עבור לתוכן

לכמה ממכם יש פחד ממחטים ?

Featured Replies

פורסם

אם הרופא אומר לך שאתה צריך משהו שכולל מחטים, אתה יכול לסרב

אי אפשר להכריח אותך לעשות בדיקת דם/חיסון, אבל זה לא אומר שתהיה

אלטרנטיבה לכך, וזאת השלכה רפואית שצריך לקחת בחשבון

וכמו שכבר אמרתי, הטיפול הכי אפקטיבי לכל פוביה הוא טיפול פסיכיאטרי

שמבוסס בעיקר על חשיפה מבוקרת לדבר שממנו פוחדים

אהה,

והגיוני שרוב האנשים בת'רד אמרו שמחטים מפריעות להם. שאר האנשים לא טרחו

להגיב כי אין להם עניין, ולכן עדיין אין לדעת כמה אנשים כאלה יש מכלל האוכלוסיה

ושוב, אף אחד לא "אוהב" מחטים (טוב, יש, אבל הם דפוקים בצורה שונה), השאלה זה

עד כמה זה מפריע. וחוץ מדרגות מאוד קיצוניות (התעלפויות למראה מזרק וכד'), אין סיבה באמת לטיפול

• תגובות 69
  • צפיות 5.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

logic , infer73

בגדול אני מסכים אתכם, אבל בכל זאת :

א. תראו לרגע את ה"מדגם" הלא מייצג והאקראי של התרד הזה, רוב האנשים אמרו שהם אכן סובלים. אף אחד לא עשה מחקר (לא שידוע לי ) אבל זה סה"כ מחזק תחושה שיש יותר מ 5% מהאוכלוסיה שזקוקים לסוג של עזרה והבנה, אפילו אם היא המינימלית ביותר.

אף אחד לא בדק את זה ולכן אין פה על מה להתווכח.

ב. לגבי הכספים :ברור לי שהמצב קשה, ושעדיף לתת את מעט הכסף שיש למקרים יותר קשים, אבל בכל זאת אני מאמין שאפשר למצא לזה פתרון, אבל בא נעזוב את זה לרגע: אני סה"כ מבקש להתחיל קודם כל מהתחייחסות והבנה, שיהיה רשום בתיק הרפואי שלי ושל עוד כמה אנשים מהפורום שיש לנו בעיה עם מחטים, ושהרופא שקורא את זה ישתדל לא לשלוח אנשים מסוג זה לבדיקות דם אלא אם זה באמת מאד נחוץ, זה עולה כסף ? שהרופא יגיד משהוא כמו : " אה כן, גם לך יש נידל-פוביה... לצערי גם השנה לא אושר בוועדת סל הבריאות המימון המתאים לתרופות שיכולות לעזור לאנשים במצבך, אולי שנה הבאה " זה גם עולה כסף ?

וכאן אתה טועה ובגדול

לא לשלוח אולי לא עולה כסף

אבל זה בהחלט עולה בחיים של אנשים

לפחות 3 פעמים בשנה אני חוטף איזושהי מחלה שלא ניתן לזהות...הדרך היחידה,ואני מדגיש-היחידה לזהות את זה,היא באמצעות בדיקות דם

בדיקות הדם מביאות תוצאות בערך לכל אספקט ופן בתחום הבריאות,ולא רק נגד חידק כזה או אחר

לאמר לרופא "תחשוב פעמיים לפני שאתה נותן לי בדיקות דם" זה בערך כמו לאמר לשוטר "תחשוב פעמיים לפני שאתה עוצר את הפושע הזה"

רופא מפנה לבדיקות דם כשצריך בדיקות דם,לא כי הוא "מנחש שצריך בדיקות דם"

מה שאתה אומר פה בעצם זה שאתה מעונין לסרס את הרופאים בהפנייה לבדיקות דם,להגביל אותם באמצעים,ובסוף ובשורה התחתונה-אם יקרה לך משהו בריאותי,זה יהיה אשמתו של הרופא שלא הפנה אותך בזמן לבדיקות.

תן לי לחשוב? לא נראה לי.

פורסם

גם לי יש פחד גדול ממחטים, אבל אני יכול להגיד שהתגברתי עליו פחות או יותר....

עכשיו יש לי פה סרטון...שצולם ביום שני (30.10.06) ביום בעקבות לוחמים בגולן (אני אישיתי לא הייתי באזור ההסרטה)

כמו שרואים זהסרט שני מאותו סוג, והוא מציג שני חברה ממד'א שהחליטו להתאמן על החדרת מחט לווריד...זה שמחדיר תמחט עושה את זה בפעם השנייה.

עריכה: הנה הראשון-

אני זה שעושה את קולות החלחלה :smile1:

פורסם

אתה לא היחיד... אני לא עשיתי הרבה בדיקות דם בחיים ואני משתדל להמנע מזה כמה שיותר... יש לי בעיה עם מחט שנכנסת לי לוריד בדיוק במקום הזה שעושים.. אם היו עושים במקום אחר לדוגמא זה היה הרבה יותר טוב בשבילי...

זריקות גם אני לא מסמפט אבל זה אפילו לא מתקרב לרמה של הפחד מבדיקות דם... כנראה שזה פסיכולוגי אבל יש לי גם איזה סחרחורת אחרי בדיקת דם...

פורסם

^^

זה אכן פסיכולוגי. לא מוציאים מספיק בשביל שזה יגרום לסחרחורת (תרומת דם זה חצי ליטר [500cc], מבחנה זה 7cc, לשם ההשוואה)

גם לי היו סחרחורות אחרי בדיקות דם, והייתי באמת הופך לחיוור, כי זה היה גורם לי להרגשה רעה,

אבל זה אף פעם לא הפריע לי (מלבד איזה כמה פעמים ללכת לבצפר כשהייתי קטן... :D )

פורסם

פחד ממחטים או מבדיקות דם אין לי, אבל תמיד אחרי בדיקות דם (מהווריד כמובן) הרגשתי בחילה לאיזה 10 דקות או משהו כזה...

רק לאחרונה הבנתי שזה מכיוון שאני בחור דיי רזה (49 קילו, מטר 60 - ואני בריא לחלוטין) אין הרבה דם בגוף שלי ולכן גם מבדיקת דם פשוטה אני מקבל סחרחורת קלה (לכן גם אסרו עלי לתרום דם)

פורסם

^^^

אתה צודק, אני רציתי ללכת לתרום דם ואמא שלי טענה שמתחת ל50 קילו אסור לתרום דם

(אני אומנם 52 בערך, אבל לך תדע.... [גם 1.60 בערך])

פורסם

גם אני מפחד קצת ממחטים.תאמין לי,פשוט תירגע...אל תילחץ.לא תמות זה בטוח.

פשוט תחשוב אל תחשוב על כלום.ותזכור שזה לא מסוכן ולא כל כך כואב

פורסם

היה לנו מישהו מביה"ס [לשעבר..אני כבר לא לומד] שעשו לו זריקה

אחרי כמה דקות הוא קיבל סחרחורת והתעלף

הבעיה היתה שהוא התעלף במדרגות אז הוא נפל על הפרצוף,שבר שן,וקיבל זעזוע מוח

היום הוא כבר בסדר גמור,אבל זו לא היתה חוויה נעימה.

פורסם

גם לי יש פחד גדול ממחטים, אבל אני יכול להגיד שהתגברתי עליו פחות או יותר....

עכשיו יש לי פה סרטון...שצולם ביום שני (30.10.06) ביום בעקבות לוחמים בגולן (אני אישיתי לא הייתי באזור ההסרטה)

כמו שרואים זהסרט שני מאותו סוג, והוא מציג שני חברה ממד'א שהחליטו להתאמן על החדרת מחט לווריד...זה שמחדיר תמחט עושה את זה בפעם השנייה.

עריכה: הנה הראשון-

אני זה שעושה את קולות החלחלה :smile1:

חחחח דייי איזה NEWBIES!!!! זווית החדרה\מיקום\תנוחה\חיטוי\קשירה ועוד. ותאמינו לי שבתור אחד שמזריק לעצמו לבד (!) מגיל 4 אני יודע על מה אני מדבר...

יש לי בעיה רפואית שאני נזקק בגללה להזריק לעצמי לפעמים תרופה דרך הוריד ככה שאני מנוסה מגיל קטן עד כדי כך שכשאני הולך לאחיות\רופאים לכל מיני בדיקות דם אז אני זה שאומר להם בדיוק איך ואיפה ואם מדובר באחות שממש לא נראת לי אז אני מעדיף לעשות לבד...

רק עכשיו יצאתי מאשפוז של 12 יום בגלל ניתוח קשה ותאמינו לי שקיבלתי המון דקירות , אני מדבר על כמות של 50+ בלי להגזים (לפעמים כל חצי שעה)

כך שנראה לי שמה שאני עברתי ביום אחד אנשים פה לא עברו בכל החיים שלהם עדיין... אני נראה כמו נרקומן כבר :smile1:

מן הסתם אין לי כבר פחד ממחטים ואני לא סובל את כל הכוסיות האלה שפוחדים מזה כמו מאש... נכון זה לא נעים אבל עדיין זה לא סוף העולם אז תפסיקו להיות ילדים קטנים ותעשו את זה

פורסם

חחחח דייי איזה NEWBIES!!!! זווית החדרה\מיקום\תנוחה\חיטוי\קשירה ועוד. ותאמינו לי שבתור אחד שמזריק לעצמו לבד (!) מגיל 4 אני יודע על מה אני מדבר...

יש לי בעיה רפואית שאני נזקק בגללה להזריק לעצמי לפעמים תרופה דרך הוריד ככה שאני מנוסה מגיל קטן עד כדי כך שכשאני הולך לאחיות\רופאים לכל מיני בדיקות דם אז אני זה שאומר להם בדיוק איך ואיפה ואם מדובר באחות שממש לא נראת לי אז אני מעדיף לעשות לבד...

רק עכשיו יצאתי מאשפוז של 12 יום בגלל ניתוח קשה ותאמינו לי שקיבלתי המון דקירות , אני מדבר על כמות של 50+ בלי להגזים (לפעמים כל חצי שעה)

כך שנראה לי שמה שאני עברתי ביום אחד אנשים פה לא עברו בכל החיים שלהם עדיין... אני נראה כמו נרקומן כבר :smile1:

מן הסתם אין לי כבר פחד ממחטים ואני לא סובל את כל הכוסיות האלה שפוחדים מזה כמו מאש... נכון זה לא נעים אבל עדיין זה לא סוף העולם אז תפסיקו להיות ילדים קטנים ותעשו את זה

אמרתי שזה הפעמים הראשונהה והשנייה של הבחור הזה...

אני הפסקתי לפחד ממחטים בגלל שגם אני עברתי חוויה רפואית די קשה....דקרו אותי מכל כיוון שאפשר וגם השאירו לי צלקת מאיזה מחט שהייתה קצת פחות מהעובי של הווריד >_< ( הכאב!!!! אוי הכאב!!!)

איזה כייף לנו, נכון? :cool2:

פורסם

^^^

First of all, glad ur ok man!

Second , ppl who r affrayed of needles are really affrayed of it. Usually, phobias are not rational (not just this phobia but any phobia) so plz don't judge them (us, I'm a needle phobic)

:xyxthumbs:

פורסם

קיימות כבר בדיקות דם כאלו היום.

שמים לך מעין אטב כזה על האצבע, ובאמצעותו ניתן לבדוק דברים כמו אחוז החמצן בדם.

זה אפילו לא מתקרב לרמה שאני מדבר עליה.

פורסם

יופי,עכשיו תגיד את זה לבן אדם המוזר שדורש שמשרד הבריאות יממן תרופות הרגעה לאנשים שמפחדים מאנשים [כמה עמודים אחורה בדיון]

ואני אוכל לישון הלילה בשקט.

פורסם

המימון לתרופות הולך לפי חומרת המחלה ולפי תפוצתה ולפי עלות התרופה. לפי מה שראתי ל10% מהאוכלוסיה יש פחד ממחטים. אבל כמובן שבמקרה זה חומרת המחלה היא די אפסית כי אי אפשר למות מזה אלא במקה קיצוניים "רק" להתעלף. אם קימת איזו שהיא דרך מיחדת שמקלהאת הפחד מהחוויה, (ע"י שימוש במשחה, כדורים או מכשיר חדשני שלא מעורר את הפחד) אני מצפה מקופות החולים שתשקיע לפחות מימון קטן לנושא (כמו שהם ממנים חלקית אקמול ותרופות אחרות). אם ונגיד המימון שהם הקציבו לא מספיק בשביל לשלם על ההוצאות, אני מוכן לשלם תוספת כסף עבור בדיקת דם שיעשו לי בשיטה מיוחדת. נכון להיום אין בכלל אפשרות לעשות בדיקת דם באופן שונה מהשיטה המקובלת היום ושגורמת לפחד. זה יכול לנבוע משתי סיבות או שאין אף שיטת אחרת להוציא דם (אני בספק) או שקופות החולים מתעלמות מהבעיה וזה מכאיס.

נ.ב.

אני גם עברתי שתי ניתוחים ולמרבה צער זה לא עזר לי להתגבר על הפחד. לפני הניתוח הראשון שאישפזו אותי האחות רצתה לשים לי מן מחט כזאת שתיהיה קבוע בוריד במהלך כל האישפוז. אז התחלתי להשתגע לצעוק עד שהיא נכנעה. ורק כאשר הייתי בחדר ניתוח שמו לי את מחט ואחרי כמה שניות כבר נירדמתי אז לא היה נורא. ככה גם בניתוח השני, רק שבשני לא הייתי צריך להתווכח עם האחות כי לא הייתי תחת אישפוז.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים