עבור לתוכן

חמאס מתכנן מלחמה?

Featured Replies

פורסם

כנראה מקנאים בלבנונים.

מתוך הכתבה:

הזרוע הצבאית של חמאס הכריזה היום כי היא מוכנה ללמד את ישראל "לקח בלתי נשכח" אם זו תמשיך בהתקפותיה ברצועת עזה. "אם האויב החליט ללכת לעימות גדול עם חמאס", הודיעה, "אנחנו ניענה לאתגר ומוכנים לחלוטין להתנגד".

החליטו שעכשיו הולכים למלחמה. בטח מלחמת פיגועים ולא מלחמה אמיתית :P

http://news.walla.co.il/?w=//991825

הבעיה היא שאי אפשר לסגור להם את המים, החשמל כבר סגור - והם מצפצפים על זה ואני לא חושב שהצבא ערוך לעוד לחימה בהיקף גדול, למרות שלא נראה לי שתהיה ברירה.

מה אתם אומרים?

פורסם

1) הצבא ערוך מאד למבצע רחב מאד ברצועה.

2) הם רוצים עוד 500 הרוגים? בכיף. רק נקווה שצה"ל יחכים ויעשה את כל העבודה ע"י מטוסים ותותחים, גם אם זה בא על חשבון אזרחים.

פורסם

יאללה, שיבואו. נדחף להם טיל כתף לתחת ופגז לפנים. אני כבר יכולה לראות את הצרפתים והסטלנים בהאג עושים עלינו עליהום.

פורסם

מאז שאני זוכר את עצמי הערבים מאיימים על ישראל . אין חדש תחת השמש.

כמובן שחס וחלילה אני אפילו לא רומז שצריך לזלזל באיומים שלהם.

פורסם

הם לא אומרים את זה מתחילת המאה ה20? (הם באופן כללי, לא חמאס)

פורסם

לדעתי אלו הנזקים האמיתיים של המלחמה האחרונה.

עכשיו כל פלוץ שרעד מאיתנו לפני, מתחיל להרים ת'אף :-\

ואולמרט אומר ששיקמנו את יכולת ההרתעה..

:-\

פורסם

אי אפשר לדעת מה באמת קרה ליכולת ההרתעה. ההתבטאויות בתקשורת הן רק התבטאויות. וזהו.

יכול להיות שההרתעה שלנו התרסקה, אבל יש גם אפשרות שמבחינת האויבים שלנו, ה"כלבים הציוניים" הפכו לזאבים רצחניים, עם אכזרי שצריך להלחם בו אבל להזהר ממנו. (ככה אני רואה את הגישה שלהם אחרי המלחמה האחרונה)

כדי לדעת באמת מה קורה, צריך מודיעין.. שעובד.. כמו שצריך..

פורסם

אני כולי תקווה שהמרכבות ימוגנו מעתה במערכת של רפא"ל. הלקח נלמד (אני מקווה).

פורסם

לא נלמד ולא ירקות.

היום שבו יהיה תקציב למערכת כזו בשביל כל מרכבה יגיע ביום שבו איראן תחתום על הסכם שלום עם ישראל - אף פעם.

פורסם

אתה מתכוון למיגון האקטיבי שדיברו עליו? עם הטילים "נגד נגד טנקים"?

גם לדעתי זה ממש לא ריאלי להרכיב לכל טנק מערכת כזאת, וגם אם כן זה לא כ"כ יעזור. כל טנק שהוריד חיזבאללה במלחמה האחרונה ספג הרבה יותר מטיל נ"ט אחד, הם ירו אותם בכמויות אדירות. לא משנה כמה מיגון אקטיבי תרכיב על טנק, לא נראה לא הגיוני שזה יעזור יותר מדי מול 5-6 טילי נ"ט שנורים עליו בו זמנית, ממארב נ"ט.

פורסם

אז לא ראית את המערכת הזו בפעולה.

מערכת מעולה שמסוגלת להוריד כל טיל המתקרב לטנק במרחק בטוח ממנו וגם כמה במקביל.

המערכת עדיין לא הורכבה על טנקים מכיוון שהיא לא לגמרי מבצעית.

פורסם

נכון, באמת לא ראיתי אותה בפעולה. לפי מה שאתה אומר זה נשמע מאוד מרשים, אבל זה גם נשמע יקר מאוד. מהרגע שזה יהיה מבצעי, תהיה לנו בכלל יכולת תקציבית להשתמש במערכות האלו?

פורסם

אולי אם לא היו מפתחים ובונים את הטנק בארץ במחיר גדול בהרבה מלקנות טנק אמריקאי אז היה כסף גם למגן את הטנקים.

לישראל אין שום יתרון יחסי ביצור בסיס הטנק - יותר יקר לנו לפתח/ליצר מנועים, יותר יקרים החומרים יותר יקר הכוח עבודה...

היתרון היחסי שלנו הוא במערכות עתירות טכנולוגיה - שהטנק מהווה רק פלטפורמה להרכבתם.

כנראה הלקח שהביא לביטול פרויקט הלביא...

גם חלוץ היה בעד ביטול הפרויקט לפני מספר שנים עד כמה שאני זוכר (אולי כשהיה ראש אג"ם).

פורסם

עלות המערכת "מעיל רוח" או בשמה המסחרי "Trophy" הוא ככל הנראה כמה מאות אלפי דולרים ליחידה.

שיחסית זה כסף קטן.

פורסם

אולי אם לא היו מפתחים ובונים את הטנק בארץ במחיר גדול בהרבה מלקנות טנק אמריקאי אז היה כסף גם למגן את הטנקים.

לישראל אין שום יתרון יחסי ביצור בסיס הטנק - יותר יקר לנו לפתח/ליצר מנועים, יותר יקרים החומרים יותר יקר הכוח עבודה...

היתרון היחסי שלנו הוא במערכות עתירות טכנולוגיה - שהטנק מהווה רק פלטפורמה להרכבתם.

כנראה הלקח שהביא לביטול פרויקט הלביא...

גם חלוץ היה בעד ביטול הפרויקט לפני מספר שנים עד כמה שאני זוכר (אולי כשהיה ראש אג"ם).

כן, אבל לדעתי פיתוח הטנק לפחות צריכה להתקיים בישראל, כי מדובר בטנק שאמור להיות אידיאלי לתנאי שטח של רמת הגולן (לא נראה לי שטנקים אמריקאיים ישרתו אותנו טוב כמו המרכבה) . לגבי תהליך הייצור שלו.. זה כבר משהו אחר.

עלות המערכת "מעיל רוח" או בשמה המסחרי "Trophy" הוא ככל הנראה כמה מאות אלפי דולרים ליחידה.

שיחסית זה כסף קטן.

זאת מערכת של רפא"ל?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים