עבור לתוכן

יעוץ לגבי שילוב של 3 מערכות הפעלה, ושאלה לבעלי ניסיון עם הויסטה (תגובה שניה).

Featured Replies

פורסם

אני מתכוון להתקין 3 מערכות הפעלה על המחשב, שתי מיקרוסופטיות (כנראה XP ו-VISTA BETA), ויוניקסית אחת (כנראה הפצה כלשהי של לינוקס).

1. האם ה os loader של וינדוס יודע לגשת ללינוקס, או שאני אהיה חייב להשתמש ב os loader שונה כגון Lilo\grub.

2. מה הסדר המועדף להתקנת שלושת מערכות ההפעלה (מי ראשון מי אחרון, ואם אפשר גם את הסיבה שאני אלמד ממנה).

3. *חשוב מאוד*, למי שהתנסה בבטא העדכני ביותר של הויסטה, האם היא כבר פעילה בצורה נורמלית שמאפשרת גלישה הורדות וכו, ללא תקיעות ובאגים מיוחדים, או שאפילו בשימושים הבסיסיים האלה ל XP יש עדיין יתרון משמעותי?

4. כמה גיגה מומלץ להקצות לכל מערכת הפעלה, תוכנות משחקים ושאר הקבצים יאוחסנו בפרטישן נפרד, אבל עדיין יש לא מעט דברים שיתנחלו על הפרטישן של מערכת ההפעלה.

5. האם מומלץ להתקין שני מערכות מיקרוסופטיות על פרטישן אחד, או ליצור לכל אחד את הפרטישן שלו (וגם פה, אשמח לשמוע את הסיבה).

תודה רבה (:

פורסם

אני מתכוון להתקין 3 מערכות הפעלה על המחשב, שתי מיקרוסופטיות (כנראה XP ו-VISTA BETA), ויוניקסית אחת (כנראה הפצה כלשהי של לינוקס).

1. האם ה os loader של וינדוס יודע לגשת ללינוקס, או שאני אהיה חייב להשתמש ב os loader שונה כגון Lilo\grub.

הBL של וינדווס לא יכול לגשת בצורה נורמלית למערכות שונות, אפשר בעזרת כל מיני קבצים שונים ומשונים

אני מעדיף פשוט להשתמש בGRUB

2. מה הסדר המועדף להתקנת שלושת מערכות ההפעלה (מי ראשון מי אחרון, ואם אפשר גם את הסיבה שאני אלמד ממנה).

עדיף להתקין את שתי המערכות המיקרוסופטיות קודם, הBL שלהן נוטה להיות קצת דורסני

3. *חשוב מאוד*, למי שהתנסה בבטא העדכני ביותר של הויסטה, האם היא כבר פעילה בצורה נורמלית שמאפשרת גלישה הורדות וכו, ללא תקיעות ובאגים מיוחדים, או שאפילו בשימושים הבסיסיים האלה ל XP יש עדיין יתרון משמעותי?

4. כמה גיגה מומלץ להקצות לכל מערכת הפעלה, תוכנות משחקים ושאר הקבצים יאוחסנו בפרטישן נפרד, אבל עדיין יש לא מעט דברים שיתנחלו על הפרטישן של מערכת ההפעלה.

לXP עצמה מספיק 6-8 גיגה (אחרי שמתקינים כמה תוכנות), בלינוקס זה תלוי בהפצה ובויסטא עוד לא יצא לי להשתמש

5. האם מומלץ להתקין שני מערכות מיקרוסופטיות על פרטישן אחד, או ליצור לכל אחד את הפרטישן שלו (וגם פה, אשמח לשמוע את הסיבה).

תודה רבה (:

פורסם
  • מחבר

תודה גיל,

תגידו, יש בעיה להתקין את הויסטה RC1 באותו פרטישן של ה-XP ?

זה יצור איזשהי בעיה לויסטה, או ל XP ? ישנה משהו ?

מה בנוגע לתיקיית program files ו- documents and settings?

תודה!

פורסם

עדיף לך ליצור לכל מערכת מחיצה נפרדת, אתה בטח רוצה להימנע מסכנת התנגשויות שונות ומשונות...

פורסם
  • מחבר

הבעיה שכבר יש שתי מחיצות קיימות ודיי מלאות ואני לא מתלהב להשתמש ב PQMAGIC על כונן של מערכת הפעלה :\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים