עבור לתוכן

שחר פאר - הרווחים הולכים לכיס שלה או לצבא?

Featured Replies

פורסם

מעניין למה טניסאים מקבלים את הרווחים וכדורגלנים לא.

אבל טוב לדעת, מגיע לה :)

פורסם

זה נשמע לי מאוד תמוה מה שאתה מספר על כדורגלנים..

כסף שבן אדם עושה בחיו הפרטיים הוא שלו בלבד...

נכון שבמידה והוא חייל הוא צריך לקבל אישור עבודה מהצבא, אבל זה לא אומר שהצבא לוקח לו את הכסף..

פורסם

כן, זה לא הכי צודק בעולם

צריך לתת להם את ההכנסות לאור העובדה שהם עובדים עד גיל 35 (בערך) ואין להם פנסיה

הרי לא כולם הם אבי נמני ואייל ברקוביץ.

פורסם

שחקן בינוני בליגת העל (50% מהשחקנים לפחות נגיד) מקבל בערך 400,000-500,000 לעונה, בעיקר בגלל הכסף הגדול שהגיע עכשיו מגאדיימק ויאמר (נתניה למי שלא יודע). השחקנים הטובים מקבלים עד 4 מיליון שקל אפילו.

עכשיו, נניח ששחקן ממוצע, אחרי הצבא, יכול לשחק 15 שנים (21-36), זה מיליון וחצי דולר!או 6.5 מיליון שקל. זה הרבה יותר מאשר רוב האנשים מרוויחים ב-40 שנות עבודה.

נניח שבנאדם עובד מגיל 22-65, ומקבל בממוצע 8,000 לחודש (השכר הממוצע במשק הוא 7,700 בערך). זה 950,000 דולר, או בערך 37% פחות ממה שכדורגל מרוויח בכל הקריירה.

פורסם

נראה לך שבאמת 50% מהשחקנים מרוויחים 400K-500K לשנה?

אפילו במספרים ברוטו אתה לא קרוב

עריכה:וכמה שחקנים שהם לא שוערים אתה מכיר בארץ בגיל 36?

פורסם

בקשר לעריכה - זה ששחקנים בארץ פורשים מוקדם זה בעיה שלהם. באירופה אתה יכול לראות שחקנים מעל גיל 37 כמו קאן,קאפו,להאמן, קניזארס, שרינגהאם,מלדיני,קוסטקורה ועוד. רוב השחקנים משחקים ברמות הגבוהות ביותר עד גיל 34 - גם בארץ - ואחרי זה לרוב משחקים עוד שנתיים-שלוש בליגה נמוכה יותר שם הם יכולים להרוויח חצי ממה שהרוויחו, או לפרוש. שחקנים בארץ, אין הרבה, נכון. אבל תראה איזה שחקנים בגילאים האלה עדיין משחקים - אמסלם בן 35, קורנפיין 35, ז'אנו 36, אבוקסיס 36, אלימלך 35, חזן פרש בגיל 37, חרזי 35, נמני 34 - כולם עדיין משחקים טוב. אז אם שחקן כמו זוהר או עטר נגיד, מחליטים לפרוש, אפילו שבעונה הפרישה שלהם הם שיחקו מצויין והיו בכושר מצויין והיו להם הצעות מליגת העל - זאת החלטה שלהם. הם יכלו עדיין לשחק - אם מלדיני ושרינגהאם יכולים אז גם הם. ושוב - אם מדברים על שחקנים קצת פחות טובים אז הם יכולים לשחק בליגה השנייה, שם המשכורות הרבה יותר נמוכות. וד"א - נגיד שהם יפרשו בגיל 33, אז הם הרוויחו 1,200,000 דולר. יודע מה, נגיד שהגזמתי עם ה-100,000 לעונה, אם נגיד שזה 80 לעונה, אז יחד עם המשכורת חייל שלהם, ובהנחה שיפרשו בגיל 33, הם הרוויחו 1,000,000 דולר (!), עדיין יותר ממה שעובד ממוצע במשק מרוויח בכל חייו (ועל זה ראיתי שלא הערת, כי גם שם עיגלתי כלפי מעלה והרבה אנשים מפוטרים או פורשים לפני גיל 65 והרבה אנשים לא עובדים 43 שנה ברצף ומקבלים כל חודש משכורת. שלא לדבר שעיגלתי את השכר הממוצע מעלה בכמה מאות).

בקשר למשכורות. במספרים ברוטו אני בהחלט קרוב. זנדברג וגרשון לדוגמה - שחקנים טובים - מקבלים 400,000 דולר לעוני. בוקולי - 130 אלף דולר. קייסי - 120 אלף דולר. איברהים עבדול ראזק - 70 אלף דולר. אז בבית"ר שחקן ממוצע (לא חייל!) מרוויח בערך 200-300 אלף דולר לעונה (ויש שמרוויחים יותר), במכבי חיפה,הפועל ת"א, מכבי ת"א ומכבי נתניה זה יהיה בערך 100-110 אלף דולר לעונה ובקבוצות הקטנות זה יהיה 65-75. בשקלול זה בערך 100, תוריד את בית"ר וזה יהיה בערך 85. אז קרוב הייתי. קח בחשבון שהאינפלציה במשכורות השחקנים בעתיד תהיה הרבה יותר גבוהה מהאינפלציה במשק - כי לוני ימכור את מכבי כנראה בקרוב לבעלים עשירים ובשביל שגאדיימק לא יהפוך את בית"ר למכבי ת"א כדורסל, שתיקח שחקנים טובים רק בשביל לשים אותם כנערי פוסטר, כל שאר הקבוצות יצטרכו להעלות את רף השכר.

פורסם

רוב השחקנים המבוגרים בארץ פורשים בגלל שאין להם ברירה

אל תקח את המקרים הקיצוניים, זוהר או עטר אולי יכלו למצוא קבוצה, הרבה אחרים לא.

כנ"ל לגבי המשכורות, יואב זיו למשל מרוויח 80 אלף דולר לעונה (שחקן "ממוצע" בבית"ר?)

בכל מקרה, את מי מעניין שכר ברוטו?

אתה לא יכול לדעת מה יהיה בעתיד, בפעם הקודמת שהיתה אינפלציה כזאת אתה זוכר איך זה נגמר.

התפלגות השכר של השחקנים בליגת העל רחוקה מלהיות נורמלית, השכר הכולל בליגת העל בעונת 2005/2006 עמד על כ120 מליון ש"ח

אז כן, יש לך שחקנים שמרוויחים מאות אלפי דולרים נטו לעונה

ויש לך הרבה שחקנים שמרוויחים חצי ממה שטענת מקודם.

פורסם

יודע מה, נניח שאתה צודק. ובקשר לזיו - הוא חתם על חוזה לפני שגאיידמק נכנס לתפקיד ולמיטב ידעתי מאז חוזהו לא נפתח ו/או שודרג. אבל ברגע שחוזהו יפתח הוא ירצה איזושהיא נקודת השוואה ביחס לשכר של גרשון נגיד, ואולי ביחס ל-400 של גרשון 150 יהיה מקובל עליו, אבל הוא לא יישאר ב-80.

שכר ברוטו זה העולם בו אנחנו חיים. ובנוסף אתה שוכח שהשחקנים מקבלים מכונית מהקבוצה ולפעמים גם דירה. כמו כן אל תשכח שיום העבודה שלהם מורכב מכמה שעות בודדות ביום, והוא לא יום עבודה מלא ואפילו לא בהיקף של משרה חלקית - הרבה פחות מזה. ואמרתי - המקרים הקיצוניים יכולים למצוא קבוצה, אבל המקרים הרגילים יכולים לשחק בליגה השנייה - שגם שם השכר הרבה יותר גבוה מהשכר הממוצע וגם שם עובדים בהיקף קטן יותר מאשר משרה חלקית. רק שחקנים שהיו בליגת העל די גרועים והגיעו לגיל 33 יכולים לפרוש, או לשחק בליגה הארצית ולקבל אפילו שכר כפול מהשכר הממוצע במשק - גם עקב זה שהם שיחקו בליגת העל וגם עקב זה שבליגה השלישית יש לא מעט קבוצות ראויות - צפרירים חולון ועירוני ראשל"צ הן שתי דוגמאות טובות. כמובן שבליגה הארצית מתאמנים עוד פחות מאשר בליגת העל, ואולי יום העבודה שלהם עומד על שעתיים.

עכשיו - שחקנים שפורשים יכולים לעבוד. חלק קטן מהשחקנים נהיים מאמנים,עוזרי מאמנים,מאמני מחלקות נוער, פרשנים או סקואטרים. חלק אחר יכול לנוח על זרי הדפנה עם הכסף שהוא צבר וחלק נוסף יכול לעשות הסבה לתחום אחר. רביבו למשל נהיה איש עסקים (וזה בלי קשר להיותו שחקן גדול), נדב הנפלד עובד בבית השקעות, למזרחי יש תוכנית טלוויזיה מביכה באגו, ניר סביליה פתח מועדון כושר, עופר שטרית כובש להנאתו בליגה א', איציק זוהר פתח מועדון (אם אני זוכר נכון) ועוד.. כמובן שאין קשר בין היותם של זוהר או הנפלד (בכדורסל, אבל עדיין) שחקנים גדולים שום השפעה על עיסוקם, כך שלא תוכל להגיד שזה בגלל שהם שחקנים גדולים ולא ממוצעים. פשוט אחריהם עוקבים ויש מידע על מעשיהם לאחר הפרישה, אבל אני בטוח שהרבה שחקנים עובדים גם אחרי הפרישה, ואלה שלא, אם שיחקו בליגת העל לפחות, לא גוועים ברעב (אם הם היו חכמים מספיק לא להוציא את כל הכסף שהם הרוויחו).

רוב השחקנים מרוויחים הרבה פחות ממה שכתבתי מקודם, אבל אני מדבר על ליגת העל, ואני מדבר על השחקנים הבינוניים לפחות. שחקן בינוני זה לא מה-3-4 שחקנים הבולטים של הקבוצה, אבל כזה שפותח בקביעות בהרכב או נכנס כמחליף קבוע. אלה במחשבה שנייה ברוב הקבוצות ירויחו העונה בין 70-110 בקבוצות כמו התל-אביביות,בית"ר ומכבי חיפה ובין 50-80 בשאר הקבוצות. אבל עדיין הם יקבלו רכב ועוד די הרבה הטבות, ועדיין יום העבודה שלהם קצר מאוד והשכר שלהם פר שעה פשוט אסטרונומי. אני מניח שאת השוואת השכר פר שעה של שחקן שמקבל 100,000 דולר אפשר להשוות למנכ"ל טבע או בנק לאומי.

פורסם

אתה לגמרי מפספס את הפואנטה

נגיד שהם יכולים לשחק עוד שנתיים-שלוש בליגת המשנה, שם הסכומים הרבה יותר נמוכים

ולהרוויח עוד 8000 ש"ח בחודש.

הגענו לגיל 36 ואז מה?

לא כולם יכולים להיות מאמנים, זה קל לדרוש מהם ללכת ללמוד ולפתח קריירה לקראת גיל העמידה

אבל זה לא ריאלי.

אם רוצים שהספורט בארץ יהיה מקצועי כמו בשאר העולם, צריך לעודד אותם כמה שיותר, צריך לטפח ולהשקיע בהם

לא להגיד להם לשחק עד שיגיעו למצב שבו יסבלו כל החיים מכאבים בברכיים ואז שילכו לפתח עסק.

בקשר לזמן שהם משקיעים, צריך לקחת בחשבון שספורטאים משקיעים המון מגיל קטן (וכן, זה בא לרוב על חשבון דברים כמו לימודים)

ואי אפשר להפוך את זה לחישוב של כמה הם מרוויחים לשעה כי בתחומים האלה זה לא עובד ככה, על כל אחד שמגיע לליגת העל יש 30 שלא.

אז בגלל שהקריירה שלהם כ"כ קצרה, לדעתי אין הגיון בחוק שמונע מהם לקבל שכר (מה גם שכולם עוקפים אותו באמתלה של "מענק שחרור")

פורסם

בסדר, גם על כל אחד שמגיע לתפקיד של מנהל סניף בנק יש הרבה אחרים שלא.

עכשיו, ביחס לגודל האוכלוסייה, הספורט בארץ - לפחות כדורגל וכדורסל - נמצאים ברמה מאוד גבוהה. המדינות שביחס למספר התושבים שלהן ולשטח שלהן יותר טובות מאיתנו הן הולנד,שבדיה ופורטוגל. אבל אם אתה משווה את רמת הכישרון ביחס ישיר לכמות האוכלוסייה אין ספק שסין תיקח מקום אחרון בפער אדיר, ברזיל לא תהיה ראשונה (פורטוגל כנראה תהיה) ושאנחנו נהיה בצמרת הגבוהה. כך שהכדורגל כאן מקצועני, מה שאתה גם רואה שב-5 השנים האחרונות קבוצות ישראליות בליגת האלופות ובגביע אופ"א משיגות השיגים משמעותיים מאוד עם סגל שהוא ברובו המוחץ ישראלי (בניגוד לאנגליה למשל, שם אין מכסה על זרים ובארסנל ובצ'לסי כמעט אין שחקנים אנגליים), וגם העובדה שהנבחרת שלנו לא הפסידה כבר 14 משחקים והצעירה עלתה לאליפות אירופה היא משמעותית. ונכון שאנחנו משחקים מגעיל, אבל לאורך תקופה ארוכה גם צרפת שיחקה מגעיל ואנגליה שנים משחקת ככה, אז זה לא תירוץ.

חוץ מזה שהספורט בארץ מקצועי, אם אתה מנסה לרמוז שיש פה תרבות של הזנחה ושחיתות, אז אני אתן לך כדוגמה את הסיירה A המהוללת ואולי גם את הפריימר-ליג החשודות בשחיתויות שפרשת שופטים באדום היא כלום לעומתן.

כדורגלנים יכולים ללמוד באוניברסיטה בזמן שהם משחקים, ויש שעושים זאת, גם בליגת העל. אימון יומי של שעתיים לא אמור להפריע, ואני בטוח שגם אם יהיו התנגשיות בלוחות הזמנים המועדון יילך לקראת השחקן, או האוניברסיטה. אל תשכח שגם ככדורגלנים - ואומנים רק הטובים ביותר שמבינהם - מקבלים כסף מפרסומות.

דבר נוסף - מי שמטפח את הספורט, גם בארץ וגם בעולם - זה בעלי הקבוצות. התמיכה של הממשלה, אם היא קיימת, היא אפסית. אז אפשר לבוא בדרישות האלו לגאדיימק,שחר,לוזון ושות'.

בקשר לזמן שהם משקיעים - נכון, אבל רוב השחקנים בחוגים האלה פורשים עד גיל 18 ומעטים ממשיכים לקריירה מקצוענית. ואתה יכול לראות את זה כמו חוג לכל דבר - הם נהנים מזה, יש להם שעות אימון מסוימות והם בהחלט לא עובדים בפרך (אלא אם הם מקצוענים ואז הם מקבלים חוזים כבר בגיל 15-16, כמו יוסי בניון בזמנו וגיא אסולין ובן סהר עכשיו). וחוג כדורגל למשל אני יודע שזול יותר מחוג נגינה, ושם אם אתה הופך למקצוען (בנגינה) אתה מרוויח הרבה פחות מאשר כדורגלן ומשלם הרבה יותר כסף ומשקיע הרבה יותר בצעירותך. מלבד זאת, אתה יכול אז לראות את הקריירה שלהם כאילו שהיא מתמשכת בגילאי 8-33, שב-10 השנים הראשונות הם משקיעים הרבה זמן ומעט כסף ואז הם מקבלים הרבה כסף תמורת עבודתם - ואם לא והם מחליטים לפרוש, אני בטוח שרובם הגדול עשה את זה כי הוא אהב את זה. ואם אתה משווה את זה לעבודות אחרות אז זה כמו למשל עצמאי שפותח עסק ובשנים הראשונות הוא משקיע המון זמן וכסף ורק לאחר תקופה הוא מתחיל לראות רווחים, זה לגטימי לגמרי. מה שגם ששחקן מחזיר את ההשקעה הרבה יותר מהר מאשר נגן או בעל עסק פרטי.

אז הפתרון הכי טוב בשבילם זה לעשות תואר, ואם יש להם זמן אז גם תואר שני.

ובנוגע לחוק, אני לא נגד ההצעה שלך, ויש שעוקפים את זה כמובן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים