עבור לתוכן

מחשב לא עולה

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרתי, אצלי שללתי את האפשרות שהבעייה בזכרון או בכרטיס המסך.

מה גם שהמחשב עבד לפני שהרכבתי את המאוורר החדש.

המאוורר החדש שקניתי הוא Artcic Colling Copper lite ויש לי מעבד Athlon Tbird 1333. יש מצב שהמאוורר פשוט לא מתאים ללוח?

פורסם

לפי מה שאני יודע למאורר אין קשר לתפעול המחשב. יכול להיות שמעבש שלך התחמם או שחלק מהמשחה שמרחת עושה קצר, אבל המאוור עצמו חסר חשיבות.

אני פירקתי את המאורר של המעבד והדלקתי את המחשב. עכשיו המעבד מתחמם (קצת אבל עדין יש התחממות) השאלה שלי אם זה אומר שהוא לא נשרף והבעיה היא ברכיב אחר?

פורסם
  • מחבר

טוב, לדיווח האחרון...

פירקתי את המאוורר, וניקיתי את המשחה התרמית.

אחרי שחיברתי את המחשב, ניסיתי להדליק אותו.

הוא פעל כמה שניות (עדיין לא שלח אות למסך), ואז נכבה

אחרי הכיבוי, היה ניחוח קל של משהו שרוף.

לאחר מכן הרכבתי את המאוורר מחדש (בלי משחה תרמית) ואיפסתי את הביוס.

הפעם המחשב לא כיבה את עצמו, אבל עדיין לא העלה שום דבר ולא שלח אות למסך.

האם זה יהיה נכון להניח כי המעבד הלך?

פורסם

אתה הפעלת את המחשב כשאין על המעבד קירור?

איזה מעבד יש לך וכמה זמן המחשב דלק לפני שהוא נכבה?

המעבד לא בהכרח נשרך יכול להיות שהוא פשוט כיבה את עצמו כשהטמפרטורה היתה יותר מידי גבוה.

לגבי הבעיה שלי זה נראה לי זיכרון דפוק. מישהו יודע איך מתנהג מחשב אם אין לו זיכרון?

הייתי מציע לך לעשות ככה:

תנתק את כל הכבלים מהלוח אם תשאיר רק זיכרון אחד, וכרטיס מסך וכמובן את המעבד עם מאוורר. תנסה להדליק את המחשב אם עדיין לא עובד תיבדוק אם הבעיה היא בכרטיס מסך (ע"י שתחליף אותו או שתנסה אותו במחשב אחר). אחר כך תבדוק אם הבעיה בזיכרון ע"יH שתחליף את הסלוט שהזיכרון נמצא ותחליף זיכרון. אם עדין לא עובד הבעיה במעבד או בלוח אם. תוציא את המעבד מהסוקט ותבדוק שכל הפינים נקיים וישרים אחר תבדוק את הסוקט עצמו שהוא בסדר ואין בו ליכלוך וכדו'. אם הבעיה נשארת אולי הבעיה בלוח אם, אני לא יודע.

פורסם
  • מחבר

המעבד הוא Athlon Tbird 1333 שיושב על Socket A.

הכרטיס מסך והזכרון נבדקו על מחשב אחר והם תקינים.

בקשר לבדיקת המעבד, אני לא ממש הבנתי איך אני שולך אותו מהתושבת שלו. מישהו יכול להסביר לי איך עושים את זה?

שאלה נוספת - למישהו יש מושג אם AMD Duron Mobile 1Ghz גם יושב על Socket A וניתן לשים אותו במקום המעבד במחשב שלי? (פשוט יש לי מחשב נייד שלא עובד וחשבתי לקחת ממנו את המעבד)?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים