עבור לתוכן

גיטרה חשמלית קשה יותר גיטרה קלאסית ? למה?

Featured Replies

פורסם

למה יותר קשה לנגן בגיטרה חשמלית מאשר לנגן בגיטרה קלאסית?

או שלא נסיכתי טוב :

כי אני יודע שבגיטרה קלאסית צריך ללחוץ מאוד חזק על המיטרים ובחמלית לא

מה קשה בגיטרה חשמלית?

האצבעות צריכות לזזות מאוד מהר? / קשה יותר לפרוט על המיטרים?

פורסם

מי אמר שקשה יותר? הפוך, יותר קל... זה טכניקה שונה, פחות פריטות, יותר לגאטו, יותר מהר בסופו של דבר.

בכל מקרה עדיף להתחיל מאקוסטית. יש לי חשמלית טובה, ועדיין אין על לשבת לבד בחדר לנגן בלוז אקוסטי, פשוט תענוג.

פורסם
  • מחבר

אז למה יש [הרבה] מורים שמלמדים חשמלית רק אם אתה יודע כבר קלאסית?

בישביל להענות את הבנאדם?

פורסם

כי קלאסית זה הבסיס. בדרך כלל על קלאסית אתה לומד את הדברים הבסיסיים, והמורים האלו פשוט לוקחים את הטכניקה שיש לך ועוזרים לך להתאים לחשמלית,ומשם לוקחים את זה. הכוונה לא שהם מלמדים רק את אתה יודע לנגן על קלאסית, הם פשוט רוצים לוודא שיש לך בסיס כלשהו, ולא מתחיל מאפס.

פורסם

למעשה, הסריגים הרבה יותר צפופים בגיטרה חשמלית

לדייק בצליל זה הרבה יותר בעייתי...

פורסם

אה? מה יש לדייק בצליל? זה לא כינור, אתה לוחץ על הסריג וזה בסדר. אם אתה מתכוון שקל יותר לפספס בגלל שהם קטנים יותר, בולשיט. יום יומיים להתרגל והכל בסדר. וזה ממש לא הרבה יותר בעייתי...

פורסם

אז אני סתם לא מוכשר ברמות :x

פורסם

אל תתייאש, כולנו היינו נובים פעם :P תן לזה זמן, תתאמן והכל יהיה טוב.

אגב, כמה זמן אתה מנגן ועל מה?

פורסם

ניגנתי שנתיים על פסנתר ושנה בערך על גיטרה

ניגנתי, בעבר.. כבר פרשתי :x

פורסם

לפי דעתי סיבה מרכזית זה סיבולת כאב

נותנים לך אקוסטית וקלאסית כדי להקשיח את העור בקצה האצבע ואז שתעבור לחשמלית זה לא יכאב לך עד כדי כך (חבר שלי דימם מניגון על חשמלית xD)

פורסם
  • מחבר

גם בחשמלית צריך ללחוץ חזק?

פורסם

אני לא רואה הבדל בצורך של חוזק הלחיצה אבל בחשמלית יותר כואב לנגן

פורסם
  • מחבר

בחשמלית לא צריך רק לגעת?

פורסם

אם אתה "רק נוגע" אז יקרו אחד משני הדברים:

א. חסימה(צליל חסום).

ב. הרמוניקה(שבעצם יוצרת את הצליל עצמו של הסריג בו אתה "נוגע" אבל הצליל מתמשך גם אחרי שאתה עוזב, כך שאפשר לעשות שילובים מעניינים כך).

הסיבה העיקרית שרוב העולם מתחיל לנגן מקלאסית היא פשוטה מאוד, והיא קיימת אלפי שנים - כסף.

קלאסית נורמלית עולה כמה מאות שקלים בודדים, בעוד שחשמלית במחיר הנ"ל לא שווה אפילו לירוק עליה, חוץ מזה צריך להתחשב בעובדה שבשביל חשמלית אתה צריך גם מגבר, מה שעוד יותר מעלה את המחיר.

השיטות ניגון בקלאסית וחשמלית הן שונות, אבל דומות.

ברמת העיקרון, כל מה שאתה יכול לעשות על הקלאסית אתה יכול לעשות גם בחשמלית וכמעט כל מה שאתה יכול לעשות בחשמלית אפשר לעשות על קלאסית(אבל זה דורש שנים של אימון וזה כמעט בלתי אפשרי).

הבעיה היא, שהמיתרים של החשמלית עשויים מתכת והם יכולים באמת, לחתוך לך את האצבעות(לא כמו סכין, אבל שריטות).

לכן, ניגון על קלאסית יקשיח לך את העור בכריות האצבעות מה שיחסן אותן.

אה ועוד משהו בקשר ל"צריך רק לגעת לא?" יש מושג שנקרא Action בגיטרה, והוא בעצם מוגדר כך - המרחק של המיתר מן הצוואר(סריגים).

Action נמוך, אומר שהמיתרים קרובים לסריג, מה שאומר שיש פחות להתאמץ על מנת ללחוץ עליהם.

Action גבוה, אומר שהמיתרים רחוקים מן הסריג, מה שאומר שיש להפעיל יותר מאמץ על מנת ללחוץ עליהם.

ברמת העיקרון, לקלאסיות יש Action יחסית גבוה לחשמלית ולכן יש יותר להתאמץ בשביל לנגן עליה, אבל זה עניין של הרגל.

מה שזה עושה, זה בעצם עוזר לך אח"כ לנגן על חשמלית.

זה כמו להתאמן בזריקת כדור ששוקל 4 ק"ג ואז בתחרות עצמה לזרוק כדור ששוקל 2 ק"ג, עובד על אותו עיקרון - אתה לא תאמין כמה זה קל פתאום לזרוק את הכדור של ה2 ק"ג :)

מקווה שעזרתי, אתה "מוזמן" לשאול עוד, אני בעצמי מנגן על קלאסית כבר שנה וחצי וכמעט חצי שנה על חשמלית ונהנה מכל רגע,

ברוכים הבאים לעולם הגיטרה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים