עבור לתוכן

אובד עצות - מכינה או רישום לבית ספר פרטי (שיפור בגרויות)

Featured Replies

פורסם

היי חברים,

אני זקוק לעזרתכם.

בתקופה האחרונה אני משקיע את כל כולי ע"מ לקבוע מסלול לימודים לשיפור ציוני הבגרות.

הבעייה היא שהעבודה מרובה ביותר ומחזוריות ההרשמה למכינה/מסלול אקדמי היא אחת לשנה שההרשמה נעשית עד חצי שנה לפני תחילת הלימודים.

בשיחת טלפון שערכתי עם יועצת אוני' ת"א (שאיתה גם תאמתי פגישה) נאמר לי שהמכינה הבאה תפתח רק בספט' 2007 ובכל אופן מכינה מתמקדת רק במתמטיקה, אנגלית ומקצוע ברמת 5 יח"ל כך שבכל אופן חלק מהמקצועות אני צריך לשפר עצמאית.

המקצועות שאני צריך לשפר הינם:

אזרחות

ספרות

היסטוריה (חלק שני)

גיאוג'

ואם ידרשו ממני יותר מ3 יח"ל אזי גם מתמטיקה.

המצב דיי עגום :-\ אני משלים עם העובדה שכנראה ואוכל להרשם רק למכללה אך בכל מקרה אני פונה אליכם.

לאן ללכת ? איפה להשלים בגרויות, כיצד לדעת באילו מקצועות להתמקד (אחרי הכל עלות כל קורס הינה אלפי שקלים)!

איך לא לבזבז זמן? אני מעדיף למהר להשלים הכל בעצמי ובכך כבר להרשם ללימודים ב2007 ולא לחכות למכינה.

האם אתם ממליצים על איזה גורם מייעץ או אתר שעוזר בהכוונה, כמו שאתם רואים מכל הבחינות אני נורא מבולבל וההבדלים בבחירת מסלול לא נכון הם המון זמן והמון כסף, אז אנא עזרו וייעצו לי מה לעשות :)

תודה.

פורסם

לאיזה תואר אתה רוצה להרשם?

פסיכומטרי עשית?

להשלים בגרויות זה לא הולך כ"כ מהר, תצטרך לחכות לתאריכים של הבגרויות (אקסטרני)

תראה, אני חושב שחלק נכבד מהבגרויות תוכל ללמוד לבד ללא מורה:

אזרחות

ספרות

היסטוריה

ג"ג

תקנה מיקודיות, שיוצאות בסמוך לבגרויות או שתקנה איזה ספר לימוד טוב שיעזור לך לשנן את החומר.

הנה לוח בחינות חורף, אני לא בטוח שהוא לתלמידים אקסטרניים גם תבדוק את זה:

http://www.geva.co.il/geva/files/articlefile_1162203837859.pdf

עוד אתר עם מידע שעשוי להיות שימושי בשבילך.

http://nana.yoram.co.il/ts.cgi?tsscript=ex/index&c=1.0&p=0

בהצלחה!

פורסם

אתה רוצה לשפר ציונים או שחסרות לך יחידות?

אני גם השלמתי כמה ואני עדיין משלים,אני כבר די קרוב לסיום.

שילמתי על חשבון הפקדון הצבאי.

פורסם

ציונים גבוהים במכינה של אוניברסיטת תל אביב לא מאפשרת לך להתקבל ללימודים אצלם?

פורסם
  • מחבר

פסיכומטרי 579

ממוצע בגרויות 73.4

לא מזהיר בכלל ...

אני כרגע לא רוצה להשלים אלא לשפר בגרויות, יש לי ספרי מיקוד מצויינים בבית הבעייה שללא מסגרת קורס אני קצת מאבד פיקוס.

נכון לעכשיו מסקירה ראשונית של המגמה שאני מעוניין בה (לימודי כלכלה) דורשת רף מאוד גבוהה הן של ממוצע בגרויות והן של פסיכומטרי כל עוד מדובר באוניברסיטה או מכללה שהיא שלוחה של אוני'. לדוגמא ציון הפסיכומטרי שמכללת ב"ג דורשת הוא 635 והוא הנמוך ביותר :o.

המכינה ע"פ מה שהבנתי לא מכסה את כל תחומי הלימוד אלא רק מתמטיקה, אנגלית ומקצוע 5 יח"ל לבחירה.

Benor - תודה רבה :xyxthumbs:

פאנק - היכן אתה משלים ? אני צריך כרגע רק לשפר, ללא השלמות.

פורסם

אני משלים במכללת טומשין.יש להם סניפים בב"ש,ראשון וחולון.

פורסם

מה דחף אותך דווקא ללמוד כלכלה ? אם זה לא סוד. ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים