עבור לתוכן

בעיות סראונד 5.1 (מהמחשב לרסיבר)

Featured Replies

פורסם

הלוח אם המדובר: ג'יגהבייט DS4 עם כ. קול 7.1 OB. הנה קישור:

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2288&ModelName=GA-965P-DS4

יש לי סרטי AC3 על המחשב שהסאונד שלהם ממש ממש נמוך.

השאלה שלי היא, האם יש תוכנה או משהו שיכול להעלות את עוצמת הסאונד של הסרט עצמו. כלומר לא מגבר או משהו כזה (כי גם ככה אני מגביר את הרסיבר לגבול היכולת שלו) , אלא משהו שיפעל ישירות על הסיגנל ששולח הסרט לכרטיס הקול או משהו כזה...

תודה מראש לעוזרים

פורסם

www.free-codecs.com

אפשר להוריד משם את הפילטר ffdshow

זה פילטר גם לוידאו וגם לקול - כלומר זה יפעל במקום המקודדים הקיימים שיש לך

ברגע שאתה מגדיר את התוכנה להפעיל את הפורמטים של הקול שהסרטים מקודדים בהם אתה יכול לשלוט בעוצמת הווליום מהתוכנה ולהגביר באופן משמעותי.

מבחינת סרטים שמקודדים בAC3 - אתה צריך להיכנס להגדרות מקודד הAC3 שיש לך ולהגביר שם את העוצמה.

פורסם
  • מחבר

תודה... עזרת לי - הבעיה נפתרה ע"י שינוי העוצמות בAC3 פילטר שמותקן לי על המחשב.

עכשיו עוד שאלה לי אליך :

כשאני מפעיל סרט שהוא בAC3, הרסיבר מיד מזהה שמדובר בסראונד ומזהה את 5 הרמקולים שלי.

ברגע שאני יוצא מהסרט הוא חוזר ומזהה רק את הקידמיים. איך אני מגדיר שתמיד יזהה את האחוריים ?

במחשב הקודם שלי התוכנה NVmixer עשתה את זה אוטומטית. אבל עכשיו יש לי מחשב חדש עם לוח אם שונה- ג'גהבייט DS4 .

התקנתי את התוכנה לבקרת סאונד שהגיעה איתו , אבל אני חושב שהיא דפוקה לגמרי, יש לך משהו אחר להמליץ לי עליו (שיוכל לשלוט הייטב בסראונד של דולבי דיגיטל)...

פורסם

כנראה שבהגדרות של הכרטיס קול מוגדרים הרמקולים בתור 2.1 וכשאתה מפעיל סרט בAC3 אז הרסיבר מזהה 5.1 ומפעיל את כל הרמקולים.

תוודא שהגדרת הרמקולים היא 5.1 ואז תנסה לעשות בדיקת ערוצים (צריכה להיות בדיקה כזאת בכל כרטיס איפה שהגדרות הרמקולים) ותראה אם אתה שומע מכל הרמקולים. אם זה לא יעבוד תנסה לעדכן את הדרייבר של הכרטיס קול.

פורסם

תודה... עזרת לי - הבעיה נפתרה ע"י שינוי העוצמות בAC3 פילטר שמותקן לי על המחשב.

עכשיו עוד שאלה לי אליך :

כשאני מפעיל סרט שהוא בAC3, הרסיבר מיד מזהה שמדובר בסראונד ומזהה את 5 הרמקולים שלי.

ברגע שאני יוצא מהסרט הוא חוזר ומזהה רק את הקידמיים. איך אני מגדיר שתמיד יזהה את האחוריים ?

במחשב הקודם שלי התוכנה NVmixer עשתה את זה אוטומטית. אבל עכשיו יש לי מחשב חדש עם לוח אם שונה- ג'גהבייט DS4 .

התקנתי את התוכנה לבקרת סאונד שהגיעה איתו , אבל אני חושב שהיא דפוקה לגמרי, יש לך משהו אחר להמליץ לי עליו (שיוכל לשלוט הייטב בסראונד של דולבי דיגיטל)...

במחשב הקודם היה לך NFORCE 2?

אם המחשב מחובר בכבל אופטי / קואקס למגבר, הזיהוי הזה לא יפעל, כי כרטיס קול OB יוציא לך סראונד כזה רק ביציאות האנלוגיות.

אין לי מושג למה, אבל גם אני סובל מבעיה דומה, וכנראה שבNFORCE 2 אין את הבעיה הזאת, בגלל הכרטיס היותר מתקדם (SOUNDSTORM).

פורסם
  • מחבר

אם המחשב מחובר בכבל אופטי / קואקס למגבר, הזיהוי הזה לא יפעל, כי כרטיס קול OB יוציא לך סראונד כזה רק ביציאות האנלוגיות.

אין לי מושג למה, אבל גם אני סובל מבעיה דומה, וכנראה שבNFORCE 2 אין את הבעיה הזאת, בגלל הכרטיס היותר מתקדם (SOUNDSTORM).

לא הבנתי מה אתה מדבר... אני מחובר בכבל אופטי...

והוא מזהה יפה מאוד 5.1 כשאני מפעיל סרט שהוא AC3 .

מה שאני שואל הוא - איך אפשר לקבוע שיזהה תמיד את האחוריים. כלומר במחשב הקודם היתה לי אופציה לקבוע שכאשר לא יוצא צליל של סראונד, אז שיוציא מכל 5 הרמקולים את אותו הצליל (ואז גם האחוריים עובדים). עכשיו אין לי את האפשרות הזו.

קיצר - האם אני יכול להשתמש בכל תוכנה של סאונד כדי לגדיר את הסראונד שלי ? או שאני חייב להשתמש רק בתוכנה של ג'יגהבייט ?

פורסם

מכיוון שהכרטיס שלך לא יודע לקודד 5.1 בזמן אמת. לא תוכל להשתמש ברמקולים האחוריים כל עוד הכרטיס מחובר דרך יציאה דיגיטלית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים