עבור לתוכן

האם יציאות 5.1 בכרטיס קול יעבדו לי בלי תוכנה רק עם דרייוור? ומעוניין לרכוש מע'.

Featured Replies

פורסם

השאלה הראשונה שלי זה האם יציאות ה-5.1 יעבדו לי ק עם הדרייוור של הכרטיס קול, ללא תוכנה וכו', יש לי כרטיס של Creative Labs EMU10K1-JFF ואני רוכש בקרוב מע' קולונוע 5.1 של לוגיטק או Creative שבזה אני מתלבט גם איזה מערכת לרכוש, תקציב הגג שלי הוא 500-570 ש"ח, שמעתי ולפיסקירות יוצא שה-logitech X-530 לא רעה.

אבל אחרי בדיקה שלי אחרי התקנת הדרייור של הכרטיס קול והפיכת המצב במאפייני שמע ל-5.1 שזה לא עזר בכלל כלום לא קרה רק היציאה הירוקה עובדת לפליטת סאונד, השחורה והירוקה לא עובדת חיברתי עוד מע' רמקולים לשחורה כלום וגם לכתומה ועדיים כלום רק בירוקה, ומפה הבנתי שהשיטה להפוך את זה במאפייני שמע ל-5.1 בכלל לא עוזר וצריך את התכונה של קרייטיב שתיגש לדרייוור של הכרטיס ותפתח את היציאות האלו, גם הבנתי שנדרשת הפעלה מחדש וכו' מה שהווינדוס לא דרש.

בכל אופן בדיסק המסופק התוכנה לא תומכת ב-Win XP אלא רק ב-Win98 אז מה אני עושה?

פורסם

לפי דעתי הכרטיס קול שברשותך הינו SB Live 5.1 תבדוק מה רשום על כרטיס הקול כי ה EMU10K1-JFF זה Chip שיש עליו

אתה צריך להוציא פיזית את הכרטיס ולראות את מספר המודל הנה דוגמא:

ct_number_identifya.jpg

זה אמור להיות ####CT או ####SB כמובן שבמקום הסולמיות ישנם מספרים

פורסם
  • מחבר

כן, יש לי SB Live! 5.1 וכו', אבל הבעיה זה שאני צריך תוכנה שתפתח לי את האפשרות ל-5.1....

פורסם

נסה להוריד את הדריבר מפה

פורסם

ישנם 2 מצבים שבהם הכרטיס ידרש ל-5.1:

א. הוצאה של אות DD או DTS וכ' ב-6 ערוצים (5.1) (בין אם זה סרט או משחק).

ב. אמולציה של אות סטריאופוני (2 ערוצים) לאות בעל 5.1 ערוצים.

בלי התוכנה של קריאטיב (את הדרייבר צריך בכל מקרה) רק אפשרות א' תעבוד, כיוון שהמפענח (הקודק) שולח ישירות את המידע הדיגיטלי שפוענח ליציאות המתאימות בכ.הקול.

פורסם

למרות שב Winamp הוא שולח אות סטריאופוני לכול ה 5.1 רמקולים(כאשר אתה מאלץ אותו)

פורסם
  • מחבר

Wh1t3 הדריבר שהבאת לא טוב, הוא רושם לי שהוא לא זיהה התקן שמתאים לדריבר שגיאת איקס אדום שהיא אומרת שהוא לא זיהה את המוצר המתאים להתקנה וכי ההתקנה תיצא, נראה לי יש לי דגם יותר נמוך, ובדקתי באתר של קרייטיב אל תעשה המזרח התיכון תעשה את העולמי ואז תצא את הדרייוורים לכל הכרטיסים הבעיה שהורדתי אחד התקנתי ואז אחרי שאני מפעיל מחדש לא שומעים כלום, צריך למחוק ממנהל התקנים ואז להתקין מהדיסק.

פורסם

ניסית לאלץ את Winamp להשמיע בצורה סטארופונית לכול הרמקולים כדי לראות שהם עובדים?

פורסם
  • מחבר

יש לי כרטיס קול שתומך ב-5.1 ואני מתכנן רכישת מערכת של Logitech X530 אז לפני שאני רוכש לקחתי מע' רמקולים אחת חיברתי לירוק, לקחתי את השניה חיברתי לשחור ואת השלישית חיברתי לכתום וכלום ומע' הפעלה ההאופציה הייתה על 5.1 והוא לא פתח את היציאות האחרות רק הירוקה עובדת, אני פשוט צריך את התוכנה שפותחת את זה וניגשת לדרייוור כי דרייוור יש לי בדיסק, אבל התוכנות שבו תומכות רק Win 98.

פורסם
  • מחבר

הורדתי את התוכנות שתומכות ב-Win XP זה עזר לי ותמך והכל נשמע יותר טוב עכשיו וזה פתח את היציאות ועכשיו ממש שומעים מעולה.

זה כרטיס פצצה סוס עבודה, תודה לכולכם בכל אופן.

פורסם

תערוך את ההודעה שלך ע"פ חוקי הפורום אחרת אני ינעל את הדיון

הקפצת דיונים אסורה!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים