עבור לתוכן

נשיא המדינה הבא

Featured Replies

פורסם

הוא עוד יקבור את כולנו.

• תגובות 65
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

(לגולם) דווקא הסופר שאני מכיר הכי מפוצץ בשבת. אי אפשר למצוא חניה :-\

Guy King, אני אתן לך דוגמה.

מצעד הגאווה, בי-ם. למה? ככה, כי אפשר. כי אין לדתיים האלה שום זכות ש"יפריע להם" שהומואים יתנשקו להם ברחוב.

ואולי, ברחוב שלך, יחליטו לעשות מצעד פעם בשבוע (אני בכוונה מקצין, כדי להבהיר את הנקודה) שבו אנשים מזדיינים עם פגרי כלבים באמצע הרחוב. לצורך העניין, פגרים טריים, שאינם מסריחים, כך שאתה לא יכול להתלונן על זה. אני מניח שזה יפריע לך (יותר נכון, אני מקווה שזה יפריע לך).

הם מאמינים שצריך לעשות את זה, בשם החופש שלהם.

איפה הגבול?

אני מגדיר פעולה שיש בה משום זלזול ברור ברצונות / אמונות של אנשים אחרים, כ"כפייה".

ואגב, לגבי תחבורה ציבורית - אני מניח שאם יש שכונה שמוגדרת כשכונה דתית, וזה ברור לכל מי שגר שם (או רוכש שם בית), אין לי שום בעיה לאסור על נסיעה בשבת בשכונה הזאת (מלבד מקרי חירום).

למה? כי זה הלך החיים בשכונה הזאת, ואין סיבה שמישהו ייכנס לחיות שם ויתנגד לאי-הנסיעה בשבת, שהרי ידע זאת מראש - ואם אינו דתי, או שזה מפריע לו באופן כזה או אחר, שלא ירכוש שם דירה.

יש כאן, מן הסתם, עניין של רוב. כשלרוב האנשים יפריע שייסעו לידם בשבת, זה לגיטימי לדרוש שלא ייסעו - כשכל זה ידוע מראש לכל מי שמגיע לגור בשכונה. ואם למישהו יש כבר בית, שיקבל פיצוי ראוי משאר הדיירים בשכונה, תמורת עזיבתו.

אגב, באותו הקשר... אני חושב שאדם דתי צריך להתרכז באמונה שלו, ולא "להתבאס" על חוסר אמונה של מישהו אחר, בדיוק כפי שאני חושב שאתאיסט לא צריך "להתבאס" על אמונה של אנשים. או לזלזל בהם, או וואטאבר. והיה יפה מאוד, אם לדתיים לא היה מזיז שמישהו אחר שאינו דתי היה נוסע בשבת. אני חושב שזה היה הכי צודק ונכון מצידם לוותר בעניין הזה. אבל לא בכפייה.

אני, למשל, לא הייתי קונה בית במקום בו אסור לנסוע בשבת. אבל אין לי בעיה שיהיו מקומות כאלו.

וכן, גם לי יש זמן לבילויים בעיקר בשבת... מה לעשות. ולא הייתי רוצה שהכל יהיה סגור.

לגבי הנושא, אני הייתי בוחר בשמעון פרס. אבל הגיל שלו מפחיד קצת... בכלל לא מובטח שהוא יחיה עד סוף תקופת הכהונה... :-\

פורסם
  • מחבר

כל דעה אפשר להפוך למגוחכת ע"י הקצנה, זאת לא חוכמה גדולה.

אתה ראית על מה אני דיברתי - על נישואים אזרחים ותחבורה ציבורית לדוגמה. אני למשל גר בכרמיאל, אבל אתה יודע שאם אני מדבר על מדינת ישראל הרי שאני מתכוון לתל-אביב,חיפה,חולון,נתניה,באר-שבע,אשדוד וכו' - ולא משום מה רק או במיוחד לבני-ברק או למאה שערים. אז זאת הקצנה אחת מגוחכת שברור שלא התכוונתי אליה.

הקצנה שניה - זיון פגרי כלבים. זה אולי הדבר שהכי פוגע בדתיים, מצעד הגאווה, ואם להיות כנים - זה גם מפריע לחלק לא מבוטל של החילונים בלי קשר לדת. עכשיו, כמו שיש חוק שאסור להסתובב ברחוב בעירום כי זה יכול לפגוע בריגשותיהם של העוברים ושבים (בלי קשר לדת!), כנ"ל הדין לגבי זיון פגרים, או, וגם מבחינתי האמת - מצעד של התגפפות ופרובוקציה מינית בפומבי. שוב - בלי קשר לדת. כמו שאין מצעד שבו סטרייטים צועדים ונמרחים אחד על השני ומסתובבים עם בגדי ים ברחובות ככה אין טעם שיהיה מצעד של הומואים ולסביות.

עכשיו - רוצה לדבר ברצינות, לעניין, בלי להקצין דברים? לדבר על 99% מהמקרים ובכמעט 99% אחוז מהישובים בישראל שם הדתיים לא מהווים רוב? אז ב-99% מהמקומות האלו אין לכפות נישואים אזרחיים, יש לאפשר תחבורה ציבורית בשבת וכו'.. איפה שאני חי למשל - יש דתיים, ואולי מפריע להם ללכת ברחוב בשבת ולראות אותי מולם עם MP3 - אז מה, נוציא את זה גם מחוץ לחוק כי זה פוגע בהם? אז אני מסכים שבבני-ברק ובמאה שערים ממש לא צריך ללכת ברחוב עם MP3 או כל דבר אחר, אבל בשאר 99% מהישובים בהם לדתיים אין רוב זה לא צריך להיות איסור בחוק.

קח לדוגמה ארה"ב - שם הרבה יותר אחוזים מהאוכלוסייה מאמינים באלוהים, ואפילו על השטרות מופיע משפט עם זיקה דתית, אבל כפייה דתית בפועל לא קיימת בכלל.

כל אחד יכול לעשות מה שבא לו - אתה יכול לאכול ברמאדן בלי חשש שמוסלמים יצעקו עלייך, לנסוע ביום כיפור בלא חשש שיהודים יזרקו עלייך אבנים וכו'. כך זה בכל המדינות המערביות - רק בארצות האיסלם (החשוכות) ופה עדיין מוציאים לנכון לכפות חוקים דתיים על הציבור. זאת אגרסיביות דתית נוראה שלא מתאימה לחברה חופשית ומודרנית, ואם מחליטים לקיים אותה ראוי שזה יעשה בקהילה בה אף אחד כמעט לא סובל ממנה או מתנגד לה בגלוי או בחשאי (שוב - מאה שערים לדוגמה).

פורסם

אתם נאורים??? אתם ליברלים???

לפסול אדם מלכתחילה בגלל דתו זה ההיפך ממה שאתם "דוגלים"

זה שווה ערך לפסילת אדם בגלל צבע העור שלו

נאורים עלק

פורסם

חחח, אתה עוד פעם מצטט אותי שאני הודעה אחת מעליך? אתה רוצה ללמוד לא לעשות את זה בדרך הקשה?

תערוך את ההודעות שלך.

חחחח למה זה אסור?

פורסם

אתם נאורים??? אתם ליברלים???

לפסול אדם מלכתחילה בגלל דתו זה ההיפך ממה שאתם "דוגלים"

זה שווה ערך לפסילת אדם בגלל צבע העור שלו

נאורים עלק

אני פוסל את הדת בלי קשר לאדם. יש לי שכן דתי נורא נחמד ובתור בנאדם הוא סבבה לגמרי, אבל מה לעשות שלפעמים הוא מזמין אורחים לשבת והם חוסמים לי את האוטו כדי שלא אחלל את הקודש חס וחלילה (והוא לא מתערב). ולמקרה שbla7 תוהה עכשיו, חוץ מאותו שכן גרה ברחוב בסה"כ עוד משפחה דתית אחת וזהו. החילונים מהווים רוב. בעצם, למי איכפת מיחס הדתיים/חילוניים באיזור מסוים? כל-כך קשה שאנשים עם אמונות שונות יחיו זה לצד זה וכל אחד יעשה מה שבראש שלו?

פורסם

הייתי שובר לו את החלון ומזיז לו את האוטו. חוצפה >:(

שוב, מה שאני חושב שצודק זה התחשבות של החילוניים בדתיים - אבל גם להיפך. שאף אחד לא יחשוב שהוא טוב יותר מהשני, כי אין לזה שום הצדקה משום צד.

אם מישהו חוסם לך את האוטו כדי שלא תסע בשבת - זה הרי בדיוק כפייה...

פורסם
  • מחבר

לפסול אדם בגלל דעתו זה הרבה יותר מתקדם ונאור מאשר לפסול אדם בגלל עורו, כי דעה בוחרים וצבע עור לא. זה בנוגע לזה. עכשיו - לא פסלתי אותו בגלל דתו, אלא פסלתי אותו בגלל דעתו. דעתו הייתה שדעתי שוות ערך לסרטן, איידס ואנטישמיות. אם זה מה שהוא חושב על דעתי הרי בוודאי שמצופה וראוי מצדי לפסול אותו על דעתו.

פורסם

נשיא אתם אומרים? וואלה, אישית, אני בוחרת בתוכי של בזק בינלאומי.

63283-18.jpg

פורסם

כל אזרח יכל להיות נשיא לא ?

אני מציע את עצמי :)

פורסם

הייתי בוחר בשמעון פרס, הוא לפי דעתי הכי טוב, אבל לצערנו יש לנו מדינה מטומטמת שלא בוחרת את האנשים הנכונים :kopfpatsch:

פורסם

:kopfpatsch:

לאיזה מצב ההימורים הגיעו?

פורסם

לא ממש אכפת לי מי יהיה נשיא המדינה לפחות לא עד שאני אהיה זקוק לחנינה... ;D בכל מקרה כל המומעדים נראים ראויים, מצד שני גם קצב נראה ראוי בזמנו.

אני אישית מעדיף לוותר על כל המוסד הזה, סתם בזבוז של כסף.

אני לא חושב שלאו חשב לעומק על ההכנסה של אטאיזם לדברים כמו איידס. הייתי רוצה לדבר איתו על זה מתישהו.

פורסם

כשחושבים על זה... אולי יום יבוא ואני אצטרך חנינה... צריך לחסוך מזומנים... וצריך נשיא כמו קצב :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים