עבור לתוכן

מחשב חדש נדלק, אבל לא עושה כלום

Featured Replies

פורסם

אהלן.

קניתי מחשב לאבא שלי, ואני מנסה להפעיל אותו בלי הצלחה.

הרכבתי אותו לבד (לא המחשב הראשון ולא השני שאני מרכיב), והתחלתי מקונפיגורציה בסיסית בלבד - זיכרון אחד, כרטיס מסך והכפתור של ההדלקה. המחשב נדלק, אבל מראה מסך של גיגהבייט (לוח אם) עם אפשרויות כניסה לביוס וכו', אבל לא ממשיך משם לעשות כלום, והמקלדת לא מגיבה לכלום (גם לא מדליקה נוריות בלחיצה על num lock וכו').

כשאני מפעיל אותו בלי זיכרון או מעבד הוא מצפצף.

ניסיתי לאפס את הביוס, לא עזר.

ניסיתי להוציא את הבטריה של הביוס, לא עזר.

ניסיתי עם מקלדת אחרת (גם USB וגם PS2), לא עזר.

ניסיתי להוסיף התקנים (CDROM, הרדיסק, עכבר), לא עזר.

אני מתחיל לחשוב בכיוון של בעיית חומרה בלוח אם, אבל אין לי איך לבדוק את זה (אין לי עוד לוח בסוקט הזה). יש למישהו עוד רעיונות?

תודה,

עוגי (המיואש).

פורסם

קרה גם לי פעם והבעיה הייתה שהדיסק התקנה של הלוח M היה בתוך הכונן ומשום מה הפריע למחשב לעלות. העצה שלי היא שתקנפג בביוס את המחשב לעלות רק מהכונן הקשיח ולבטל את האפשרויות עליה האחרות באופן זמני או יותר בפשטות, אם זה יעזור, רק להוציא את הדיסק מהכונן דיסקים. :)

פורסם
  • מחבר

אולי לא הסברתי טוב.

אני לא יכול להיכנס לביוס. המחשב מראה את המסך של ג'יגהבייט ולא מגיב. לא עושה כלום. המקלדת לא מגיבה (והיא תקינה, בוודאות).

זה קרה גם כשהיה דיסק (bootable) בכונן וגם כשלא.

הבעייה היא ממש בבסיס של המחשב, זה קורה גם כשהכוננים בכלל לא מחוברים ואני רק מנסה להיכנס לביוס.

תודה על התגובה,

עוגי.

פורסם

תבדוק את הגמפרים של הלוח אם הם מסודרים כמו שצריך

תפרק את הלוח לגמרי מהמארז ותחבר הכל שהוא בחוץ ואז אם עובד תבדוק במארז אם יש איזשהו עצם שמפריע ומקצר

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

אין ממש ג'אמפרים על הלוח, אפשר רק לבחור עם או בלי SLI (יש שם חתיכת סיליקון קטנה עם שני מצבים), אבל הלוח מגיע מראש בלי, ולא נגעתי בזה (אני לא משתמש בשני כרטיסי מסך כרגע).

ניסיתי לחבר את הלוח בחוץ, זה לא עבד (בדיוק אותם סימפטומים).

שוב תודה,

עוגי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים