עבור לתוכן

מחשב איטי בטירוף

Featured Replies

פורסם

שלום יש ברשותי כרגע מחשב דיי חלש 2.66 (506) 256 זיכרון ולוח של אינטל הכי פשוט שיש D101GGC.

המחשב עבד סבבה ביותר עד ליום סגריר אחד שבו הוא החליט להידפק. כרגע המחשב עובד באיטיות מוגזמת וכשאני אומר איטיות מופרזת אני מתכוון שהוא מתקין תוכנה של 700 מגה במשהו כמו חצי שעה עד שעה בקלות, פירמטתי שמתי ווינדוס חדש נקי, אותו הדבר איטי בטירוף. אמרתי אולי הארדיסק נדפק? שמתי הארדיסק אחר ובו שוב ווינדוס חדש נקי - אותו הדבר. העלתי השערה יכול להיות הMOBO נדפק? יכול להיות עדכון ביוס יציל?

חשוב לציין לא בוצעו שוב שינויים בחומרה לפני אותו רגע. המחשב היה חדש אטום עם המדבקה של האחריות. פתאום ביום אחד החליט להידפק!

מישהו מוכן לעזור לי ולאשש את השערתי שהלוח נדפק? או שאולי יש לכם עוד רעיונות?

פורסם

יש לך תוכנות אנטי וירוס ואנטי רוגלות מותקנת? לא לוקח הרבה זמן עד שהמחשב מתמלא במזיקים.

שים לב רק שאתה מתקין עוד ועוד תוכנות הזיכרון שלך מתמלא ויש לך סה"כ 256 מגה,אתה לא יכול להעמיס אותו יותר מדי

פורסם
  • מחבר

המחשב המדובר אינו מחובר לאינטרנט. התקנתי עליו ווינדוס נקי ואת הדרייברים של הציפסט (שד"א הוא לא מצליח להתקין רושם FAILED).

האמנם 256 זה קצת מאוד אבל עדיין זה לא היה ככה פעם.

פורסם

אם אתה אומר שפרמטת וזה המשיך להיות איטי (ואתה טוען שזה היה מהיר לפני), אז כנראה (לפי דעתי) יש לך הצטברות של אבק במחשב ובמאווררים (המחשב יכול להאט בגלל התחממות רכיבים כגון: לוח אם).

מה שתעשה תפתח אותו, תנקה את האבק בעדינות (שאני אומר "בעדינות" אז אני מתכוון מבלי לשבור חלקים כלשהם :lol:) עם לחץ אוויר או אפילו עם שואב אבק xD.

לניקוי המאווררים יש מדריך באתר.

פורסם

גם לי יש 256 זיכרון ועוד 266MGh והמחשב שלי לא איטי!

חוץ ממישחקים כמובן!

איזה כרטיס מסך יש לך?

יכול להיות שיש לך מובנה וזה מאוד מאט את המחשב!

פורסם
  • מחבר

כן יש לי מובנה אבל שוב, תקשיבו טוב, השינוי הוא ניכר מכיוון שלפני זה הוא לא היה כזה איטי! שום חומרה לא השתנתה התווספה, לאינטרנט הוא לא מחובר. תוכנות אין רק ווינדוס חדש ועדיין איטי!

אני ינסה לנקות אבל אני בספק אם הצטברות אבק זו הבעיה.

פורסם

די עם השטויות.... אין שינוי במהירות המחשב עם בעויות אבק (במיוחד בחורף).

יש מצב שהתוכנת אנטי וירוס שלך חונקת את הזיכרון (לוקחת הרבה משאבים).

כמו כן בטח הכרטיס מסך (און בורד) כבר לוקח לך בין 32MB ל- 64MB. מה- 256MB שיש לך.

לכן, הקובץ (הזיכרון) הוירטואלי שלך טוחן טוב את ההרדיסק שלך. - אין מספיק זיכרון RAM אז המערכת מתחילה להשתמש עוד ועוד בזיכרון וירטואלי. בנוסף לכך מה שקורה בדר"כ זה שבמשך הזמן אנחנו נוטים להוסיך עוד ועוד תוכנות שעולות כאשר הוינדוס מתחיל, כך שיש לך עוד עומס על המערכת וכך מיום ליום המחשב נעשה איטי יותר.

יש גם פונקציה של איחוי ההרדיסק, אבל זה משפר באחוזים בודדים.

יש שלוש אופציות לפתור את הבעיה:

1. תוסיף עוד 256MB זיכרון.

2. תקנה כרטיס מסך נפרד.

3. שאני הכי אוהב! פשוט וקל: תוסיף עוד 256MB זיכרון ותקנה כרטיס מסך נפרד ;D

בהצלחה

פורסם

קשה לי להאמין שהמחשב שלך כזה איטי אפילו אחרי פירמוט

אולי באמת יש שם משהו

לאחי יש 1.7 ישן עם 256 ואחרי פירמוט לא מרגישים בכלל אז זה יותר קטע של מה שקורה אחרי

ואתה מדבר גם על אחרי SP2 ? כי אז זה כבר MIN 256 ולא מומלץ כמו שהיה בהתחלה

פורסם
  • מחבר

נראה לי עליתי על הבעיה. המעבד הוא 506 (פנטיום 4 2.66) והלוח מראה בין 65 ל 67 מעלות . הוצאתי את ההיט סינק והמשחה הייתה נראית לי קצת יבשה ולא מרוחה טוב אז הורדתי אותה לגמריי... זה בכלל לא עזר רק העלה עוד את החום... האם משחה היא הכרחית? והאם הטמפרטורות הגיוניות? מה שלא נראה לי בכלללללל.

האם משחה תפתור את הבעיה ואיזה כדאי לקנות?

פורסם

זה היה על 65 במנוחה? זה דיי גבוהה.

עוד דבר שהייתי ממליץ זה פשוט ללחוץ Ctrl+Alt+Delete ולראות איזה יישומים לוקחים זיכרון ושימוש במעבד.

המחשב היה מחובר מתישהו לאינטרנט? סרקת ספייוורים?

פורסם

כן המשחה ממש ממש חשובה!!!!

זה לא היה צעד נבון במיוחד להוציא אותה

היא שם מסיבה מסויימת

ובנוסף ךפני שפתחת את המחשב שלך יכולת לשאול משהו פה

אז כן תקנה משחה דחוף זה יוריד לך את הטפ'

תברר בפורום OC אולי איזה משחה הכי טובה היום

פורסם
  • מחבר

מותקן רק ווינדוס חדש והדרייברים והוא לא מחובר לאינטרנט! מחשב מבחינת תוכנה נקי!

פורסם

דבר ראשון, תחליף את המשחה הטרמית, המשחה היא מעין "גשר" בין המעבד למוליך חום שלו והיא הכרחית להולכת החום החוצה. (יש מדריך באתר)

הטמפרטורות שלך היו ממש גבוהות ובהחלט יתכן שהופעלה ההאטה של המעבד כדי שלא ישרף לגמרי!

יתכן והבעיה היא עם הRAM, אחרי שתוודא שיש לך טמפרטורות סבירות תריץ את התוכנה memtest כדי לשלול בעיה עם הRAM שלך.

אפשר להשיג את memtest פה באתר תחת "הורדות"

פורסם
  • מחבר

טוב תודה רבה לכל העונים. אני מבחינתי בטוח שזו בעיה של טמפ'. אקנה משחה חדשה, אוסיף מאווררים לקייס כמו שכתוב פה במאמר שקראתי ואני אופטימי וחושב שזה יוריד את הטמפ.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז קניתי היום משחה של ZALMAN מרחתי טוב טוב ואיזה פלא! הטמפ' ירדה במשהו כמו 7 - 10 מעלות! עכשיו המעבד עומד במצב IDLE על משהו בין 57 ל 59 מעלות לעומת ה66 שהיה מקודם. זה ממששש הבדל. רק רציתי לעדכן :) תודה לכל מי שעזר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים