עבור לתוכן

למה המדינה שלנו במצב כזה.!

Featured Replies

פורסם

שרון ממש לא בסוף הקריירה שלו, לביבי הולך להיות מאד קשה להתמודד איתו. הוא חשב שהוא יקח אותו בהליכה... מסתבר שזה לא יהיה פשוט כ"כ.

ובקשר לכל אלא שצוחקים על מה שאמר Infernal, אין לכם זכות לעשות זאת. אם אתם באמת ובתמים לא קולטים קמצוץ מהמשמעות של מה שהוא אמר אז עדיף שתשתקו. אני בעצמי בן אדם חילוני אבל אני מבין בצורך לצד הדתי של המדינה. בקטע שהם לא הולכים לצבא וכל זה אני פחות או יותר מסכים שהם חייבםי, בצורה זו או אחרת, לשרת את המדינה. אבל סתם ללגלג ולשנוא את הדתיים - טיפשות.

בקשר למצנע - זה פשוט מדהים מה שהולך עם הציבור של העבודה. בא לו איזה איש משום מקום שאף אחד לא מכיר ואני בטוח שאין לאף אחד פה מושג מה הן דעותיו, השקפותיו ורצונותיו המדיניים. אבל בכל זאת הוא נבחר ברוב גדול לראשות העבודה - הוכיח כמה קל לסחוף אחריו רבים בתדמית של "פוליטיקאי אחר" שבעצם הוא גרוע ככולם.

• תגובות 64
  • צפיות 6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יכול להיות באמת שבזכות הדתיים אנחנו פה...

אבל הבעייה היא שהם לקחו את העובדה הזאת וניצלו אותה לטובתם!

הם עושים הכל בשביל להתחמק מחובות, ובכל זאת לקבל את כל הזכויות.

ישראל זאת הדמוקרטיה היחידה בעולם שבה הדת מעורבת עם השלטון. ואסור שזה יהיה ככה, בגלל שעם דת אי אפשר להתווכח. זאת אמונה, ואף אחד לא יוכל לשכנע אותך שהיא לא נכונה, אם אתה מאמין.

הם לוקחים את הדת, ובגלל שאנשים מאמינים בה, הם מעוותים אותה לטובתם האישית!

למשל, הנה דוגמא:

הרב עובדיה יוסף אמר בזמן האחרון שמי שמצביע ש"ס, הולך לגן עדן!

עכשיו בינינו... כולנו יודעים שזה לא נכון, ואין לרב שום דרך לדעת את זה... אז למה הוא אומר את זה? בשביל להשיג למפלגה שלו כיסאות בכנסת!

הרב הגדול עובדיה יוסף אמר! עכשיו לכו תסבירו לאדם מאמין שמה שהרב אמר לא באמת נכון...

פורסם

תזכירו לי למה רק בזכות החרדים יש לנו מדינה?!

(להזכירכם חרדים =! ציונות)

פורסם

כן, אני לא מסכים עם זה שזה חייב להיות אנטי-טזה גמור, אבל באמת למה?

פורסם

קודם כל תודה רבה להרצל ולבן גוריון

סתם ;D

מישהו יכול לתת מידע על כל האנשים שמתמודדים לראשות הממשלה?

ואיזה צד כל אחד.

תודה.

פורסם

כן, אני לא מסכים עם זה שזה חייב להיות אנטי-טזה גמור, אבל באמת למה?

החרדים (כגוף) הם אנטי של הציונות באופן מוחלט וגלוי, מהקמת המדינה, עד היום. הם לא מנסים להכחיש את זה.

פורסם

למשל, הנה דוגמא:

עכשיו בינינו... כולנו יודעים שזה לא נכון, ואין לרב שום דרך לדעת את זה... אז למה הוא אומר את זה? בשביל להשיג למפלגה שלו כיסאות בכנסת!

הרב הגדול עובדיה יוסף אמר! עכשיו לכו תסבירו לאדם מאמין שמה שהרב אמר לא באמת נכון...

הוא לא אמר בדיוק את זה.......הוא אמר שכשהוא ימות , בעת הדין הוא יבקש מאלוהים שימחל לכל אלה שהצביעו ש"ס.

אתה אמרת דברים שונים לגמריי.

פורסם

חברה !

יש ישועה מציון

יש לשינוי 100 חברים חדשים

כולם חרדים (בעיקר מאזור טבריה :) )

סוף סוף

כולם יכולים לראות

שזו לא מפלגה אנטי דתית

אלא מפלגה אנטי ש"ס

(גם לא עדתית !)

הם רק נגד הגזל שנעשה ...

צריך לפריד דת ומדינה עוד אתמול !

ומה לעשות

דת זה אחלה דבר

אבל היא לא בנויה לדמוקרטיה

דת היא הדבר הכי פרוץ בעולם

אלוהים אמר > הרב\הכוהן אמר > אנחנו עושים

*הדגשתי לכם את החלק הבעייתי ! *

עכשיו

אין מה לעשות

ככה בנוייה הדת

וכמה עצוב שזה - מידנה לא יכולה לחיות ככה

נוצרת מונרכיה (שלטון של מלך) - כמו בדוגמא של ש"ס

הרב עובדיה פשוט שולט בהם

ובדרך בגלל הכוח שיש להם בכנסת ... גם בנו ... :(

אני לא רוצה מלך

ואתם ?

פורסם

אם זה היה אראגון... סתם נחזור למציאות

הפרדת דת ומדינה לעולם לא יתכנו (אפילו שכולנו רוצים בזאת מאד) כי ישראל מוגדרת כמדינה יהודית-דתית ז"א שהמדינה תהא מושתת על בסיס היהדות

פורסם

אם זה היה אראגון... סתם נחזור למציאות

הפרדת דת ומדינה לעולם לא יתכנו (אפילו שכולנו רוצים בזאת מאד) כי ישראל מוגדרת כמדינה יהודית-דתית ז"א שהמדינה תהא מושתת על בסיס היהדות

אויש :)

עכשיו אני באמת אוכל להסביר :smoke: :smoke:

*רוי שמח עכשיו :) *

שנתחיל ?

OK

תגדיר יהדות ...

וכפי שאתה מבין

יש הרבה יהדות

*חרדים

*כיפות סרוגות

*רפורמים ...

וכו כו

יש המון זרמים

אני יכול לשאוף למצב שבא היהדות הרפורמית תיהיה היהדות עליה אתה מדבר ?

ואז פתרו כל בעיותי :)

אני רציני

השאלה היא רק איך אתה מגדיר יהדות

וזה כנראה הדבר הכי חשוב שאני אגיד בפורום הזה !

אני וכל אחד ממכם צריך להגדיר את דתו בצורה הבאה : יהודי חילוני

כן כן יש כזאת דת ! (באופן תיאורטי)

וככל שנתחיל להאמין בזה

נוכל להתחיל לשפר את מצבינו בתור חילונים במדינה :)

תחשבו על זה ...

פורסם

הקיצר...

יהדות זה יותר מדת

אני יכול להיות יהודי חילוני

משמע יכולה להיות מדינה יהודית חילונית :):hat:

פורסם

למשל, הנה דוגמא:

הוא לא אמר בדיוק את זה.......הוא אמר שכשהוא ימות , בעת הדין הוא יבקש מאלוהים שימחל לכל אלה שהצביעו ש"ס.

אתה אמרת דברים שונים לגמריי.

אני אמרתי רק מה ששמעתי בטלוויזיה!

באחת מתוכניות הבוקר, אני ממש לא זוכר איזו.

אין לי שום כוונה לעוות דברים ששמעתי, או להפיץ שמועות לא נכונות.

אם אלה לא היו הדברים המדוייקים שהוא אמר, אז גם לאוזניי הם לא הגיעו כמו שנאמרו. למרות שאישית, אני מאמין שהוא כן אמר אותם ככה. אבל זוהי דעתי האישית על הבן-אדם...

נכון. הפרדת דת ומדינה לא תיתכן מהסיבה הזאת. זה היה אחד העקרונות החשובים במגילת העצמאות, ואחת הסיבות היחידות שבזכותה הוחלט באו"ם להקים את המדינה הזאת, כי אחרי השואה, מדינות רבות חשבו שהפיתרון עם היהודים הוא לתת לנו מדינה שנהייה כולנו בה וזהו (אולי בשביל להיפתר מאיתנו, אבל נעזוב את זה כרגע...).

ואני חושב שהעובדה שהפרדת דת ושלטון לעולם לא תיתכן, היא אחת התשובות החשובות ביותר לשאלה בכותרת...

פורסם

אם כך, מדינת ישראל לא יכולה להיות קיימת, כי 'מדינה יהודית דמוקרטית' זה אוקסימורון.

מדינה יהודית =/= מדינה דתית !!!!!!!

יהדות זו לא רק דת. לא רשום לי בתעודת הזהות 'יהודי' בגלל שאני מאמין באלוהים (אני לא), שומר את כל המצוות (אני לא) ולובש שטריימל (...).

רשום לי שם יהודי כי אני שייך לעם היהודי באופן פיזי - מישהו מהאבות של המשפחה שלי היה אולי צאצא של אברהם...

אין שום סתירה בין היותו של אדם יהודי לבין היותו חילוני או אתאיסט - מדינה יהודית צריכה לשמר את המסורת של העם היהודי - את ההיסטוריה שלו, את מנהגיו ומסורתו; בתי הכנסת פתוחים בפני כולם, חגים יהודיים הם ימי חופש וכו' - זו מדינה יהודית.

אבל מדינה שאוסרת שידור פורנו בטלוויזיה, שאוסרת על תחבורה *ציבורית* בשבת ושמעדיפה באופן ברור חינוך דתי-חרדי על פני חינוך חילוני... זו לא מדינה יהודית, זו מדינה דתית.

פורסם

למה המדינה שלנו במצב כזה? אחת הסיבות היא שאנשים מאשימים את הדתיים בבעיות שלהם!

פורסם

אתה מבלבל בין שני דברים שונים:

דתיים- שותפים מלאים של החליונים במדינה, משרתים בצבא, עובדים, משלמים מיסים.

חרדים- חלקם מתנגדים למדינה, רובם לא משרתים בצבא, מקבלים כסף בשביל ללמוד תורה במקום לעבוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים