עבור לתוכן

מחשב לא עולה

Featured Replies

פורסם

אחרי שהחלפתי את המאוורר במחשב הישן שלי, ניסיתי להפעיל אותו וראיתי שהמחשב לא נפתח.

המחשב מקבל חשמל אך הוא לא שולח אות למסך.

בהתחלה חשבתי שמדובר בבעיה בכרטיס מסך, אז החלפתי את הכרטיס לכרטיס מסך תקין ממחשב אחר, ולא היה שינוי.

בדקתי את הזכרון במחשב אחר, וגם הוא תקין.

בעת הרכבת המאוורר החדש, היתה לי בעיה למקם את המאוורר והמשחה התרמית נמרחה קצת על המעבד גם מחוץ לליבה.

האם יכול להיות שהמשחה התרמית היא הגורם לתקלה, ואם כן, האם זה הפיך?

פורסם

לפני שהחלפת את המאוורר המחשב עבד? המאוורר החדש עובד? בטוח שהוא מחובר נכון?

אתה יכול לנסות לנקות בזהירות את החומר העודף מהמעבד, אבל את הכל בטח לא תצליח להוריד.

פורסם
  • מחבר

לפני ששמתי את המאוורר החדש, לא היה מאוורר במחשב (המחשב היה אצל אח שלי בשנה האחרונה וכנראה שהוא חשב שהמאוורר של המעבד הוא חלק לא חשוב). גיליתי שאין מאוורר רק אחרי שהדלקתי את המחשב וגילית שהמעבד עובד ב-91 מעלות, אבל המחשב עבד ושלח אות למסך (עכשיו אין את זה).

את המאוורר הרכבתי לפי ההוראות, אבל אם המאוורר היה מורכב לא נכון, המחשב צריך היה לעבוד כמו שהוא עבד בלי מאוורר בכלל.

יש אולי סיבה אחרת שיכולה לגרום לתקלה?

רק רציתי לציין כי כשאני מפעיל את המחשב יש נורה אדומה בחזית המארז שדולקת באופן קבוע.

פורסם

אוקיי.

הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה ששמת יותר מדי משחה תרמית, ומשהו במעבד מקוצר (זה מעבד של AMD?).

נסה לפרק את המאוורר, לנקות את המשחה כמה שאתה יכול ולהרכיב את המאוורר שוב עם מעט משחה.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

המעבד הוא של AMD (אתלון 1333 היושב על סוקט A).

ניסיתי להרכיב את המאוורר מחדש עם מעט משחה וזה לא עזר.

יש אולי עוד רעיונות לגורם לתקלה?

פורסם

תקשיב, משחות התרמיות מוליכות לכן כדאי מאוד להיזהר כי המשחה לא תגיע ללוח אם או לכול דבר שאפשר לקצר,

השלבים שאתה יכול לנסות זה לפתוח את המחשב לפרק את גוף הקירור ולראות האם המשחה באמת נזלה על הלוח וקיצרה בין כמה נקודות אם כן תיקח מקל אוזנים ותנקה את המשחה.

כמו כן כדאי שתעשה אחרי כול זה CLR_CMOS(ניקיון ה Cmos)

פורסם
  • מחבר
כמו כן כדאי שתעשה אחרי כול זה CLR_CMOS(ניקיון ה Cmos)

מה זה נקיון Cmos ואיך עושים את זה?

מצטער על הבורות, אני פשוט חדש בכל זה :)

פורסם

הוא מתכוון שתאפס את הביוס

ע"י ג'אמפר או ע"י הוצאת הבטריה וניתוק מהחשמל

פורסם
  • מחבר

כל המ שצריך לעשות זה רק לנתק את הבטריה?

פורסם

והחשמל ל-60 שניות

פורסם
  • מחבר

ויכול להיות שזה יפתור את הבעיה שלי?

פורסם

זה עוד דבר שצריך לשלול

פורסם
  • מחבר

טוב, גם עניין זה נשלל. איפוס הביוס לא השפיע בכלל.

הצעד הבא לדעתי הוא לנקות את המעבד מהמשחה התרמית ולנסות לראות אם המעבד עדיין עובד בלי המאוורר החדש.

פורסם

יש לי בעיה דומה.

קיבלתי את המחשב הישן שלי חזרה מאחותי והיא הביא לי אותו מפורק לגמרי (לוח אם לא מורכב וחלקים בחוץ וכו').

הרכבתי את הכול מחדש ועכשיו כשאני מפעיל את המחשב הוא רץ (מאווררים עובדים והלדים מוארים) אבל לא מתקבלת שום תמונה מהכרטיס מסך.

ללוח אם לא מוחבר כלום אבל הוא צריך לפחות להריץ את הביוס וגם את זה הוא לא עושה.

למי יש מושג מה יכול לגרום לזה.

חשבתי לפתוח ט'רד חדש על הבעיה אבל שמתי לב שלי ולפותח הטרד יש אותה בעיה אז חשבתי שאתם תוכלו כבר לעזור לשניינו בו זמנית.

פורסם

אם הוא לא מצפצף ושום דבר, יכול להיות אפילו שהמעבד מת/לא מחובר כמו שצריך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים