עבור לתוכן

לכמה ממכם יש פחד ממחטים ?

Featured Replies

פורסם

בכיתה א' האחות המטומטת אמרה לנו לעשות שריר והכניסה את המחט :/

מאז אני בכל זריקה מפחד כי אני זוכר את הכאב הזה אבל כשמכניסים לי את המחט אני לא מרגיש...

ובדיקות דם זה גם מטריד כי גם את זה מרגישים ולא נעים.

• תגובות 69
  • צפיות 5.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כשהייתי קצת יותר קטן גם אני חוויתי "חוויה רפואית לא נעימה" כמו שהגדרתם[דלקת קרום המוח חיידקית]

ובתקופה הזאת הייתי קשור לאינפוזיה 24/7, בגב היד, וכל כמה שעות גם לקחו ממני דם/הזריקו לי חומרים, וכו'..

ממחטים אני לא מפחד.

מה שכן, זה לא נעים, אבל זה נסבל. זה כמו שאני גם לא אוהב לרוץ , אבל אני חייב אז אני עושה את זה בלית ברירה.. ככה החיים.

פורסם
  • מחבר

המימון לתרופות הולך לפי חומרת המחלה ולפי תפוצתה ולפי עלות התרופה. לפי מה שראתי ל10% מהאוכלוסיה יש פחד ממחטים. אבל כמובן שבמקרה זה חומרת המחלה היא די אפסית כי אי אפשר למות מזה אלא במקה קיצוניים "רק" להתעלף. אם קימת איזו שהיא דרך מיחדת שמקלהאת הפחד מהחוויה, (ע"י שימוש במשחה, כדורים או מכשיר חדשני שלא מעורר את הפחד) אני מצפה מקופות החולים שתשקיע לפחות מימון קטן לנושא (כמו שהם ממנים חלקית אקמול ותרופות אחרות). אם ונגיד המימון שהם הקציבו לא מספיק בשביל לשלם על ההוצאות, אני מוכן לשלם תוספת כסף עבור בדיקת דם שיעשו לי בשיטה מיוחדת. נכון להיום אין בכלל אפשרות לעשות בדיקת דם באופן שונה מהשיטה המקובלת היום ושגורמת לפחד. זה יכול לנבוע משתי סיבות או שאין אף שיטת אחרת להוציא דם (אני בספק) או שקופות החולים מתעלמות מהבעיה וזה מכאיס.

נ.ב.

אני גם עברתי שתי ניתוחים ולמרבה צער זה לא עזר לי להתגבר על הפחד. לפני הניתוח הראשון שאישפזו אותי האחות רצתה לשים לי מן מחט כזאת שתיהיה קבוע בוריד במהלך כל האישפוז. אז התחלתי להשתגע לצעוק עד שהיא נכנעה. ורק כאשר הייתי בחדר ניתוח שמו לי את מחט ואחרי כמה שניות כבר נירדמתי אז לא היה נורא. ככה גם בניתוח השני, רק שבשני לא הייתי צריך להתווכח עם האחות כי לא הייתי תחת אישפוז.

על פי הלך הרוח בדיון ( הלא מייצג ) הזה, יש תחושה שהבעיה היא לא רק אצלי, ובכל מקרה יותר נפוצה ממה שנדמה

אולי אפילו יותר מ 10% מהאוכלוסיה

בעיה שקיימת ליותר מ 10% מהאוכלוסיה ( נניח ) חייבת התייחסות, ובוא נעזוב רגע את הבקשה לעזרה במימון פתרונות שונים לדבר.

כשאני מתכוון התייחסות, אני מתכוון לדוגמא לאפשורות כמו שהוזכר למעלה, של תוספת כסף עבור בדיקת דם בשיטה מיוחדת.

נניח והיתה אפשרות כזאת שמוצעת ע"י קופת החולים שלכם ברגע שהרופא שלכם שולח אותכם לבדיקות דם, האם הייתם מוכנים בתוספת תשלום לבצע בדיקה מיוחדת כזאת ?

פורסם

בעיות מימון, אתם צוחקים עלי?

לא יכולים לשים איזה 2CC חומר הרדמה על אזור הזרקה (החומר שהם שמים זה חומר חיטוי לזה יש כסף....)?

פורסם

אני חושב שה"בעיה" נפוצה יותר בקרב גיקים, בגלל זה אתה מרגיש כאילו יש פה הרבה כמוך.

פורסם

אין לי כבר פחת ממחטים (לא חיסונים ולא כאלה שנכנסים לוריד) ברמות של מזריקי סמים (או חובשים בצה"ל).

אחרי שלב מסויים, זה כבר לא כואב, גם ככה הכאב לא רציני בכלל.

הצרה מתחילה שהאחות לא מנוסה ובמיוחד עם המחטים של התרומות דם, שטפי דם זה אף פעם לא נעים, שמנקבים לך וריד זה אף פעם לא נעים.

אגב, יש פיתוחים היום בשוק, כך שבעתיד כל מה שיצטרכו בשביל בדיקת דם זה לא לקחת אותו, אלא סתם להקרין אור.

בערך כמו הדבר הזה לאוזן בstar-trek, זה כבר לא כל כך מדע בדיוני ומסתמך על ספקטרום הבליעה של חומרים.

אחות נרקומנית. מקרה עצוב.

פורסם

לי אין ננשכתי מחמור חולה כלבת בגיל 3 ומאז אני מקבל לפחות כל שנה חיסון

פורסם
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
פורסם

אנשים מה נסגר אתכם ?? מה זה הנוקנוקיאדה הזאת ?

לכולם זה כואב מה נהיה?

דיי להתלפלפות הזאת כבר ותנו לי באן אם אתם רוצים לא אכפת לי :kopfpatsch:

פורסם

אנשים מה נסגר אתכם ?? מה זה הנוקנוקיאדה הזאת ?

לכולם זה כואב מה נהיה?

דיי להתלפלפות הזאת כבר ותנו לי באן אם אתם רוצים לא אכפת לי :kopfpatsch:

מישהו פה צפה יותר מדיי בקומדי סטור!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים