עבור לתוכן

נשיא המדינה הבא

Featured Replies

פורסם

לא יודע :P

אבל נשאר בנושא של הנשיא הבא, לא?

• תגובות 65
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

חנן גולדבלט

פורסם

פרס נראה לי מתאים..

עצוב שקצב הגיע לכזאת רמה, שיפסיק לבזות את עצמו.

פורסם
  • מחבר

לא הגעתי עדיין לדעה מגובשת בנוגע לפרשת קצב.

מצד אחד - אין עשן בלי אש, ואם יש לפחות 4 מתלוננות והמשטרה חוקרת את זה כבר הרבה זמן אז זה לא סתם.

מצד שני - תארו לכם שהוא זכאי :-X.

עוד מועמד ראוי - שבח וייס

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%91%D7%97_%D7%95%D7%99%D7%99%D7%A1

פורסם

גם ראובן ריבלין, המועמד המוביל כרגע, וגם הרב הראשי לישראל לשעבר לאו (שעדיין לא הכריז על מועמדותו) נראים לי מועמדים מכובדים מאוד.

אני אישית מאוד מאוד מסמפט את הרב לאו, גם בגלל סיפור החיים המדהים שלו - מילד בשואה לרב הראשי לישראל, גם בגלל העובדה שהוא בא מזן שונה של מנטליות, לדוגמה כל המשפחה שלו שירתה בצה"ל, כמובן גם הבנים שלו. הוא מדבר מעולה, מעולם לא ראיתי בישראל אדם שמדבר כמו הרב לאו - על כן הוא גם נבחר להיות נציג הזוכים בפרס ישראל לשאת דברים שנה שעברה.

אני חושש שלהמון אנשים יפריע שיהייה נשיא דתי למדינת ישראל, אך אני מקווה שאם הוא יציג את מועמדותו הוא ייבחר.

פורסם

שבח וייס לדעתי גם מועמד ראוי בהחלט!

פורסם
  • מחבר

בכנות - מאוד יפריע לי אם יהיה נשיא או ראש ממשלה דתי למדינת ישראל.

אני, וכנראה כל מי שזה יפריע לו, חושש שהמצאות כוח רב יותר בידים דתיות עלולה להביא לסוג של כפיה דתית. למרות שהתפקיד סימלי.

זאת לא סתם דעה קדומה - סוגיות הנישואים האזרחיים, התחבורה הציבורית, הכשרות ועוד מדברות בעד עצמן.

אני עדיין מעדיף את שמעון פרס או שבח וייס על פניו.

פורסם

האמת שלא שמתי לב שיותם כתב על הרב לאו.

לדעתי הוא גם אופציה.

הוא אמנם דתי חרדי, אבל מעולם לא כפה את דעותיו על האחר, ותמיד ניסה להגיע לפשרות בין דתיים לחילונים.

פורסם

Guy King, אני ממליץ לך בחום לקרוא על הרב לאו וללמוד על הבן אדם מעט לפני שאתה חושש ממנו.

האדם הזה, הוא האחרון על פני האדמה שיכפה את מנהגי היהדות על החילוניים. הרב לאו לא התערב בכל הסוגיות שאתה מכנה "כפייה דתית" אלה הוא יותר רב דתי שעוסק בנושאי היום יום, כמו פעילותו במועצה הלאומית למניעת תאונות דרכים וכנשיא המועצה הציבורית לארץ ישראל יפה, ואף חברותו במועצה הלאומית למען יהודי ברית המועצות - דבר מאוד חשוב מכיוון שיש מרחק עצום בין הציבור הדתי בישראל לבין הציבור עולה ברה"מ.

פורסם

הרב לאו במצעד החיים בפולין:

"... כי הם ידעו שיש בחוץ אויב משותף, המבול, המים. עלינו להתנהג כשורה, באופן נאה, בידידות. אחרת נח יזרוק אותנו החוצה למבול. אז הם הבינו ... האם אנחנו לא מבינים את מה שהבין הנחש? ... [וכאן מונה הנואם את הרעות החולות בעולם] ... כמו עוני, כמו פשע, כמו בורות, כמו אתיאיזם, כמו טרור, כמו אנטישמיות, כמו האטום, כמו סרטן, כמו איידס, ... האם לא הגיע הזמן שנבין כי עלינו לחיות ביחד?"

http://www.hofesh.org.il/articles/shoa/lau.html

פורסם

האמת שאני לא רואה משהו שגוי במה שהוא אמר

אתאיסטים כל הזמן חייבים לפתוח את הפה שלהם על כמה טיפשי שיש את כל המסורתיים שמאמינים במקום לשבת בשקט ולסתום את הפה

פורסם

התלהמות חסרת כל בסיס..

פורסם
  • מחבר

fighter, אתאיזם זה דבר לגיטמי לחלוטין ולדעתי גם הכי נאור וליברלי.

אם זה נכון, אז כמובן שמה שהוא אמר פסול, ועד כמה שהאישיות שלו תהיה נהדרת, מערכת הערכים והאמונות שלו מסוכנת לציבור ולחירות באם הוא תופס את האתאיזם כדבר רע שיש למגרו כגון פשע, אנטישמיות, סרטן ואיידס.

אין ספק שזאת לא פליטת פה.

פורסם

שמעון פרס, ראבאק, אני עדיין לא מאמין שבחרו את קצב לזה ועברו כבר 6 שנים.

צודק

לא הגעתי עדיין לדעה מגובשת בנוגע לפרשת קצב.

מצד אחד - אין עשן בלי אש, ואם יש לפחות 4 מתלוננות והמשטרה חוקרת את זה כבר הרבה זמן אז זה לא סתם.

מצד שני - תארו לכם שהוא זכאי :-X.

עוד מועמד ראוי - שבח וייס

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%91%D7%97_%D7%95%D7%99%D7%99%D7%A1

מדובר כבר על 10 מתלוננות!

fighter, אתאיזם זה דבר לגיטמי לחלוטין ולדעתי גם הכי נאור וליברלי.

אם זה נכון, אז כמובן שמה שהוא אמר פסול, ועד כמה שהאישיות שלו תהיה נהדרת, מערכת הערכים והאמונות שלו מסוכנת לציבור ולחירות באם הוא תופס את האתאיזם כדבר רע שיש למגרו כגון פשע, אנטישמיות, סרטן ואיידס.

אין ספק שזאת לא פליטת פה.

מסכים איתך.אין לתת לרב הזה את הנשיאות!

פורסם

זה שהוא דתי אומר שהוא לא רצוי?

לדעתי הוא מועמד טוב, ואין לו דעה של ימין קיצוני

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים