עבור לתוכן

המחשב מת - לא נדלק

Featured Replies

פורסם

שלום,

בבוקר שלאחר סופת הברקים החביבה שביקרה אותנו, ניסיתי להדליק את המחשב - הוא נדלק, עשה כמו Force Boots (כמה פעמים המחשב ניסה להגיע לביוס ולא הצליח) ואז נכבה לבד - ומאז הוא לא נדלק.

שמתי את המחשב במעבדת מחשבים השכונתית - הבחור שם אמר שזה הלוח אם כנראה, הזמין לוח אם ועדיין המחשב לא עובד. החזרתי את המחשב הביתה, ביודעין שמחשב לא נדלק ממעט אפשרויות: לוח אם תקול, ספק תקול, כפתור הפעלה תקול (?). לוח אם בדקנו, ספק בדקתי ידנית בבית (לקחתי את הספק של אחותי, חיברתי רק ללוח אם וניסיתי להדליק - לא מניע). הדבר היחיד שלא בדקתי זה הכפתור הפעלה..לא נראה לי שזו הבעיה...

כמה שאלות:

מה לדעתכם הבעיה?

האם אני צודק שהמחשב לא נדלק רק כשהרכיבים שכתבתי למעלה לא תקינים?

תודה לעוזרים

פורסם

תנסה להדליק דרך כפתור הדלקה שעל הלוח -אם יש כזה. (יש בDFI, לא יודע אם יש בעוד לוחות אבל שווה לבדוק)

תבדוק שחיברת הכל כמו שצריך ושהספק לא מכובה ע"י כפתור (יש כזה למשל באנרמקס שלי).

תבדוק בשקע חשמל אחר בבית.

תנסה עם כבלי חשמל אחרים.

תבדוק עם החוטים שמגיעים מכפתור ההדלקה לא קרועים ושהם מחוברים היטב ללוח.

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

אויי התסכול...

אחרי שקראתי את ההודעה שלך (עמית) בקשר לבדוק את החוט של המתג הפעלה, זכרתי שהטכנאי המתוסכל הזבלה (שאני לא אפנה אליו יותר בחיים) החזיר לי את המחשב כשכל החוטים לא מחוברים, כולל המתגים. לקחתי שוב את הספק של אחותי, חיברתי את המתג הפעלה של המארז והמחשב נדלק.

ספק חדש של TT (בן חודשיים, אולי פחות) מת.

תודה רבה עמית על המוזה :)

פורסם

TT=genric level

פורסם
link=topic=215888.msg1891900#msg1891900 date=1162378480]

TT=genric level

אם כבר אתה אומר שטויות לפחות תאיית אותן כמו שצריך, זה GENERIC, וTT ממש לא ברמה של GENERIC, זה שהספק כוח מת אחרי חודשיים יכול להיות מהרבה מאוד סיבות ולאו דווקא איכות הספק.

חוץ מזה, למה קנית לוח אם חדש ולא בדקת את הספק קודם כל? [ולמה לקנות ספק חדש? יש אחריות של TT]

-ג'ו

פורסם
  • מחבר

החלפתי ספק - חיברתי הכל הדלקתי את המחשב - המחשב נדלק אבל אין שום דבר על המסך.

אחרי כמה נסיונות של הפעלה המחשב הפסיק להידלק...מה לעזאזל קורה פה?

פורסם

לוח אם, חד וחלק.

פורסם

החלפתי ספק - חיברתי הכל הדלקתי את המחשב - המחשב נדלק אבל אין שום דבר על המסך.

אחרי כמה נסיונות של הפעלה המחשב הפסיק להידלק...מה לעזאזל קורה פה?

נתקלתי במחשב זהה, אם המחשב לא מצפצף אז ללא ספק זה הלוח אם, ובפוטנציה גם המעבד [דבר אחד בטוח -- הלוח אם דפוק, אם רק המעבד היה או בכלל זה היה המעבד שעושה בעיות המחשבעדיין היה מצפצף]

-ג'ו

פורסם
  • מחבר

המחשב נבדק במעבדה נורמלית - הלוח אם מת

רק מחר אני אדע אם עוד משהו מת איתו בדרך...

פורסם

תודה רבה עמית על המוזה :)

אין בעד מה, שמחתי לעזור :smile1:

מקווה שלא יהיה נזק כספי כבד מכל השיט הזה.

פורסם

רגע, הספק מת 100%?

TT אולי לא יציבים מבחינת מתחים וכו (ביחס לספקים אחרים), אבל הפיוז הגנה שלהם עובד בסדר... לפחות ממה שאני יודע :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

לא יודע לגבי היציבות של TT מבחינת מתחים, אבל ללא ספק אלה ספקים שצריך להתרחק מהם באותה מידה שמתרחקים מג'נריים.

כנראה מה שקרה אצלי, שהמחשב חטף מכת חשמל באותה סופת ברקים והספק, במקום לחטוף את המכה ולמות העביר אותה גם לשאר המחשב.. ככה קרה שהספק מת, הלוח אם מת ואני עדיין לא יודע אם גורל שאר הרכיבים דומה.

מסקנה - לא לקנות TT!!

ד"א - הטכנאי שהמחשב נמצא אצלו כרגע אמר לי איזה חברה מייצרת את הספקים בשביל TT, אני אשאל אותו שוב ואפרסם..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים