עבור לתוכן

מערך SLI\CROSS FIRE בכרטיסי MID RANGE, שווה את זה?

Featured Replies

פורסם

אני הולך לקנות בזמן הדי קרוב מחשב חדש, עכשיו גיליתי פה כרטיס מצויין, נקרא (מוכר לרבים) NVIDIA GE FORCE 7900GS, ביררתי הוא עולה בערך 1200 ש"ח, עכשיו במחיר של שניים כאלה ניתן לקנות RADEON X1900XT 512 יחיד, שאני מניח שחזק מ-GS יחיד בהרבה אבל מפגר מאחור מול שניים, האם עדיף לקנות שניי כאלה במקום XT אחד? או שאולי יש אופציה יותר טובה לדעתי והיא לרכוש שניי כרטיסי MID RANGE של ATI (כמו למשל X1950PRO) ולבנות מהם מערך CROSS FIRE, מה אתם אומרים? כרטיס אחד חזק מאוד, שניים טיפה פחות חזקים אבל עדיין שניים?

עריכה : אה ועוד שאלה על הדרך, האם ניתן לעשות למערכי כרטיסים אוברקלוק ? כי עם לא, אז הXT עדיף בטוח כי הוא אחלה אוברקלוקר

פורסם

X1950PRO במערך CF עדיף על פני X1900XT 512MB

אבל גם יותר יקר מ SLI של 7900GS.

פורסם

SLI/CF,שניהם לא משתלמים ולא חשוב באיזה מערך כרטיסים מדובר.

פורסם
  • מחבר

X1950PRO במערך CF עדיף על פני X1900XT 512MB

אבל גם יותר יקר מ SLI של 7900GS.

זה נכון רק בגלל שאז אני חייב לקנות גם X1950 CFE, והוא עולה 2500, שניי PRO במערך לא יעשו אומנם את אותה פעולת רינדור (במערך עם בלנדר אותות חומרתי הכל הרבה יותר מהיר) אבל אולי גם זה יעבוד...

SLI/CF,שניהם לא משתלמים ולא חשוב באיזה מערך כרטיסים מדובר.

דווקא לא, 7900GS חזק כמעט כמו GT, וזול ממנו בהרבה, שניים כאלה משתלמים כמעט כמו אחד

פורסם

לא צריך כרטיס מאסטר בשביל X1950P

למעשה אתה גם לא תצליח להפעיל 1950CFE ו 1950P ביחד

1950CFE לא תומך בקרוספייר ע''י גשר(אין עליו את החיבור הזה)

פורסם
  • מחבר

לא צריך כרטיס מאסטר בשביל X1950P

למעשה אתה גם לא תצליח להפעיל 1950CFE ו 1950P ביחד

1950CFE לא תומך בקרוספייר ע''י גשר(אין עליו את החיבור הזה)

כלומר, אין חיבור? או קי... ורגע, האם ניתן לבנות משניים כאלה ללא יחידת בלנדר שתשלב את האותות מערך CROSS FIRE? ואם כן, האם זה שווה את זה? ולא עדיף ללכת על שניי 7900GS?

פורסם

---דווקא לא, 7900GS חזק כמעט כמו GT, וזול ממנו בהרבה, שניים כאלה משתלמים כמעט כמו אחד

אל תבדוק ככה.. תעשה 7900GS המחיר שלו כפול 2.. ואז את כל הכרטיסים הכי טובים במחיר שיצא..

ואז להשוות את הכרטיס הכי משתלם וטוב לשתי כרטיסי 7900GS

---זה נכון רק בגלל שאז אני חייב לקנות גם

---לא צריך כרטיס מאסטר בשביל X1950P

מזאת אומרת כל הכרטיסי מאסטר האלה.? לא ידעתי את זה.. זה לא שפשוט אם יש לך לוח אם תומךCF אתה מחבר לשלוט אחד כרטיס מסך לסלוט שני כרטיס מסך אותו הדבר וזהו? מזה הכרטיס מאסטר? מה הוא עושה? חייבים אותו?

פורסם

---דווקא לא, 7900GS חזק כמעט כמו GT, וזול ממנו בהרבה, שניים כאלה משתלמים כמעט כמו אחד

אל תבדוק ככה.. תעשה 7900GS המחיר שלו כפול 2.. ואז את כל הכרטיסים הכי טובים במחיר שיצא..

ואז להשוות את הכרטיס הכי משתלם וטוב לשתי כרטיסי 7900GS

---זה נכון רק בגלל שאז אני חייב לקנות גם

---לא צריך כרטיס מאסטר בשביל X1950P

מזאת אומרת כל הכרטיסי מאסטר האלה.? לא ידעתי את זה.. זה לא שפשוט אם יש לך לוח אם תומךCF אתה מחבר לשלוט אחד כרטיס מסך לסלוט שני כרטיס מסך אותו הדבר וזהו? מזה הכרטיס מאסטר? מה הוא עושה? חייבים אותו?

יש גשר חיבור, שמחבר בין שניהם, ככה הם עובדים.

יש פה כתבה במאמרים על זה.

פורסם

1.וזה בא עם הלוח אם? (כמובן עם הוא תומך CF)

2.בCF עם כרטיס מאסטר חייבים אותו סוג כרטיס כמו בSLI או אפשר שני סוגים שונים?

פורסם

הכי טוב לחכות לדור הבא של הכרטיסים שיצאו בסוף החודש

פורסם
  • מחבר

יש גשר חיבור, שמחבר בין שניהם, ככה הם עובדים.

יש פה כתבה במאמרים על זה.

לא בדיוק, זה ככה ב SLI, אבל ב-CF זה שונה, מערך CROSS FIRE אתה יכול להרכיב מכרטיס אחד, ומכרטיס אחר זהה לו אותה מאותה סדרה (X1900 במקרה הזה) אבל גרסאת MASTER, ההבדל היחיד בין כרטיס "רגיל" לכרטיס "מאסטר" זה שהמאסטר מכיל גם יחידת בלנדר, שתפקידה לאחד בין האותות של שניי הכרטיסים ולהפוך אותם לאחד, חוץ מזה, שניי הכרטיסים צריגים להיות מחוברים בכבל שדרכו הם מתקשרים, חזרה לבלנדר, הוא מאחד את האותות ככה שלמסך בסוף יגיע אות יחיד. ב-SLI זה קצת שונה, אבל אני לא מומחה גדול לנושא אז עדיף שאני לא אפרט ולא אבלבל פה אנשים (הסבר יותר מפורט ויותר ברור אני חושב ניתן למצוא ב-FAQ של הפורום הזה)

בכל מקרה, עוד לא עניתם לי על השאלה, מה עדיף? במחיר של XT לקנות זוג GS ולבנות מערך SLI, לקנות במחיר של הGS כרטיס של ATI ולבנות ממנו מערך CF, להישאר עם הXT או בכלל לחכות לDX10?

פורסם

לחכות לDX10

פורסם

בהחלט לחכות לDX10 לבנתיים תקנה כרטיס יחיד ברמה של 7600GS/7600GT אולי אפילו 7900GS אבל לא יותר מיזה ועוד חצי שנה תחליף..

פורסם
  • מחבר

בהחלט לחכות לDX10 לבנתיים תקנה כרטיס יחיד ברמה של 7600GS/7600GT אולי אפילו 7900GS אבל לא יותר מיזה ועוד חצי שנה תחליף..

כלומר, לקחת את ה-2400 שתכננתי לשים על X1900XT, לקחת מזה חצי ולקנות את ה-7900GS, ואז אחריי כמה חודשים לקחת כרטיס MID RANGE שתומך ב-DX10?

פורסם

אז כבר עדיף לך לקחת 7600GT תסחוב איתו חצי שנה עד שכרטיסי סידרה 8 ודגמיה יטפטפו לארץ במחיר "שפוי" :jump1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים