עבור לתוכן

לכמה ממכם יש פחד ממחטים ?

Featured Replies

פורסם

ברמה כזאת שלא עשה אפילו בדיקת דם אחת בחיים שלו ?

סתם רציתי לדעת אם זה משהוא יחסית נפוץ.....

לי בכל אופן יש את זה.

• תגובות 69
  • צפיות 5.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני שונא זריקות ובדיקות דם, אחרי בדיקת דם יש לי סחרחורת איזה 10 דקות. :'(

פורסם

אני שונאת כשזה נכנס לי לוריד. מפירסינגים נגיד, אני לא מפחדת, יש לי דיי מפחידים כאלו.

פורסם

בדיקת דם אחת מרצוני לא עשיתי בחיים שלי, אבל זריקות ובדיקות דם שחייבים עשיתי.

ויש לי פחד ממחטים, ודיקור סיני נראה לי כמו עינוי. הבעיה היא שזה כאב שאתה יודע שהולך לבוא, שריטה יכולה לכאוב לפעמים יותר, או נפילה וקריעה של כל העור, אבל זה לא צפוי, אז זה לא מפחיד.

פורסם
  • מחבר

מעניין אותי לדעת לכמה מהאוכלוסייה באמת יש את זה

הרופא שלי אמר שאני צריך לבצע בדיקות דם ( הגיע הזמן באמת )

אחרי שהסברתי לו שאני לא מוכן ויש לי פחד ממחטים ( קראתי לתופעה נידל-פוביה ) הוא נתן לי שוב את התגובה הרגילה של רופאים

שכוללת בערך את המילים : " מה אתה ילד קטן.... תעצום עיניים יהיה בסדר.... " והכי מעצבן , לבסוף :" אתה היחיד שבא אלי עם זה אני לא יודע מה לעשות אתך אם כך "

אז כנראה שאני לא יחיד

מעניין עוד כמה יגיבו

לשם השואה,

פחד מרופאי שיניים לדוגמא : יש שם לתופעה הזאת, ישנם מחקרים בנושא, ישנם גופים שמכירים בבעיה ונותנים דרך לטיפול בה ( טיפול שינים בהרדמה מלאה ) וקופות החולים מכירות בכך ואף מוכנות להשתתף בהוצאות הטיפול המיוחד בעקבות פוביה מסוג זה

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%A0%D7%98%D7%95%D7%A4%D7%95%D7%91%D7%99%D7%94

ומה גבי פוביה ממחטים ? למה ההתייחסות המזלזלת הזאת מצד הרופאים ?

פורסם

מזריקות אין לי בעיה, מבדיקות דם יש לי בעיה, לא מסוגל לעשות אותם (הפעם האחרונה שעשיתי הייתה לפני בערך 7 שנים, לא מסוגל לעשות מאז...).

פורסם

שמע, אתה צריך להבין עדיין שברמת הכאב, אתה חווה דברים כאובים יותר, ואם תרגיש עכשיו כאב כמו דקירה בדיוק, תסנן "איי" קטן ותתבאס קצת. הכאב של המחט יהיה לאותו הדבר רק שבניגוד לשריטות או פציעות קטנות אחרות הוא יסתיים אחרי כמה שניות. ואני יודע שלהסביר את הפחד באופן לוגי או אפילו להבין אותו לא בהכרח עוזר להתגבר עליו - אבל בכל זאת - אם זה חיוני מאוד שתבצע בדיקת דם, ואין דרך אחרת, תתמודד עם הפחד שלך. מה יקרה במקרה הכי גרוע? יכאב לך קצת. וזה לא כאב עצום כ"כ, והוא לכמה שניות ואז נעלם, וזה בשביל לשפר את הבריאות שלך אולי.

זה בעיקר פסיכולוגי, וכאחד שפוחד ממחטים ולמד אני מבין את זה, גם מבחינה פסיכולוגית אפשר להבין את זה גם מבלי ללמוד כלום בפסיכולוגיה (זאת התניה), אבל אם זה כ"כ חשוב אז תסבול מכמה שעות של חרדה (כי תסבול בתכלס בעיקר מזה) ומכאב לא בלתי רגיל לכמה שניות.

ד"א, פעם אחרונה שעשיתי בדיקת דם הייתה לפני, אני מניח, 6-7 שנים. ואני לא עושה מאז, אבל גם לא ביקשו ממני :hat:. ואם יבקשו אני לא אעשה, רק אם יגידו לי שזה יכול למצוא מחלות חמורות שאולי קיימות. אז אני יכול לשכנע אותך אולי, אבל קח בחשבון שאני לא דוגמה אישית בכלל ;).

פורסם
  • מחבר

מה שאתה אומר הגיוני

אבל תחושות ורגשות הם דבר לא רציונלי אין מה לעשות. (בערך שווה לזה שאני ישכנע אותך שלא לפחד ברכבת הרים, כי באמת - כמה אנשים נפצעו מזה ? בסופו של דבר כשתעלה לרכבת ההרים אתה תצעק כמו כולם )

כדי לחדד את הנקודה שלי : מה ההבדל בין פחד ממחטים לדנטופוביה ?

למה כשיש למשהוא דנטופוביה מבינים אותו ונותנים לו דרכים לפתרון ?

פורסם

בדיקת דם אחת מרצוני לא עשיתי בחיים שלי, אבל זריקות ובדיקות דם שחייבים עשיתי.

ויש לי פחד ממחטים, ודיקור סיני נראה לי כמו עינוי. הבעיה היא שזה כאב שאתה יודע שהולך לבוא, שריטה יכולה לכאוב לפעמים יותר, או נפילה וקריעה של כל העור, אבל זה לא צפוי, אז זה לא מפחיד.

תיאור מושלם!!

זה בדיוק הבעיה אצלי

עם אני יפול על היד ויקרע כל העור ואני ידמם כמה דקות זה נשמע לי יותר נחמד ממחט שנכנסת לאט ומגעיל כזה לוריד בעעעע

אגב אחריי בדיקת דם אני בטראומות

נ.ב. טיפול שיניים עשיתי רק פעם אחת עם זריקת הרדמה! לאחר מכן כל טיפול כואב ללא הרדמה

פורסם

גם לי יש נידלפוביה. אולי נקים קבוצת תמיכה, אני אתחיל

שלום קוראים לי מתן ואני מפחד מבדיקות דם.

עכשיו ברצינות, אני מפחד גם מזריקות אבל פחות. יש משהו מאוד מטריד במחשבה שמחט תכנס לי במקום של הבדיקות דם ( מול המרפק). לאומת זאת המחשבה שמחט תכנס לי בכתף (כמו בזריקות) פחות מטרידה אותי , אפילו שעדין אני חושש מזה.

כמובן שבמהלך החיים שלי עשיתי מס' בדיקות דם, כולם היו כשהייתי יחסית קטן וכי הלכתי לרופא והוא לא ידע מה הבעיה. לא לעשות בדיקות דם בכלל זה טימטום, שום פחד בעולם לא מצדיק לסכן את החיים שלך.

דרך אגב כל בדיקת דם שעשיתי היתה סיוט, בפעם האחרונה שעשתי בדיקת דם האחות ביקשה ממנה לשכב ל10 דקות כי הייתי כולי לבן וגם הרגשתי שאני הולך להתעלף.

תגידו כל אלה שיש להם פחד ממחטים יש לכם עוד פחד ממשהו?

פורסם

לי יש פחד מסוים מבדיקות דם, רק בגלל שהורידים שלי לא בולטים וזה ייסורים עד שמוצאים וריד וכמה החדרות של המזרק עד שמוצאים וריד טוב, ומוציאים דרכו את הדם.

זריקות אני לא פוחד, דקירה קטנה וזהו, עוד 20 יום אני צריך לסבול 4 זריקות... :)

פורסם

^^^

אני מניח שאתה מתכוון בבקו"ם, אם כן אז זה 3 או 2 זריקות (תלוי אם זה עם או בלי חיסון נגד שפעת) לא 4.

פורסם

לי אין פחד מבדיקות דם. להפך. אני אוהב לראות איך המחט חודרת את העור ואת הוריד ומתחילה לשאוב דם.

אין כמו התחושה של מחט קרה שנכנסת לך לוריד. HA HA HA

לפעמים אני אוהב לתת מכות קטנות על הוריד רק כדי להרגיש את המחט שנמצאת בפנים.

פורסם

עם זריקות לשריר הזרוע אין לי בעיה ממש אבל מחטי "פרפר" קצת מדאיגים גם היום, למרות שהבדיקה האחרונה הייתה לפני כ-6 שנים.

שמעתי על איזו מדבקה עם הרבה מחטים מיקרוסקופיים שעושה את העבודה ולא מרגישים את זה בכלל.. בינתיים זה רק עובד על האצבע אבל אולי בעתיד יהיה פתרון לכל המפחדים :jump:

פורסם

אין לי בעיה עם מחטים ובדיקות דם, אני די אוהב בדיקות דם, זה מגניב,ועוד כשלא צריך ללכת לשום רופא מיוחד לזה, מספיק לקפוץ עם ההורים למיון, אבא יקח דם(רופא..)ונותן למעבדה וזהו. עם דבר אחר יש לי בעיה, וזה עירויים. אני כ"כ לא סובל את הקור הזה של התמיסה ןאיך שאתה מרגיש את הצינורית המעצבנת הזאת תקועה לך בתוך הווריד...מעצבן, למרות שחייבים..(אל תשאלו <_<)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים