עבור לתוכן

שאלה על כניסות סטריאו והבדלי איכות בשמע

Featured Replies

פורסם

שלום לכולכם

אני יודע שיש לי הרבה שאלות אבל מאוד חשוב לי לדעת ומאוד אשמח אם תוכלו לענות לי עליהן...

1. למה משמש חיבור אופטי וקואקסאלי במערכות סטריאו?

2. האם איכות השמע בחיבור זה משתפרת לעומת חיבור שמע RCA אנלוגי? והאם במעבר מאות דיגיטלי לאנלוגי יש פגיעה באיכות האות?

3. מדוע עדיין מוצאים רסיברים / מגברים חדשים עם כניסות שמע אנלוגיות?

4. האם איכות השמע תלויה גם בשיטה בה הוקלט הדיסק כמו במקרה של סרטי DVD המוקלטים בהתאם למפענח מסוים?

5. האם מגבר עדיף באיכות השמע שלו על פני רסיבר?

המון המון המון תודה על העזרה :xyxthumbs:

פורסם

1. כניסה/ יציאה דיגיטלית - ניתן להעביר דרכו יותר מערוץ אחד, לדוגמא 5.1 ערוצים

2. תלוי במקור האות( CDplayerלדוגמא) ובמגבר/רסיבר

3. יש עדיין מקורות אנלוגים -פטיפון לדוגמא , חיבור אנלוגי לא בהכרח פחות איכותי.

4.כמובן

6. לרוב כן (נטו הגברה)

:xyxthumbs:

פורסם

1. כניסה דיגיטלית מאפשרת להעביר מידה של המון ערוצים על כבל אחד, ומאפשר להעביר מידע שלא פוענח, ובכך להימנע ממעבר בחוליה בשרשרת שעלולה להיות חלשה (מפענחים של נגני DVD פשוטים לדוגמא).

2. פגיעה במעבר מדיגיטלי לאנאלוגי ישנה תמיד, וכך גם במעבר מאנאלוגי לדיגיטלי. השאלה של האם עדיף תלויה ברמה המפענחים. במידה והמפענח ברסיבר איכותי יותר מאשר במכשיר המקום, זה עדיף. במידה והמצב הוא הפוך, לא מומלץ במיוחד.

3. כניסות שמע אנאלוגיות עדיין לא עברו מן העולם. מעבר לעובדה שישנם עדיין מקורות אנאלוגיים כמו לדוגמא הפטיפון, גם הרבה מכשירים אחרים אשר מאפשרים חיבור דיגיטלי מכילים מעגלי המרה איכותיים מאוד שקשה למצוא ברסיבר כלשהו, בטח שלא במחיר הגיוני. לכן חיבור אנאלוגי הוא פיתרון נוח מאוד.

4. כן ישנה חשיבות לפורמט הדיסק. מעבר לכך, גם באותו הפורמט ישנו הבדל באיכות ההקלטה בהתאם לציוד ההקלטה שנעשה בו שימוש, החדר בו היצירה הוקלטה, ועוד.

5. רסיבר הוא לא יותר מאשר מגבר עם רדיו. רסיברים של קולנוע ביתי בימינו כוללים גם מפענחים, ממירים, מעגלי עיבוד תמונה, מעגלי עיבוד צליל והשד יודע מה עוד. דווקא בגלל שיש שם כל כך הרבה דברים, יש בעיה גדולה יותר לתכנן אותם כראוי, ובמחיר נתון הסיכוי שתמצא רסיבר שיישמע טוב יותר ממגבר במחיר דומה הוא נמוך יחסית (אךך קיים! יצא לי לשמוע Nakamichi AV-7 שנשמע מדהים).

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים