עבור לתוכן

לכמה ממכם יש פחד ממחטים ?

Featured Replies

פורסם

אני גם פוחד ממחטים אבל זה כלום, מה עושים כל 3-4 שנים זריקה בבה"יס?

בסדר.. אני יסתדר כל 3-4 שנים

• תגובות 69
  • צפיות 5.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

וולה,

מסתבר שיש הרבה מאד אנשים קשה להם עם מחטים ( ובצדק ,לדעתי ) כל אחד והסיבות שלו

חבל שלא נעשה איזה סקר רציני לבדיקת גודל והיקף התופעה ( לא שידוע לי בכל אופן )

לדעתי קופות החולים חייבות לעשות משהוא בנידון

חייב להיות סוג של "פתרון" , סוג של "הליכה לקראת ",הקלות , או לפחות, הבנה - למען השם - שקיימת כזאת תופעה ולא מדובר ביחידים

בא נתחיל מזה שיהיה לזה שם, נגיד נידל-פוביה .

שהדבר יירשם בתיק הרפואי כמו כל בעיה אחרת, כתוצאה מכך רופא שירצה לשלוח אדם לבדיקת דם נניח, יצתרך לחשוב פעמיים אם זה באמת נחוץ, ואם אכן אין ברירה הוא יצתרך להתייחס לבעיה ולמצא עזרים או פתרונות מתאימים.

ושוב, השינוי המערכתי הגדול הזה צריך להתרחש לדעתי, מכיוון שלא מדובר באדם אחד או שניים עם בעיה ייחודית אלא בקבוצה גדולה של אנשים לכאורה

נ.ב.

כשאני אומר פתרונות לבעיה, אני מתכוון לדוגמא 1 ) שהרופא ייתן לך מרשם לכדורי הרגעה שיש לקחת לפני הדקירה ( קנייה על פי מרשם בניגוד לקניה רגילה של תרופות ללא מרשם ), או לפחות שקופת החולים תכיר בקניית כדורים שכאלו לפני בדיקת דם או חיסון כהוצאה מוכרת ותשתתף בהוצאה. 2) שהרופא ייתן לך מרשם למשחה מאלחשת כגון אמלה ( EMLA ) אך חזקה יותר, או לפחות שקופת החולים תכיר בקניית משחה כזאת כהוצאה מוכרת ותשתתף בהוצאה 3) אני מקווה שאתם מבינים לאן זה הולך ......

כמה שטויות בתגובה אחת

1)אם היית חושב 5 שניות לפני שהיית כותב,היית מבין שאם הרופא היה נותן לחולה כדורי הרגעה לפני זריקה,אז מה הטעם בבדיקות דם?לקחת דם מהול בתרופה?למה לעזאזל אתה חושב שפעמים רבות לפני בדיקות דם חשובות הקופ"ח דורשת ממך לצום 12 שעות לפני?

2)קופ"ח לא צריכה לממן ולהוציא מכספה על דברים כלכך אבל כלכך לא חשובים

פוביה,בניגוד למחלות אחרות,היא מחלה שניתן להתמודד עמה...ולא רק זה-אפשר אפילו לתקן אותה.

בזבוז כספים על שטות שכזו תוביל להוצאות מופחתות על דברים חשובים באמת...אני לא רואה שום סיבה למה לצמצם מתקציב של סל הבריאות עבור תרופות,למשל,לסוגי סרטן שונים,רק בשביל להקל על פחד של בן אדם מזריקות...תתמודד עם זה,ויש המון דרכים פסיכולוגיות להתמודד עם זה...תרופות וחומרים כימיים רק כדי להמנע מהפחד של זריקה זה מגוחך,לא בריא,ואפילו חולני מבחינת חוט המחשבה

3)לא,אני לא מבין לאן זה הולך

לכל אחד יש פוביה כזו או אחרת

לי יש פוביה לג'וקים [אבל ממש,אני יכול להפסיק לתפקד שאני רואה אחד]

זה אומר שאני צריך עכשיו כדורי הרגעה כל פעם שאני רואה ג'וק?

פורסם

חבר שלי בעתודה ולפני כשבוע היה להם יום חיול הא 2 זריקות. חבר שלי אחר התגייס לפני כמה ימים וקיבל 3 זריקות. לפי זה נראה לי שזה תלוי אם אתה קרבי או גובניק (או אולי גיוס רגיל או עתודה).

אני גם מתגייס עוד שבועיים, מה התאריך גיוס שלך?

אני מתגייס לקרבי ב-20 לנובמבר.

פורסם
  • מחבר

כמה שטויות בתגובה אחת

1)אם היית חושב 5 שניות לפני שהיית כותב,היית מבין שאם הרופא היה נותן לחולה כדורי הרגעה לפני זריקה,אז מה הטעם בבדיקות דם?לקחת דם מהול בתרופה?למה לעזאזל אתה חושב שפעמים רבות לפני בדיקות דם חשובות הקופ"ח דורשת ממך לצום 12 שעות לפני?

2)קופ"ח לא צריכה לממן ולהוציא מכספה על דברים כלכך אבל כלכך לא חשובים

פוביה,בניגוד למחלות אחרות,היא מחלה שניתן להתמודד עמה...ולא רק זה-אפשר אפילו לתקן אותה.

בזבוז כספים על שטות שכזו תוביל להוצאות מופחתות על דברים חשובים באמת...אני לא רואה שום סיבה למה לצמצם מתקציב של סל הבריאות עבור תרופות,למשל,לסוגי סרטן שונים,רק בשביל להקל על פחד של בן אדם מזריקות...תתמודד עם זה,ויש המון דרכים פסיכולוגיות להתמודד עם זה...תרופות וחומרים כימיים רק כדי להמנע מהפחד של זריקה זה מגוחך,לא בריא,ואפילו חולני מבחינת חוט המחשבה

3)לא,אני לא מבין לאן זה הולך

לכל אחד יש פוביה כזו או אחרת

לי יש פוביה לג'וקים [אבל ממש,אני יכול להפסיק לתפקד שאני רואה אחד]

זה אומר שאני צריך עכשיו כדורי הרגעה כל פעם שאני רואה ג'וק?

אני מניח שאפשר למצא כדורים מיוחדים לענייין, ואם אין כאלו אז בבדיקת הדם שלך פשוט יתעלמו מהחומר X שיש בכדורים ונכנס למחזור הדם מכיוון שידוע שלקחת אותו, והוא לא נמצא בצורה טבעית ונורמלית אצלך. אין ברירה ( זה עדיף על לא לעשות בדיקת דם בכלל נכון ? )

ואל תשכח שיש פתרונות אחרים כמו משחת אלחוש וכו'

אתה צודק שלא לכל " פוביה" צריך להתייחס אבל

בכל מקרה מה משנה זה היקף וגודל הבעיה, לכאורה במקרה שלנו יש בעיה שכל כך הרבה סובלים ממנה , עד שמשהוא חייב להעשות בנידון. וזאת הנקודה החשובה.

פורסם

משהו חייב להיעשות בנידון? או שמה יקרה? אתה תמות מיד? אפשר לחשוב

בשביל פוביות יש טיפול פסיכולוגי, וזה הטיפול הכי יעיל שיש בשביל זה

ושוב,

אז להכניס כדורים "אנטי-פוביות" לסל הבריאות ולהוציא משם תרופות לסרטן? איידס?

או שאתה גם מתכוון למצוא לזה תקציב בצורה אחרת?

פורסם

יכול להיות שניתן להתמש בכדורים במקרים קיצוניים שהבן אדם ממש מפחד והכדורים יכולים לעזור לו. אני למשל מכיר אחד שהתעלף תוך כדי בדיקת הדם מרוב פחד.

אבל אם תשים לב לתגובות בטרד האנשים מפחדים ממחטים עד רמה מסויימת. כולם יודעים שזה פחד לא רציונלי וכולם עשו בדיקות דם באיזהו שלב בחיים שלהם. צריך להתמודד עם זה כמו כל פחד אחר. בדיקות דם זה קצת יותר קל במובן שאתה יודע שאתה רק חייב לעבור את זה ואחרי זה אתה שמח שעברת את זה. זאת בניגוד לפחד מגוקים למשל שהם יכולים לבוא בכל זמן ובכל מקום.

קיצור כל אחד והז*ן שלו, אני כבר 18 שנה מחכה להמצאה שתעשה בדיקת דם בלי מחטים או באופן שאני לא ארגיש.

פורסם
  • מחבר

בואו לא נהיה נאיבים, אם יעזרו לך במימון משחת אלחוש נניח, לא ינמנע מחולה סרטן לקבל את התרופה שלו

העניין הוא הכמות : לכאורה יש הרבה אנשים שסובלים מזה

נניח לרגע של-40% מהאוכלוסיה יש את הבעיה\פחד הזה : גם אז נראה לך הגיוני פשוט להתעלם מהם בצורה מופגנת כל כך ? גם אז נראה לך הגיוני שקופות החולים ימשיכו "לבזבז" כסף על נגיד טיפולים פסיכיאטריים \ מחלות נפיות אחרות ( אין ספק שזה גם חשוב ) ?

פורסם

I 'm also scared to death by shots and blood tests. I 'm really affrayed of these things...

When ever I need a blood test of a shot, I go to Tel Hashomer to have it done by a Dr who's a friend of my dad's (and I''m still fucking affrayed)

BTW, I call it niddel phobia too..

פורסם

מחטים בזריקות זה מעצבן כי אתה מרגיש כאילו תוקעים את המחט בתוך שניצל רק שאתה השניצל..

בבדיקות דם זה פחות רק שאיך שכולך מנסה להירגע איך שתוקעים את המחט כל השרירים ביד שלך מתכווצים וזה הופך את זה ליותר כואב..(ועוד יותר גרוע אם הם מפספסים את הוריד.. :kopfpatsch: קרה לי פעם....)

פורסם

האתר הראשון שעולה בגוגל בחיפוש needle phobia

http://www.futurescience.com/needles.html

אתר די מעניין שמסכם על התופעה.

כתוב שם ש10% מהאנשים סובלים מזה, נראה לכם שזה נכון? 10 אחוז זה מספר גדול, אם כל כך הרבה אנשים היו סובלים מזה כבר מזמן היתה יותר מודעות לנושא.

פורסם

האתר הראשון שעולה בגוגל בחיפוש needle phobia

http://www.futurescience.com/needles.html

אתר די מעניין שמסכם על התופעה.

כתוב שם ש10% מהאנשים סובלים מזה, נראה לכם שזה נכון? 10 אחוז זה מספר גדול, אם כל כך הרבה אנשים היו סובלים מזה כבר מזמן היתה יותר מודעות לנושא.

I don't think every one who suffers are affrayed in the same way. I mean, some ppl might be just a lil scared by it while some need laugh gas to be able to have a blood test preformed..

פורסם

בואו לא נהיה נאיבים, אם יעזרו לך במימון משחת אלחוש נניח, לא ינמנע מחולה סרטן לקבל את התרופה שלו

נניח לרגע של-40% מהאוכלוסיה יש את הבעיה\פחד הזה : גם אז נראה לך הגיוני פשוט להתעלם מהם בצורה מופגנת כל כך ? גם אז נראה לך הגיוני שקופות החולים ימשיכו "לבזבז" כסף על נגיד טיפולים פסיכיאטריים \ מחלות נפיות אחרות ( אין ספק שזה גם חשוב ) ?

אוקיי, בוא נניח של-40% מהציבור יש את הבעיה הזאת

עכשיו תחשוב כמה יעלה לך לממן את ה"תרופה" לפוביה הזאת?

ומשלחת אלחוש תעזור למי שפוחד ממחטים? הרי הכאב קטן, ולכן פיזית הכאב לא כזה חשוב,

ואם אתה מתכוון להגיד שזה ירגיע את הבן אדם, אז זה לא. כי רציונלית זה אמור להרגיע אותו, אבל

רציונלית הוא לא אמור לפחד בכלל, כי הוא יודע שזה כואב קצת מאוד, ולכן אני בספק שזה יעזור

ושוב, התקציב מוגבל. ואני בטוח שהוא מנוצל עד הסוף, ולכן הוספה של כל דבר קטן => הורדת דבר אחר מסל התרופות

חוץ מזה שזאת בעיה מאוד מינורית, אפילו אם מאוד פוחדים ממחטים.

אני למשל לא קיבלתי זריקה/הוציאו לי דם/כל דבר שדורש מחט מאז כיתה ח' (כלומר בערך 5 שנים)

כלומר, אפשר לחיות עם הפחד הזה טוב מאוד. זה לא נוראי כמו פחדים אחרים שיש לאנשים (פחד ממים, מקומות פתוחים, שמש וכו' וכו')

כן, היה נחמד אם היו מסבסדים פתרון כלשהו לפחד ממחטים, אבל לא על חשבון דברים אחרים (ואין דרך לעשות זאת, בלי להגדיל את התקציב)

ו-bykeking,

למה באנגלית?

או לפחות תשתמש באיזה בודק איות...

פורסם

א)במקרה החמור,יש את זה ל-6-7 אחוז מהאכולוסיה בארץ...וזה גם במקרה ממש אבל ממש קיצוני

נניח שמתוך ה-7 אחוז האלו יש במקסימום רק 5 אחוז שמפחדים ממש

אז לא,להוציא כמות כספים פנומנלית נגד פוביה עבור 5 אחוז מהאוכלוסיה זה מצב אבסורדי עד גיחוך...

כל דבר אחר שקופת החולים ישקיעו בו הוא יותר חשוב מטיפול בפוביה...שכבר ציינתי ואמרתי-ישנם טיפולים לא תרופתיים שאפילו לא דורשים הוצאה רבה מצד הפרט על מנת לפתור את הבעיה הנ"ל...

ככה שאין סיבה שהמדינה תיקח אחריות על פחד [לא לגיטימי] של אנשים,כאשר האנשים עצמם יכולים לפתור את זה לבד.

פורסם

אני פשוט מנסה לא לקבל זריקות וזהו... ואם באמת אנשים מקבלים הרדמה מלאה במרפאות שיניים (שהכאב שמה הרבה יותר קטן לדעתי) אז למה לעזאזל לא לשים איזהשהו חומר מרדים בזריקה? (למשל לי שמו גז צחוק בעקירה פעם אחת... 2 דקות עם הדבר הזה ולא הרגשתי כלום אפילו את ההזרקה)

פורסם
  • מחבר

logic , infer73

אני מסכים אתכם,

אבל בכל זאת :

א. תראו לרגע את ה"מדגם" הלא מייצג והאקראי של התרד הזה, רוב האנשים אמרו שהם אכן סובלים. אף אחד לא עשה מחקר (לא שידוע לי ) אבל זה סה"כ מחזק תחושה שיש יותר מ 5% מהאוכלוסיה שזקוקים לסוג של עזרה והבנה, אפילו אם היא המינימלית ביותר.

אף אחד לא בדק את זה ולכן אין פה על מה להתווכח.

ב. לגבי הכספים :ברור לי שהמצב קשה, ושעדיף לתת את מעט הכסף שיש למקרים יותר קשים, אבל בכל זאת אני מאמין שאפשר למצא לזה פתרון, אבל בא נעזוב את זה לרגע: אני סה"כ מבקש להתחיל קודם כל מהתחייחסות והבנה, שיהיה רשום בתיק הרפואי שלי ושל עוד כמה אנשים מהפורום שיש לנו בעיה עם מחטים, ושהרופא שקורא את זה ישתדל לא לשלוח אנשים מסוג זה לבדיקות דם אלא אם זה באמת מאד נחוץ, זה עולה כסף ? שהרופא יגיד משהוא כמו : " אה כן, גם לך יש נידל-פוביה... לצערי גם השנה לא אושר בוועדת סל הבריאות המימון המתאים לתרופות שיכולות לעזור לאנשים במצבך, אולי שנה הבאה " זה גם עולה כסף ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים