עבור לתוכן

נשיא המדינה הבא

Featured Replies

פורסם

fighter, אתאיזם זה דבר לגיטמי לחלוטין ולדעתי גם הכי נאור וליברלי.

אם זה נכון, אז כמובן שמה שהוא אמר פסול, ועד כמה שהאישיות שלו תהיה נהדרת, מערכת הערכים והאמונות שלו מסוכנת לציבור ולחירות באם הוא תופס את האתאיזם כדבר רע שיש למגרו כגון פשע, אנטישמיות, סרטן ואיידס.

אין ספק שזאת לא פליטת פה.

אתאיזם קיצוני גרוע (לדעתי) יותר מכל דת (חוץ מאיסלם :smile1:). כשאני אומר אתאיזם קיצוני, אני מתכוון לאתאיזם שמהול בהתנשאות כלפי אלה שדתיים, חשיבה שאתה יותר חכם / טוב מהם וכו'. כמו כן, ואפילו יותר חשוב - ניסיון לכפייה א-דתית.

אתה נמצא ממש על גבול ההגדרה שלי של אתאיזם קיצוני, קשה לי להחליט אם אתה נכנס תוכה או לא.... אתה כנראה יודע את התשובה... אני אשמח אם תחלוק אותה איתנו ;)

אגב, פור דה רקורד... אני חילוני בכל רמ"ח איבריי... והסיבה היחידה שאני לא מגדיר את עצמי כאתאיסט היא האנטגוניזם שמעוררים בי אנשים, כפי שהזכרתי כרגע, כלפיי כל הרעיון...

• תגובות 65
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^^^^

אלוהים יודע איך זה קשור לציטוט של הרב לאו :nixweiss:

פורסם

אתאיזם קיצוני גרוע (לדעתי) יותר מכל דת (חוץ מאיסלם :smile1:). כשאני אומר אתאיזם קיצוני, אני מתכוון לאתאיזם שמהול בהתנשאות כלפי אלה שדתיים, חשיבה שאתה יותר חכם / טוב מהם וכו'. כמו כן, ואפילו יותר חשוב - ניסיון לכפייה א-דתית.

אתה נמצא ממש על גבול ההגדרה שלי של אתאיזם קיצוני, קשה לי להחליט אם אתה נכנס תוכה או לא.... אתה כנראה יודע את התשובה... אני אשמח אם תחלוק אותה איתנו ;)

אגב, פור דה רקורד... אני חילוני בכל רמ"ח איבריי... והסיבה היחידה שאני לא מגדיר את עצמי כאתאיסט היא האנטגוניזם שמעוררים בי אנשים, כפי שהזכרתי כרגע, כלפיי כל הרעיון...

האמת שאני לא רואה משהו שגוי במה שהוא אמר

אתאיסטים כל הזמן חייבים לפתוח את הפה שלהם על כמה טיפשי שיש את כל המסורתיים שמאמינים במקום לשבת בשקט ולסתום את הפה

מה, אתם מטומטמים?

אתאיסט זה בסה"כ אדם שמכחיש את קיומו של אל או כל כוח עליון שהוא "אל טבעי". זה הכל: לא פחות ולא יותר.

אין רבנים של אתאיזם ואין דבר כזה"אתאיזם קיצוני" - זהו ערך בינרי, או שאתה אתיאסט או שאתה לא.

אתיאיסט יכול להיות היפ?י מסריח, היפ?י עם ריח טוב, דיקטטור אכזר, מישהו אידיוט שמזיין תשכל בפורום או כל אדם שהוא לא דתי; לא חייב להיות שום דבר משותף ביניהם.

האם זה מספיק ברור?

פורסם

you are failing to see the point

נכון שאם אתה אתאיסט או לא זה משהו לוגי, כן או לא, אבל הבעיה מתחילה שחלק מהאתאיסטים למעשה לא שומרים לעצמם את "אמונתם" אלא מנסים לכפות את זה.

ואם זה קורה, הם בדיוק כמו מי שהם כל כך שונאים, כי למעשה הדת שלהם היא החוסר בה.

וטוב שחזרת לפה אלצ'קו, לא ראית אותך פה הרבה זמן משום מה.

פורסם

אם אפשר להצמד לנושא, הרב לאו לא התייחס ספציפית לאתאיסטים מתנשאים או כאלה שכופים את ההשקפות שלהם על שאר האוכלוסיה, אלא על אתאיסטים ככלל. ולכן אדם עם דיעות שכאלה לא ראוי לכהן כנשיא

פורסם

RK,

יש משהו בזה, אבל מה שאתה מדבר עליו זה חלק (קטן) מחוסר חינוך לתרבות על בסיס אינטלקטואלית וערכים של יחסי אנוש, בעיה שהיא מאוד רצינית שמדרדרת את כל העולם העולם ובפרט קיימת גם בישראל. אבל אני לא ארחיב על הדעה שלי בנושא הזה כי בשביל זה צריך דיון נפרד, רק אגיד שלאתאיזם יש הגדרה מאוד מדוייקת ואסור להוציא את זה מהקשרו, ודווקא לגבי הרב לאו אני לא חושב שבנאום כתוב מראש הוא הצליח להתבלבל במושגים ואמר "אתיאזם" במקום "חוסר תרבות".

ואני שמח ששמחים לראות אותי פה. :)

בזמן האחרון אני רק צופה מהצד, בעיקר בגלל שאיסתרא בלגינא דואג לקחת על עצמו את כל העבודה בתראדים שהם מספיק מטומטמים כדי להוציא ממני תגובה.

פורסם

אני הייתי ממליץ לכולם לקרוא בחום את האוטוביוגרפיה של האיש (והיא די קלילה) ולראות מה הוא עבר בחיים שלו... ואז לשפוט אותו.

אבל זו רק הדעה שלי.

אתם אתאיסטים.

אתם בטח יודעים יותר טוב.

פורסם

מה שהוא אמר שם זה פסול, אבל באופן כללי, חוץ מההתבאטות הנ"ל, הבנאדם אף פעם לא עשה משהו כדי לכפות את אמונתו.

אמנם לא בטוח שאם הייתי בכנסת (ואם הייתי כנראה הייתי מושחת), הייתי בוחר בו, אבל אם הוא יבחר אני לא אצטער.

בכל מצב, מבחינתי המומעמדים המובילים הם לפי הסדר הבא:

1. שמעון פרס

2. שבח וייס

3. הרב לאו

4. שמעתי ריבלין מועמד? נו טוב.

פורסם

אני הייתי ממליץ לכולם לקרוא בחום את האוטוביוגרפיה של האיש (והיא די קלילה) ולראות מה הוא עבר בחיים שלו... ואז לשפוט אותו.

אבל זו רק הדעה שלי.

אתם אתאיסטים.

אתם בטח יודעים יותר טוב.

לא. אני אגנוסט.

ובלי קשר לאמונה אני חושב שיש יותר מדי פלצנים בת'רד הזה, שמישהו יפתח חלון

פורסם

למה ששמעון פרס יתמודד לנשיאות כשהוא בגיל מאוד מבוגר :nixweiss:

פורסם

אני רואה את זה בא... ערוץ 2 מוציא תכנית חדשה תחת השם "נשיא נולד" ועושים שעשועון ומכתירים את המנצח לנשיא מדינת ישראל. :smile1:

סוף סוף משהו מצחיק מימך :lol::xyxthumbs:

חנן גולדבלט

גדול :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

בכל מיקרה לנושא אני חושב שפרס צריך להיות הנשיא למרות שאני מעדיף שיבטלו תמוסד המיותר וגוזל כספי הציבור הזה

רוצה שוין דיזל יהיה הנשיא ;D (אתם יודעים שאני רק טיפה לא שפוי? ;D)

אבל זה לא כל כך מענין אותי

מה שמענין זה המישפט של קצב הפימפ

תחשבו על קצב אם גורמטים שר ראפ וקבלו תתמונה שאני מדמין הכשיו

ובעינין אתאיסטים אני אתאיסט ואני לא נגד פינגווינים\עכברים וחיות אחרות ;D

אני פשוט רוצה שיהיו מקומות לא כשרים ושפתוחים בשבתות וחגים כי אז יש לי תחופש מהעבודה

וזה שהיום אנשים נידחפים לסופר בימי שישי וחמישי בערב זה דפוק

ולא איכפת לי שיהיו חנויות וסופרים לדתים פשוט שיהיו גם לאתאיסטים

פורסם

ריבלין מועמד מצויין

הוא ביקר פעם אחת בבית הספר שלנו ונאם, הוא נשמע בנאדם עם ראש על הכתפיים, בלי פרשיות שוחד וכל השיט הזה...

פורסם

לא מועמד מצויין ולא בטיח, אני לא אשכח אין הוא הגן על הנגבי כשנחשפה פרשת המינויים הפוליטית של השר. אפשר להוסיף למדורה את הניסיונות של ריבלין לבצע מינויים פוליטיים ברשות הדואר שנחסמו בעזרתה של התנועה לאיכות השלטון. גפרור נוסף הוא הניסיון למנותו לשר המשפטים (מהלך שגם נחסם). ואיך אפשר לשכוח את ה"מהלך" - החתירה שלו תחת שרון לאחר ששרון הודיע על תוכנית ההתנתקות, לפתע ריבלין החל לזעוק בכל מקום כנגד המהלך וכנגד שרון ולא חשב לרגע לוותר על כסאו כיו"ר הכנסת, תפקיד אליו הוא הגיע בזכותו הבלעדית של שרון וחבר מרעיו במרכז הליכוד.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART/775/287.html

http://www.nfc.co.il/archive/003-D-7035-00.html

http://business.msn.co.il/news/StatePoliticalMilitary/Political/200411/20041103154200.htm

לטעמי שבח וייס הוא שצריך להיות הנשיא - הוא ישר, אמין, בעל ייצוגיות ובעל ידע נרחב; כל הדברים הללו יכולים להפוך אותו לנשיא מצויין ובעיקר לתרום לשיקום תדמיתה הרעועה של מדינת ישראל בעולם.

פורסם
  • מחבר

למחות כנגד זה שהשוו את אמונתי לסרטן,איידס ואנטישמיות זה לא בסדר? למחות כנגד התבטאות כזאת זה התנשאות? :kopfpatsch:

ואם אני רוצה שיהיו נישואים חילוניים וגם דתיים, וכל אחד יבחר מה שהוא רוצה, ואם אני רוצה שתהיה תחבורה ציבורית בשבת - וכל אחד יבחר לנסוע אם הוא רוצה או לא (כמו שכל אחד בוחר אם לנסוע במכונית שלו או לא) - זה לא כפייה א-דתית :bash:, זה ליברליות ואי כפייה כללית.

you are failing to see the point

נכון שאם אתה אתאיסט או לא זה משהו לוגי, כן או לא, אבל הבעיה מתחילה שחלק מהאתאיסטים למעשה לא שומרים לעצמם את "אמונתם" אלא מנסים לכפות את זה.

ואם זה קורה, הם בדיוק כמו מי שהם כל כך שונאים, כי למעשה הדת שלהם היא החוסר בה.

כנ"ל. ושוב - איזה ניסיון לכפייה אתאיסטית יש פה? אתה יודע בכלל מה זה "כפייה"? כפייה זה שאני מכריח מישהו לעשות כרצוני. העברת חוק נישואים אזרחיים שתאפשר לכל אזרח לבחור בדרך שבה ירצה להתחתן, לא יכולה להיות כפייה.

ושוב, איך לעזאזל אפשר להגיד משהו כנגד הביקורת הלגיטמית שלי על דברי הרב לאו? אם הוא היה מחליף את המילה "אתאיזם" ב"יהדות", לא הייתם נזעקים?

חלאס, זה כבר לא דיון אינטלגנטי אפילו.

תחשבו שוב ורק אז תגיבו, ועדיף בהתאם לתוכן הדיון.

ד"א, המשפט האחרון שלך לא נכון בלשון המעטה. אני לא "שונא" שום דבר, "לשנוא" מבחינתי זה פעולה די מעייפת ומעיקה. נכון, אני די בז לדת וחושב שהיא מוטעית, אבל זה לא חשוב מספיק בשביל שאני אקריב את שלוותי בשביל לטרוח "לשנוא" את זה. בניגוד למנהלי אתר חופש נגיד, סדר היום והחיים שלי הרבה יותר מגוון, ומאחר שאני גם לא חי בבני ברק אני בקושי נתקל בתופעה בחיי היום-יום ובקושי מתעסק בה, ואם יוצא לי לדבר עליה פעם ב- בחודש אז אני אביע את דעתי.

פורסם

כמה משעשע.

היו היום בבי"ס שלי בחירות למועצת תלמידים, על הפתק שלי התנוססה בגאון הכתובית- "שמעון פרס"

לדעתי מגיע לבנאדם להיבחר להיות נשיא, הוא אחד היחידים בכנסת שלא מושחת. למרות שיש לו גם מתמודדים ראויים הפעם.

לזה שאמר "אבל הוא מאוד מבוגר"-

לשמעון פרס נותרו עוד כ 7638 שנות חיים, אז זו לא בעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים