עבור לתוכן

מחשב חדש לא עושה POST - למישהו יש רעיון ?

Featured Replies

פורסם

הרכבתי מחשב שמבוסס על לוח אם Gigabyte 965 DS3, מעבד E6600 וזכרון ddr2 800 4-5-4-15 של OCZ.

אתמול סיימתי להרכיב הכל וניסיתי להדליק את המחשב בפעם הראשונה. להפתעתי לא היה POST ואפילו לא ביפ של הרמקול. המאווררים פועלים ויש חשמל אבל לא מעבר לזה.

ניתקתי את כל הרכיבים המשניים כמו DVD, דיסק קשיח וכ"ו וניסיתי שוב עם אותה תוצאה. ניסיתי כל פעם להוציא מודול זכרון אחד ועדיין הבעיה לא נפתרה.

הבעיה היא כנראה באחד הרכיבים המרכזיים (זכרון, לוח או מעבד) כשהחשוד העיקרי הוא הזכרון.

קראתי קצת באינטרנט ופה ושם אמרו שלזכרון הזה יש בעיות תאימות. במקרים מסויימים אנשים אמרו שהמתח שהוא צריך זה 2.0V והלוח נותן ב DEFAULT פחות מזה. אז המליצו להשיג זיכרון קטן שצורך פחות מתח, לעשות איתו POST ואז לשנות את ההגדרות בביוס ל 2.0V לזכרון ואז הכל יהיה בסדר.

השאלות שלי הן:

1. האם יכול להיות שהזכרון מונע מהמחשב לעשות POST ? האם הוא חייב זיכרון אפילו בשביל הביפ הראשוני ?

2. האם הפעולות שלי נכונות או שאני בכלל לא בכיוון ? האם יש למישהו רעיונות אחרים מה יכולה להיות הבעיה ?

פורסם

90% מהמקרים בעיית זכרון תגרום לסדרת ביפים (למען האמת יצא לי רק פעם אחת לראות בעיית זכרון שלא גרמה לביפים) ולכן זה לא הגיוני

אני יודע שזה נשמע מוזר אבל תנסה להוציא את הזכרון לחלוטין ותבדוק אם יש ביפים אם עדיין אין אז זה לא בעיית זכרון

פורסם

מה שקראת נכון, ולכן Gigabyte הוציאה עידכון שיתגבר את הבעייה הזו וגם הוסיפה תמיכה בעוד זיכרונות אם מה שיש לך הוא 965P-DS3

כדאי כי תעדכן ביוס, אם אינך יודע כיצד תיעזר בחבר כי כשל בעידכון ביוס יכול להרוס את הלוח

פורסם
  • מחבר

תודה, הסתדרתי כבר.

מה שעשיתי זה להלוות ממקום העבודה שלי סטיק של 512MB זיכרון קינגסטון ואיתו הצלחתי לעשות POST. אז העליתי את המתח לזכרון ל 2.0V, החזרתי את הזכרון שלי ועשיתי REBOOT. לאחר מכן המחשב עלה בלי בעיות.

אני יעדכן ביוס אחרי שאני אגמור להתקין את כל התוכנות.

פורסם

יש סיכוי סביר שעדכון הביוס יחזיר את הגדרות המתח לזיכרונות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים