עבור לתוכן

משתמטים נדפקתם

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3320736,00.html

פרסום ראשון: צה"ל מסיר את הכפפות במאבק מול המשתמטים. בתוכנית שיזם ראש אמ"ש האלוף שטרן נקבע כי במקום שבתעודת השחרור יירשמו במסגרת פרופיל 21 המילים "אי התאמה'", ייכתב - "שוחרר בגלל התנהגות רעה-חמורה". המטרה: לפגוע בסיכוי להתקבל למקומות עבודה ולהשגת רישיונות שונים ולייצר דימוי שלילי למשתמטים, שמספרם רק עולה: מנתונים שהגיעו ל-ynet עולה כי בגיוס 2006 הספיקו כבר 5.6% מהבנים המיועדים לשירות להוציא פטור נפשי.

אני חושב שזה בהחלט צעד מבורך, אין שום סיבה שבעולם שאדם שאין לו בעיה נפשית/רפואית אמיתית יתחמק וישתמט מגיוס חובה.

אך יש גם לא מעט חסרונות.

למשל: אדם שאין לו מוטיבציה לשרת ואינו רוצה בכך, אני לא חושב שלשירות הצבאי שלו יהיה תועלת.

לדעתי, צה"ל רוצה יותר לדפוק אנשים משתמטים מאשר רצון לכח אדם.

• תגובות 122
  • צפיות 13.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אני מסכים איתך וחושב שזה אכן צעד מבורך.

אבל אני גם מסכים לגבי החיסרון ששירות של אדם ללא מוטיבציה לא יועיל,אם ימצאו לך מסגרת אחרת ויתעלו את היכולות שלו למקום אחר זה יכול להועיל מאוד.

פורסם

כל הכבוד, צעד חכם ונבון.

פורסם

נעשה צדק

פורסם

שיחייבו בשירות לאומי. אני לא מעודדת השתמטות, אבל בהחלט יש עודף כ"א אדם בצה"ל במקומות מסויימים ובמקום לגייס לשם עוד אנשים סתם להסתובב בבסיס, שישלחו אותם לעשות שירות לאומי בבי"ח או משהו כזה, כמו שבנות דתיות עושות. מה שבטוח, שהצהרה כזאת בתעודת השחרור הולכת לפגוע באנשים לתווח ארוך וליצור ציבור שלם של אנשים שפשוט לא מסוגלים לקבל עבודה בגלל אותה הערה ויהוו נטל על שירותי הרווחה, או גרוע מכך, יפנו לפשע.

פורסם

איזה מדינה דיקטטורית,אשכרה איראן מה שהולך פה

פורסם

שניה ואם לבן אדם באמת יש בעיות נפשיות שמונעות ממנו לשרת? גם יכתב "התנהגות רעה"? לא הוגן, אבל יכול להיות שלא הבנתי.

עריכה: כתוב "מסיבות שאינן רפואיות" ואה, אם לבן אדם באמת יש בעיות והקב"ן לא מתרשם שבאמת יש לו? זה דופק מספיק אנשים :S

פורסם

מה? מה קשור?

שניה ואם לבן אדם באמת יש בעיות נפשיות שמונעות ממנו לשרת? גם יכתב "התנהגות רעה"? לא הוגן, אבל יכול להיות שלא הבנתי.

עריכה: כתוב "מסיבות שאינן רפואיות" ואה, אם לבן אדם באמת יש בעיות והקב"ן לא מתרשם שבאמת יש לו? זה דופק מספיק אנשים :S

סמוך על הקב"ן :smile1:

פורסם

אוי נו באמת, כאילו זה ישנה משהו.

חברות מודרניות בישראל ידעו להתעלם מההערה השטותית הזאת - "שוחרר בגלל התנהגות רעה-חמורה", בדיוק כמו שהם התעלמו מהידיעה שהעובד שלהם לא שירת בצבא.

פורסם

צודק 100%, לא התגייסת? אין לך זכויות.

למה שלא יצרבו על אנשים שלא מתגייסים על המצח "משתמט" וזהו?

פורסם

מה? מה קשור?

קשור כי זאת רמיסת זכויות האדם,יש אנשים שלא רוצים לשרת מסיבותיהם,אין לאף אחד שום זכות להכריח אותם להחזיק נשק ולהרוג

לא במאה ה21 לפחות(אני לא אחד כזה)

פורסם

פתרון חלקי ביותר לבעיה הרבה יותר עמוקה

פורסם

קשור כי זאת רמיסת זכויות האדם,יש אנשים שלא רוצים לשרת מסיבותיהם,אין לאף אחד שום זכות להכריח אותם להחזיק נשק ולהרוג

לא במאה ה21 לפחות(אני לא אחד כזה)

פורסם

מה זה משתמטים אם אפשר לדעת, לא כל כך הבנתי?

פורסם

אני חושב שאתם לא כ"כ הבנתם את מהות הכתבה.

פרופיל 21 בשל אי התאמה, זה לא השתמטות רגילה ע"י קב"ן. מי שמשתחרר בשל אי התאמה, כנראה שהשתמש בסמים, הלך מכות או עשה פשע. ייתכן ואותו אדם נבדק ע"י קב"ן ושוחרר, אך אין הכוונה לאנשים שהולכים לקב"ן וטוענים שאין להם אפשרות לשרת בצבא.

למי שמשתחרר ע"י קב"ן עם פרופיל 21, נרשם בתעודת השחרור "מסיבה רפואית". בכתבה אין שום אזכור על שינוי כותרת זו, ולצערנו הרב כאן הבעייה הגדולה. רוב האנשים שמשתמטים מצה"ל משתחררים באמצעות השיטה הזו, ובכך בעצם יכולים להגיד שהם השתחררו בגלל בעייה רפואית, ולא נפשית.

בעצם, אין בשינוי הזה שום שוני מהותי. פשוט עכשיו אנשים ישקיעו יותר בלשקר לקב"ן מאשר לעשות בלאגן(מכות וכיוצ"ב) כדי להשתחרר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים