עבור לתוכן

מתאם לכבל בין רמקולים לכ. קול

Featured Replies

פורסם

קניתי לאחרונה מערכת רמקולים logitech x530 וחיברתי אותה לכרטיס קול די ישן שיש לי, hercules gtxp 7.1

הבעיה היא שהכרטיס מאפשר לחבר את הסאב/סנטר רק כ RCA ואילו הרמקולים מספקים חיבור 1/8 בלבד

באתר של הכ.קול אומרים שצריך לקנות כבל שמפצל מ 1/8 ל RCA:

http://ts.hercules.com/faqs/eng/her_eng_00085.pdf

הבעיה היא שאני לא מצליח להשיג דבר כזה. עברתי כבר בכ 10 חנויות שונות ואף אחד לא מחזיק דבר כזה.

ניסיתי גם למצוא מתאם מ 1/8 זכר לנקבה, איתו חשבתי שאפשר יהיה לשרשר כבל מ 1/8 זכר ל RCA (כזה אין בעיה למצוא), וגם כזה לא הצלחתי להשיג.

אני מניח שיש כאן אנשים שהחזיקו את הכ.קול הזה בעבר.. איך חיברתם את הרמקולים? מישהו יודע היכן ניתן לרכוש מתאם מתאים, או אולי לאלתר משהו?

שגיא

פורסם

1/8 זכר ל-2RCA לזכר יש בכל חנות נורמלית

אפילו בבאג יש

פורסם
  • מחבר

כן, אבל זה לא עוזר לי, כי אני צריך לחבר כבל 1/8, כלומר צריך שצד אחד יהיה 1/8 נקבה.

או להשיג מתאם 1/8בנוסף 1/8 זכר לנקבה (כלומר מתאם שמקבל זכר בשני הצדדים), כמו שיש בשפע עבור RCA, אבל לא הצלחתי למצוא בשום מקום עבור 1/8.

הנה התמונה (מה PDF הנ"ל):

cablepg7.jpg

פורסם

לא בדיוק הבנתי,

בתמונה למעלה, זה בדיוק מה שאתה צריך?

פורסם
  • מחבר

כן, זה בדיוק מה שאני צריך.

פורסם

אתה צריך מתאם 1/8 נקבה ל-RCA זכר

כדאי שפשוט תדפיס את התמונה ותעבור בחנויות אלקטרוניקה באזור שלך עד שתמצא..

פורסם
  • מחבר

תודה, את זה כבר הבנתי. כאמור, ביקרתי בכ 10 חנויות באזור שלי (לא מגזים) ולאף אחד אין דבר כזה. כולם פחות או יותר מחזיקים את אותו סט כבלים של smartcom שלא כולל כבל כזה.

גרוע מזה, לא הצלחתי למצוא כבל כזה אפילו באתרי אינטרנט ישראליים, אפילו לא בחנויות שמוכרות ציוד לתקליטנים. מוזר למדי.

אני תוהה האם ניתן לאלתר בצורה כלשהי.

פורסם

אם תמצא כבל קישור שמ-2 הצדדים שלו יש 1/8 נקבות (הנה אחד כזה אבל עם 2 זכרים) תוכל לאלתר משהו...אבל אני לא יודע אם קיים דבר כזה.

http://www.cable.co.il/Product.asp?Pid=550450&Cat2Cat1ID=40&Cat2ID=0

מצאתי!!

תתקע דבר כזה על הקצה הראשון ואז אתה תסתדר עם המתאם RCA זכר

פורסם
  • מחבר

תודה, גם את המתאם האחרון חיפשתי ולא מצאתי באיזור. האמת היא שעד עכשיו לא הייתה לי הוכחה שקיים דבר כזה 8)

כמה נחמד לשלם 40 ש"ח משלוח על מוצר ב 6 ש"ח :kopfpatsch:

פורסם

WTF?! למה שלא תכין לבד?

כבל ברמה כזאת נמוכה יעלה לך משהו כמו 20 שקל לחלקים (גג) ולהלחים את זה ייקח לך בדיוק 15 דקות.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

כי.. אין לי מושג איך עושים את זה?

עבר למעלה מעשור מאז הלחמתי בפעם האחרונה (בכיתה ה').

אבל אם אתם מכירים איזה מדריך שמסביר איך עושים דברים כאלה, כלומר, בעיקר איך מלחימים את החיבור 1/8, אולי אלך על זה. זו גם הזדמנות לתקן כמה זוגות אוזניות :)

פורסם

את המתאם נקבה נקבה ל-1/8 יש להשיג בחיפה

אתה באזור?

פורסם
  • מחבר

לא.. המרכז (סביבות פ"ת - כפר סבא).

בכל מקרה התייאשתי מהניסיון למצוא דבר כזה בחנויות חשמל/מחשבים/עשה זאת בעצמך למיניהן. אולי בחנויות יעודיות לרכיבי אלקטרוניקה.. אך אני לא ממש מצליח למצוא כאלה באזור.

תודה לכולם על העזרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים