עבור לתוכן

בעקבות הכתבה - מתלבט לגבי כרטיס קול עבור Z5500

Featured Replies

פורסם

קראתי את הכתבה על הXFI באתר, ועכשיו אני נמצא בהתלבטות קשה:

יש לי מערכת Z5500 5.1 של לוגיטק שכוללת גם כניסה אופטית, גם כניסה קואוקסלית וגם כניסות אנלוגיות לסראונד.

אני מעוניין לקנות מחשב חדש ומתלבט האם לבחור לוח אם שמשלב כרטיס קול, או שמא להשקיע בXFI או בכרטיס מתקדם אחר.

אני מעוניין לחבר את המערכת למחשב בחיבור דיגיטלי כדי לשמור על האות - האם זה באמת עדיף?

השימוש העיקרי הוא צפיה בסרטי DVD / DIVX שבשבילם צריך סראונד, וכן משחקי מחשב (מוזיקה לא בעדיפות גבוהה).

האם יש טעם להשקיע בכרטיס הXFI (או כרטיס אחר של Creative) רק בשביל אפקט הEAX? אני לא יודע כמה משחקים תומכים בקידוד DTS/דולבי ואני מניח שבמשחקים שלא תומכים אז אופצית הEAX תיתן שיפור משמעותי - אבל האם יש גם שיפור במשחקים אשר כן תומכים בDTS/דולבי?

שאלות נוספת לגבי היציאות בXFI: ראיתי שהוא לא מצויד ביציאה דיגיטלית קואוקסלית/אופטית. כיצד אני יכול לחבר אותו בצורה דיגיטלית למערכת? האם יש מתאם 3.5 דיגיטלי לחיבור קואוקסלי? ואיפה בארץ אפשר להשיג כזה? האם כרטיסים שמשולבים בלוחות אם באים היום עם יציאה דיגיטלית שתחסוך לי מתאם כזה?

פורסם

אם אתה רוצה כ.קול למשחקים אין לקריאטיב מתחרים הם המובילים

פורסם
  • מחבר

אם אתה רוצה כ.קול למשחקים אין לקריאטיב מתחרים הם המובילים

כן, אבל באיזה מחיר? אני לא מעוניין לשלם 500 שקל רק בשביל שיפור קל במשחק. עוד לא יצא לי לשמוע את הXFI עם מערכת רצינית - ובגלל זה אני שואל כאן.

כמעט תמיד היו לי כרטיסים של קריאטיב - החל מהawe32 ועד הלייב! בגירסותיו המוקדמות. אבל לא תמיד התרשמתי מהם וההוצאה הכספית לא בהכרח היתה שווה את זה והשאלה היא האם הXFI הוא משהו ברמה אחרת - וגם האם אני בכלל צריך אותו כשיש לי מפענח חיצוני דיגיטלי ולכרטיס קול אפילו אין כבל מתאים?

פורסם

א: לרמקולים שלך יש מפענח חרתא, חבר אנאלוגי.

ב: לקריאטיב יש יציאה קואקסיאלית בחיבור מיני (כמו שכתבתי בביקורת).

ג: DD ו-DTS לא קשורים בכלל ל-EAX.

ד: במשחקים יש הבדל עצום בין כרטיס OB לכרטיס של קריאטיב.

Anatoli.

פורסם

אני יכול להודות שלאחר שקניתי את הNX 2 שלי,

הופתעתי לגלות את האפקטים ה"חדשים" בסאן אנדראס וב BT1942.

בכרטיס ON לא הייתי אפילו מדגדג את היכולת שיש לי עכשיו.

עכשיואני מחכה לBT 2142.

לשמוע איך זה יהיה(בטוח עוד תענוג).

פורסם

כן, אבל באיזה מחיר? אני לא מעוניין לשלם 500 שקל רק בשביל שיפור קל במשחק. עוד לא יצא לי לשמוע את הXFI עם מערכת רצינית - ובגלל זה אני שואל כאן.

כמעט תמיד היו לי כרטיסים של קריאטיב - החל מהawe32 ועד הלייב! בגירסותיו המוקדמות. אבל לא תמיד התרשמתי מהם וההוצאה הכספית לא בהכרח היתה שווה את זה והשאלה היא האם הXFI הוא משהו ברמה אחרת - וגם האם אני בכלל צריך אותו כשיש לי מפענח חיצוני דיגיטלי ולכרטיס קול אפילו אין כבל מתאים?

אם אתה רוצה כ.קול שיהיו מצוין במוזיקה אולי כדאי שתלך על הכ.קול החצי מקצועים כמו:

1.ג'וליה

2.אודיופיל 2496

ואם תשיג את audiotrack prodigy הוא יהיה מצוין בשבילך

דרך אגב אם יש לך מגבר או תוכניות לקנות מגבר

אז תוכל לקנות את הx-fi ובמוזיקה לחבר אותו דיגיטאלי למגבר ואז תוכל לשמוע מוזיקה ברמה (בהנחה שהמגבר יהיה איכותי )

שבחיבור דיגיטאלי אין הבדל בין כ.קול

פורסם
  • מחבר

תודה לכל המגיבים. תודה במיוחד לSWG שנתן לי את תשובה קצרה ולעניין שמסבירה למה אני כן צריך Creative בשביל המשחקים, אבל זה מעלה לי עוד שאלה: SWG, האם לפני הNX שמעת את המשחק בסראונד דרך יציאה דיגיטלית של כרטיס הOB, או שמא ביציאה רגילה?

Yehudaa - כדאי שתקרא לעומק את מה שכתבתי לפני התגובה. כתבתי במפורש שהמוסיקה היא לא בעדיפות גבוהה. חוץ מזה - יש לי מגבר מובנה והתשובה שלך גם לא נשמעת הגיונית: אתה ממליץ לי לקנות XFI ואז לחבר אותו לדיגיטלי למרות שאתה אומר שבחיבור דיגיטאלי אין הבדל בין כרטיסי קול. לא כל כך הבנתי את זה.

Anatoli תודה גם לך. אתה יודע איפה אני יכול להשיג בארץ מתאם מיציאת מיני? חיפשתי בכמה חנויות ואף אחד לא ידע על מה אני מדבר.

ושאלה לגבי המפענח החרטא שלי. אני לא נעלב או משהו, אבל כשחיברתי DVD (שאמור להיות די איכותי) של פיוניר בחיבור דיגיטלי לZ5500, התרשמתי לטובה הרבה יותר מאשר כשחיברתי אותו בחיבור האנלוגי ונתתי לפיוניר לעשות את הפיענוח. ולכן רציתי לדעת יש לך איזה קישור כלשהו לאתר שמסביר למה הפיענוח של ה5500 הוא חרטא? או שזו התרשמות אישית שלך מהסט הזה? והאם מפענח בכרטיס קול של קריאטיב (או יותר גרוע מזה - בכרטיס OB) בכלל יתן לי תוצאה יותר טובה? חשבתי שהאנשים בTHX לא סתם נותנים אישור להשתמש בתקן שלהם.

פורסם

צודק לא פרשתי נכון את העדיפויות שלך

ובנוגע לניגוד דברים שכתבתי- פשוט מאוד

מי שמשחקים בראש מעייניו כדאי לו לקחת את הx-fi

ואם הוא לא מסתפק ברמת המוזיקה בו

אז שיחבר דיגיטאלי למגבר איכותי

ויהנה משתי העולמות סיטו

פורסם

THX זה חרתא. בימינו כל מה שצריך בשביל לקבל את זה, זה משהו כמו 100שקל. בנוגע למתאם, לא בעיה למצוא אותו, או לקחת כבל רגיל ולחבר את הגיד הלבן בלבד (כמו כבל אנאלוגי). בנוגע למפענח החרתא (שוב, בלי להעליב), יצא לי לשמוע כל סט של רמקולים כמעט במחיר הזה (ה-5500 הוא היחיד כמעט שלא שמעתי) ויצא לי לשמוע גם הרבה מכשירים הרבה יותר רציניים ממנו. ברגע שמביאים למכשיר כזה לבצע פיענוח והמרה, זה גרוע הרבה יותר ממה שכרטיס קול איכותי יודע לעשות.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים