עבור לתוכן

גובה הרמקולים... עניין מהותי?

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני רוצה לדעת אם מיקום רמקלים בחדר בגבהים שונים (לצורך העניין JBL Encounter) משפיע על איכות השמיע? אם אני ממקם את הרמקול הימני בגובה של 80 ס"מ מהרצפה והשמאלי בגובה של 63 ס"מ מהרצפה איכות הצליל והסטראו תפגע?? (עוד לא קניתי את הרמקולים אז אני לא יכול לבדוק את זה לבד....)

ובלי קשר, באיזו גובה מומלץ להציב את הרמקולים??

תודה!

פורסם

אז ככה:

מומלץ להציב אותם מולך בגובהה האוזניים. אם אין אפשרות אז לשים אותם באותו הגובה ולכוון אותם כלפי מטה טיפה (לא יותר מדיי)

ד"א אחלה בחירה של רמקולים

פורסם
  • מחבר

אם אני אמקם את הימני בגובה 80 ס"מ ואת השמאלי בגובה של 63 ס"מ (בגבהים הנמוכים מגובה האוזניים....) אני לא אשמע טוב ובאיכות? אני ממש ארגיש בזה?

ואם אני אמקם את שני הרמקולים בגובה של 80 ס"מ מהרצפה אני גם לא אשמע מספיק טוב?

פורסם

זה לא שלא תשמע טוב, אתה תשמע בצורה פחות אופטימלית ממה שאתה יכול. אבל אם אתה לא יכול למקם את שניהם בגובה האזניים, לפחות תשתדל למקם את שניהם בדיוק באותו גובה, כי אחרת את בטוח תשמע את ההבדל.

פורסם

זה לא בהכרח אותו הגובה, זה חשוב בעיקר שיהיה מכוון אלייך, והמרחק ממך אל הרמקולים יהיה זהה. הסיבה היא שהתדרים שהרמקולים האילו מפיקים הם יחסית גבוהים. ככל שהתדר גבוה יותר, הוא כיווני יותר. לכן, חשוב מאוד שתכוון את שני הרמקולים לעבר הראש לך. המרחק חשוב כיוון שמה שכן יכול לגרום להבדלים בצליל הוא דיליי, על ידי מיקום של הרמקולים במרחק שווה ממך, אתה תמנע אותו.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים