצב, לדעתי הם רואים בנו ככובש (טוב נו, הם אומרים לנו את זה...) תחשבו לרגע ש"אנחנו" כלומר ישראל, שולטים להם בחשמל, מים, אוכל... ובשבילם זה כיבוש, הם לא רוצים שישלטו להם בכלום, הם רוצים אוטונומיה... עד אז הם רואים שכל מה שהם מקבלים זה מגורם חיצוני שזה ישראל - שנותנת להם להתקיים לאחר שכבשה אותם ומחזיקה אותם בחיים בעזרת החשמל ותשתיות אחרות. (אולי אני חי בסרט אבל אני מנסה לתת פה נקודת מבט נוספת)

• תגובות 99
  • צפיות 6.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

האנשים שנשאו במשך השנים את משא פעולות התגמול לא היו צמאי דם כפי שיש היום המתארים אותם. הם היו צעירים שאכפת להם.

פעולות התגמול של צה"ל בתקופה שקדמה למבצע קדש - כשבעים במספר - צמצמו את ממדי פעילות הטרור הערבי והפכו אותן מפעולות בלתי מאורגנות אך רבות מאוד לפעולות מעטות יותר ומאורגנות על ידי ממשלות ערב. זו הסיבה לכך שבמרוצת הזמן הלכו יעדי התגובה שלנו והפכו יעדי שלטון - דהיינו פגיעה בשלטון האחראי לטרור.

בראייה היסטורית יש להעריך את פעולות התגמול לא רק על פי ההישגים הצבאיים שהושגו, אלא על פי מה שהצלחנו לבנות כאן בחמישים השנים האחרונות. רק משום שאז מצאנו את התשובות המתאימות לבעיות הביטחון הצלחנו להשיג תקופות של רגיעה יחסית שאפשרו לנו להגיע עד הלום ולהביט קדימה בתקווה למדינה יהודית דמוקרטית משגשגת החיה בביטחון ובשלום.

http://www.nfc.co.il/archive/003-D-3912-00.html

תחשבו לרגע ש"אנחנו" כלומר ישראל, שולטים להם בחשמל, מים, אוכל... ובשבילם זה כיבוש, הם לא רוצים שישלטו להם בכלום, הם רוצים אוטונומיה... עד אז הם רואים שכל מה שהם מקבלים זה מגורם חיצוני שזה ישראל - שנותנת להם להתקיים לאחר שכבשה אותם ומחזיקה אותם בחיים בעזרת החשמל ותשתיות אחרות.

מצויין, אין דבר שישמח אותי יותר מאשר להתנתק מהם. לא לספק להם חשמל/מים/אוכל. שיסתדרו בעצמם.

פורסם

הם לא רוצים שישלטו להם בכלום, הם רוצים אוטונומיה...

הם רוצים אותנו בים.

פורסם

הם רוצים אותנו בים.

לא אמרתי שלא... אבל הם רוצים להחליט לבד מה הם רוצים וזו אוטונומיה.... בינתיים אנחנו שולטים בהם בעזרת התשתיות או כוח צבאי כשנדרש.

פורסם
  • מחבר

אין ספק שהמצב של היום לא יכול להמשך

שזה אגב אותה מדיניות של הליכוד ב- 6 השנים האחרונות ,

קדימה ומפלגת העבודה ממשיכות את מדיניות החידלון הזאת,

הציעו פה הצעות לגבות מחיר בחיי אדם של הפלסטינים

אני חושב שבמקרה של המוסלמים הערביים אצלם האדמות יותר קדושות ויותר כואב מחיי אדם

ולכן אני חושב ששער החליפין של קסאם צריך להיות שטחים

רה"מ ישראל (החרא הנוכחי בטח לא יעשה את זה אבל אחד נורמלי אחר) צריך לצאת בהצהרת "תחזיקו אותי" בכל אמצעי התקשורת בעולם:

"מעכשיו ואילך כל קסאם\טיל\קטיושה שישוגר לעבר ישראל מעזה או לבנון ,

צה"ל יכבוש רצועת שטח מאותה ריבונות ממנה שוגרו הטילים

השטחים הללו יסופחו לאלתר ללא כל דיחוי ומדינת ישראל תחיל את ריבונותה על שטחים אלו"

אנחנו צריכים גם לדאוג שבאמצעות איומים מקדימים וכרוזים שחיל האוויר יפזר נבריח את האוכלוסיה האזרחית ממש כפי שעשינו בלבנון כך שיהיה לצה"ל נוח לשלוט בשטח

הממשלה הזאת היא סיוט , ולאור הקסאמים הממשיכים ליפול עלינו , אזרחי מדינת ישראל צריכים לעשות כאן הפיכה לעלות על הכנסת ומשרד רה"מ בעשרות אלפי מפגינים עם לפידים אבנים לשרוף צמיגים ולהיות מוכנים להכנס להתנגשויות אלימות עם המשטרה להגיע עד לרה"מ ולשים אותו במעצר

אני לא מבין את זה : החרדים התפרעו על הרבה פחות מזה ודחקו את הגייז לפינה,

אנחנו צריכים ללמוד מהם ,

רק בכוח לתת לממשלה הזאת בראש

פורסם

רה"מ ישראל צריך לצאת בהצהרת "תחזיקו אותי" בכל אמצעי התקשורת בעולם:

מזכיר לי שחבר שלי שאל אותי למי הצבעתי ואמרתי לו שלליברמן.

אז הוא אמר לי "מה אתה משוגע? הבן אדם הזה דפוק בראש"

אז אמרתי לו בתגובה "זה בדיוק מה שאנחנו צריכים. ראש ממשלה דפוק בראש שיגיד לכולם תחזיקו אותי"

פורסם

http://news.nana.co.il/Article/?ArticleID=406805&sid=126

נראת לכם הגיוני?!

זה כל כך מכעיס אותי מה שהלך שמה...

צריך להילחם במשגרי הקסאמים אבל לא כמו איזה נקבות להפציץ מרחוק.

לצאת לפעולות קומנדו ולחסל נקודתית. לא מהאוויר, כי אז מתים עוד 10 ילדים ביחד עם כל מחבל קטן.

פורסם
  • מחבר

ואני מתכוון "תחזיקו אותי" לא בקטע של בלוף , כלומר אם באמת לא יחזיקו אותנו באמת נממש את האיומים שלנו, לכבוש שטחים, הריסת בתים, הפצצת כפרים, ניתוקי חשמל, סגרים, מה שזה לא יהיה.

אגב שמעתם את הדוח של דיסקין ? עזה כבר הספיקה להתחמש בכמויות עצומות שיכולות לחמש אוגדה וחצי

ודוברת צה"ל ממשיכה להתרפק על הישגי העבר ולהעביר לערוץ 2 צילומי תפיסת קארין A

קלטתם ? הם מתחשמים במיליוני טונות של אמצעי לחימה משוכללים, וצה"ל מתפאר לי על זה שלפני חמש שנים תפס איזה סירה מצ'וקמקת עם כמה קלאצ'ים

פורסם

נראת לכם הגיוני?!

לצאת לפעולות קומנדו ולחסל נקודתית. לא מהאוויר, כי אז מתים עוד 10 ילדים ביחד עם כל מחבל קטן.

שומע את ה"קנאק"?

זה הלב שלי נשבר...

היחידים שיכולים לעצור את המחבלים הם הפלסטינאים, וכל עוד הם לא עושים את זה זה בעייה שלהם שהם והילדים שלהם נהרגים.

ומבחינתי, חיי ישראלי (שלא עשה שום דבר למישהו) שווים יותר מחיים של כל הפלסטינאים ביחד- שלא מנסים לעצור את הטרור ורק מחזקים אותו.

ושהפלסטינאים יפסיקו להיות נקבות ולא יתחבאו מאחרי אותם ילדים

פורסם

נראת לכם הגיוני?!

אולי תרד ממגדל השן שאתה חי בו ותרד קצת לשדרות, מה אתה אומר?

ואולי תצטרף ליחידת הקומנדו, ונראה מה תעשה, כאילו שיחידת קומנדו יכולה לטפל בבעיה הזאת.

וכאילו שיחידת קומנדו חסינת כדורים וצריכה להכנס לקן הצרעות הזה.

הם לא הפציצו, אנחנו לא הפצצנו.

הם מפציצים, אנחנו מפציצים.

כמה פשוט.

ונחזור ונזכיר את ההבדל התהומי, שאצלם המטרה היא לפגוע באזרחים.

אצלנו המטרה לפגוע במחבלים.

אם היה אפשר עם קרן לייזר מדוייקת להוריד אותם אחד-אחד, אז היו משתמשים בזה, אבל מה לעשות שאין דבר כזה ושהנבלות האלה משתמשים באוכלוסיה אזרחית כמגן.

פורסם

אין מה לעשות מה שצריך כדי לנצח אותם זה להחליש אותם וכדי להחליש אותם צריכים לצאת למבצע "חומת מגן2" להחליש להם את הנשק את העזרה את החיפוי. אחר כך לפצל את עזה ל2 חלקים כמו שעשינו בשל"ג. לבסוף משימות נקודתיות של איסוף מודיעין, החרמת נשק ולקיחת שבויים בכירים (מחלקי הוראות וכדו') ואז בבוקר אחד לנתק מים באיזורים מסויימים לנתק חשמל באיזורים מסויימים ולהתחיל בפעולה מבצעית לבנות מחנות בתוך עזה פריסת כוחות מורחבת שלנו שיהיו יותר חיילים שלנו בעזה מאשר חיילים שלהם ולא רק ע"י הגברת מס' החיילים שלנו אלה ע"י הנמחת מס' החיילים אצלם.

ובנינו למה לא עושים את זה? כי בחיים הכל קצת יותר מסובך אבל עדיין אפשרי וסיבה שניה היא מה העולם יגיד על האבל שאנו גורמים להם (כן בטח)...

מה לעשות ברגע שיקום איזה ראש ממשלה סטייל "או"ם שמום" המצב יהיה יותר טוב מה שעוד צריכים זה שר ביטחון שעשה עוד דברים חוץ מלצעוק "לחם עבודה".

בקיצור יש לנו את הממשלה הכי לא קשורה אחד לשני בלי נסיון בלי כלום במקום שלנו תיהיה הממשלה הכי טובה שתנהל את הצבא החזק במזרח התיכון יש לנו ממשלה של חברה שלא כ"כ יודעים מה רוצים מהם ומה הם רוצים מעצמם ומה בעצם צריך לעשות במצב של.................... :nixweiss:

פורסם

סטודנט חופשי,מה רע ברעיון של למלא את השטח בכוחות של צה"ל,שפשוט ינקו אותו?יניחו מערבים,מטענים,ויגרמו לאיזושהיא הרתעה?

אני מאמין שלשב"כ יש מספיק מידע,למה לא עושים משהו כזה?עדיף להשתמש בארטילריה,שהראתה עד כמה היא "יעילה"?

נראה לי הגיוני,וצה"ל עשה דברים כאלו בעבר

פורסם

מה שרע זה שאירגוני הטרור יכינו לכוחות שלנו "הפתעות", והרבה מהן.

אני לא צריך להזכיר לך את מה שהלך בג'נין, את זירת התופת שאירגנו שם.

ואתה לא יכול לעשות מארבים בשטח אויב, הם מכירים את השטח הרבה יותר טוב ממך.

אני חושב שלהתיש אותם זאת הדרך הטובה ביותר.

לחץ בלתי פוסק על רצועת עזה, עד שיפסיקו הקסאמים.

אבל אני לא חושב שאני איזה טקטיקן גדול, אין לי רעיון מקוריים ואני לא חושב שיש פתרון קסם.

לוחמה נגד גארילה זה אחד הדברים היותר קשים לצבא.

מה שאני כן חושב, שאסור להכנע לטרור.

תראה את הדוגמא שהפלסטינים הסתומים האלה מעיזים לאיים על ארה"ב בטרור על הצבעת הווטו שלה בדיון שהיה באו"ם על גינוי ישראל בעקבות הפגז.

השפה היחידה שהם מכירים, היא שפת הטרור, וברגע שהם יבינו שהטרור לא משתלם ורק מדרדר עוד יותר את המצב שלהם, אולי הם ישנו כיוון.

פורסם

מה שרע זה שאירגוני הטרור יכינו לכוחות שלנו "הפתעות", והרבה מהן.

אני לא צריך להזכיר לך את מה שהלך בג'נין, את זירת התופת שאירגנו שם.

ואתה לא יכול לעשות מארבים בשטח אויב, הם מכירים את השטח הרבה יותר טוב ממך.

אני חושב שלהתיש אותם זאת הדרך הטובה ביותר.

לחץ בלתי פוסק על רצועת עזה, עד שיפסיקו הקסאמים.

אבל אני לא חושב שאני איזה טקטיקן גדול, אין לי רעיון מקוריים ואני לא חושב שיש פתרון קסם.

לוחמה נגד גארילה זה אחד הדברים היותר קשים לצבא.

השפה היחידה שהם מכירים, היא שפת הטרור, וברגע שהם יבינו שהטרור לא משתלם ורק מדרדר עוד יותר את המצב שלהם, אולי הם ישנו כיוון.

"הפתעות"? למה מה רצית בדיוק שיהיה, מחבלים מסתובבים עם מטרות על החזה והגב?

מה לעשות זה נקרא מלחמה.

ולגבי המארבים, שמע... חתיכת קביעה. ואיזה קרדיט נתת להם.

רק היה חסר שתרשום "הם יותר טובים מצה"ל".

ג'נין היה ונגמר, צריך לצאת מנקודת הנחה שהצבא למד והסיק את מה שצריך.

ואתה, צריך לתת טיפה יותר קרדיט לצבא שלך. אתה ושאר המתלהמים שמה שיודעים לעשות

זה להוריד את המוראל ולהראות כמה שהם מפחדים מלוחמי "הגרילה" המיומנים של החמאס ושאר החארות

שזוחלים שם בגדה.

בגרילה נלחמים בגרילה. הם שולחים שתי כיתות חמושות לפגע, אנחנו נשלח 10.

כבר ראינו בתקשורת על "ההצלחות המרשימות" של הפליסטינאים, על "הלחימה האמיצה" שלהם.

(למטומטמים מבין הקוראים, שורה למעלה היא צינית).

הבעיה איתם היא שבשר התותחים שהם משאירים מאחורה הוא ילדים, זקנים ונכים. עם זה הצבא שלנו

צריך להתמודד, וזה הקושי בלהילחם מול רוצחים האלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים