עבור לתוכן

שאלה כללית (או שלא) לגבי הקלטות ישנות, מגברים, אוזניות וכיוצא באלה.

Featured Replies

פורסם

אני שומע מוסיקה בעיקר מהמחשב, עם כרטיס קול (@ESI-Juli),שמחובר למגבר סטריאו ישן (Kenwood kr-a3080), ומשם, כמה מפתיע, לרמקולים (JBL TLX-150).

ובכן, הבעיה היא כזו. המוסיקה שאני שומע היא מוסיקה ישנה מאוד, שברוב המקרים עברה דיגיטליזציה מתקליטי 78 ישנים, והיא באיכות נמוכה מאוד (וכשאני אומר נמוכה מאוד, זה לא "נמוכה מאוד" שאתם מכירים, זה עולם אחר). וזה לא מתבטא רק בנוכחות מרשימה של רעשי רקע, נקישות, פצפוצים וחריקות למיניהם, אלא גם במבנה טונאלי הרוס לחלוטין ומעוות במקרים רבים. (למרות שמדי פעם אני כן שומע הקלטות באיכות סבירה).

בהרבה מקרים אני צריך להתעסק בהערכה של החומרים הבעייתיים האלה, בשיפור איכות השמע שלהם, בהשוואה שלהם האחד לשני.

והבעיה היא שאני לא סומך על הציוד שלי. יש לי אוזניות AKG 240 DF וכשאני שומע את הדברים האלה עליהן (דרך יציאת האוזניות של המגבר), הצליל משתנה ללא היכר (למרות שאלה אוזניות של 600 אום ואני שומע אותן בלי מגבר יעודי). יוצא שאני לא יכול לעבוד באוזניות, משום שאפילו אם הצליל שלהן נכון יותר, אני עדיין אשמע אחר-כך ברוב המקרים את ההקלטות ברמקולים. ואולי טוב שכך, משום שדרך הרמקולים הבעיות השונות של ההקלטות האלה בולטות הרבה פחות, ודרך האוזניות הן פשוט מוכפלות כפליים ומשתלטות על המוסיקה כמעט מבלי לאפשר לשמוע אותה. איך יכול להיות הבדל כל-כך גדול בין הרמקולים והאוזניות? (וזה לא רק דרך הרמקולים האלה).

מה לעשות? איפה פה הבעיה? להחליף משהו? למצוא מגבר איכותי יותר? האם כשמדובר בסוג כזה של חומרים האיכות של המגבר משנה משהו בכלל? אולי לבחור אוזניות אחרות?

פורסם

לפי דעתי , מה שאתה צריך לאוזניות כאלה זה מגבר יעודי , במיוחד בהקלטות ישנות שממש קשה לשמוע פרטים במוזיקה

כמו כן מומלץ לך לעבוד על "ניקוי" השירים עם תוכנות עריכה יעודיות ..

פורסם
  • מחבר

אולי לאנטולי יהיה מה להגיד...

פורסם

לאנטולי בהחלט יש מה להגיד:

1- עם מגבר ייעודי המצב יהיה גרוע יותר, ותשמע את הרעשים יותר בבירור.

2- עם מגבר ייעודי יהיו פחות עיוותים, והטונאליות תהייה שונה פחות.

3- אוזניות רגישות הרבה יותר, ובעלות הרבה פחות רעשי רקע מהסביבה, לכן שומעים בהם הרבה יותר רעשים של ההקלטה.

מסקנה, תחליף מוזיקה :)

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

בסדר...

אבל מה בנוגע למגבר? אולי הוא מצד אחד לא בדיוק תורם לאיכות הצליל שמוציאות האוזניות ומצד שני גם לא נותן לרמקולים להשמיע את ההקלטות בצורה מהימנה יותר (יותר כמו באוזניות)? או זה שזה לא יכול להיות? בסוג כזה של הקלטות יש בכלל חשיבות לאיכות המגבר?

פורסם

חשיבות למגבר יש תמיד. אבל, וזה אבל גדול. ברגע שיש רעשי רקע גבוהים, מגבר עם פירוט גבוה דווקא יזיק כיוון שהוא יבליט את רעשי הרקע אשר העוצמה שלהם נמוכה משל עוצמת המוזיקה ברוב הקטעים. יצא לי לחבר בעבר פטיפון למערכת הישנה שלי, ולערוך השוואות בין מגבר סטריאו ישן (25 שנים בערך) של פיוניר (מגבר איכותי מאוד) לבין המגבר מנורות שהיה לי בזמנו. המגבר מנורות נשמע מדהים עם הפטיפון! גם רעשי הקטע נהיו פחות מציקים בגלל שהם כבר לא היו כמו פיקים, אלא יותר כמו קטעים לא מדויקים (פחות מציק באוזן) וגם הצליל הקסום של המנורות, יחד עם הצליל של הפטיפון יחד, היו משהו מדהים.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים