עבור לתוכן

PAGEFILE ו 3-4 דיסקים פיזים

Featured Replies

פורסם

במחשב החדש יהיו 3-4 דיסקים קשיחים,עד היום היו לי 2 במחשב הנוכחי וה - PAGEFILE יושב על הדיסק השני ( הדיסק שבו לא שוכנת מערכת ההפעלה ) במחיצה הראשונה ( קטנה ובלעדית עבורו ),האם יש היגיון לפצל אותו בין 3-4 דיסקים או מספיק שהוא ישב רק על דיסק אחד ( לא זה שבו נמצאת מערכת ההפעלה ) ?

פורסם

לפצל אותו זה רעיון מצוין, אם אתה עושה RAID 0 זה אפילו יותר טוב.

פורסם
  • מחבר

אני לא עושה RAID,אבל לא הבנת את השאלה,האם פיצול הקובץ בין כמה דיסקים ייתן ביצועים יותר טובים מאשר הצבתו על דיסק אחד בלבד ( כמובן שדיסק שבו לא מותקנת מערכת ההפעלה ).

המצב כרגע:

דיסק 1 - מערכת ההפעלה ללא PAGEFILE

דיסק 2 - PAGEFILE בגודל של 1024 MB

המצב העתידי,גודל ה - PAGEFILE יהיה 1024 MB

דיסק 1 - מערכת הפעלה ללא PAGEFILE

דיסק 2 -

דיסק 3 -

דיסק 4 -

האם לשים את כל ה - PF בדיסק 2 או עדיף לפצל 340 MB במחיצה הראשונה בכל דיסק ? אם עדיף פיצול בין כל הדיסקים נא להסביר למה ?

פורסם

כמו שאמרתי לפצל את ה Page file יתן לך ביצועים יותר טובים, אבל רוב הזמן זה לא יהיה הבדל קריטי בגלל

שלדוגמה: אם המערכת מעבירה תוכנית של 10 מגה ל Page file מ ה RAM היא תכתוב את הקובץ ברצף ורוב

הזמן זה יהיה על דיסק בודד , אותו דבר לגבי הקריאה של הקובץ. לעומת זאת כשאתה מפעיל הרבה תוכנות כבדות

תקבל שיפור נחמד בביצועים.

אני אישית מאוד ממליץ לך לבנות 3 מחיצות זהות בגודל על דיסק 2,3 ו4 ולעשות מהם מערך RAID 0 (תוכנה).

זה יתן לך שיפור רציני בביצועים, בתאוריה הכתיבה והקריאה ל Page file שלך תהיה פי 3 יותר מהירה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים