עבור לתוכן

בעיה במראה של המסך בשלב הראשון של ה- BOOT

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב,

יש לי בעיה מוזרה מאוד במחשב (ראו מפרט) ושמח לקצת עזרה ...

בעת ההטענה של המחשב המסך (BLACKVIEW LCD17) המסך נשאר שחור ואז מתחיל להתפשט צבע לבן מהפינות למרכז (במקום לראות את סוג כרטיס המסך ואח"כ את מסכי הטעינה של הביוס), בכל עיתוי תחלופה של המסך (מהמסך שאמורים לראות בו את סוג כרטיס המסך למסך זיהוי הזיכרון והדיסקים, המסך מוחשך שוב ואז שוב הצבע הלבן מתפשט באותה צורה בדיוק) ... לאחר סיום הטעינה של הביוס וההגעה למסך הטעינה של הווינדוס התצוגה חוזרת להיות תקינה ?!?!?!?! (המצב חוזר על עצמו גם אם אני מבצע RESTART).

ניסיתי לחבר את המחשב לטלויזיה LCD ולבצע הפעלה כנ"ל, והפלא ופלא ... הכל תקין .. רואים את כל מסכי הטעינה של הביוס.

ניסיתי כעת לחבר LAPTOP למסך ולבצע טעינה של המחשב ... והכל נראה תקין (יש מעט מאוד לבן בפינות :-) ... אבל לפחות רואים את הלוגו של HP בטעינה לזמן קצר מאוד.

למישהו יש רעיון?

תודה ושנה טובה לכולם!

פורסם

אין לי שום רעיון - אבל אולי כיוון - ש מצב שתנסה לבדוק האם הנקודות הלבנות חוזרות בWINDOWS ברזולוציות נמוכות ? או בחלון CMD מוגדל למקסימום (ALT ENTER) ?

פורסם

יש מצב שהמסך שלך דפוק?

פורסם
  • מחבר

אין לי שום רעיון - אבל אולי כיוון - ש מצב שתנסה לבדוק האם הנקודות הלבנות חוזרות בWINDOWS ברזולוציות נמוכות ? או בחלון CMD מוגדל למקסימום (ALT ENTER) ?

אנסה זאת מחר. לגבי הנקודות הלבנות, מדובר ממש בהתפשטות צבע לבן מהפינות ועד שכל המסך הופך לבן ...

יש מצב שהמסך שלך דפוק?

ייתכן. החלפתי כמה כרטיסי מסך והתוצאה לא השתפרה, לכן בהחלט ייתכן שמדובר במסך (אם כי כאשר חובר הלפטופ למסך, ההטענה הייתה תקינה).

השערה נוספת היא שהבעיה היא בתושבת ה- AGP? מה דעתכם? (האם ייתכן שתושבת ה- AGP התקלקלה כתוצאה משימוש בכרטיס תקול? או כרטיס "שרוף")?

פורסם

אם חריץ ה AGP לא תקין אז לפי דעתי הוא לא יעבוד בכלל ובטח שלא יעלה את Windows כמו שצריך

תנסה לעבוד עם מסך אחר ותראה אם יש שינוי

פורסם
  • מחבר

בוקר טוב לכולם,

ראשית תודה על הניסיון לסייע והרעיונות ... ביצעתי מספר בדיקות הבוקר והנה התוצאות:

הורדתי רזולוציה ב WINDOWS לנמוכה ביותר האפשרית (640X480, 256 Colors, 60 Hertz), והכל תקין. *** א ב ל *** קלעת בול לגבי ה CMD בחלון מוגדל. פתיחת ה CMD בחלון קטן תקינה אולם לאחר העברה לחלון מלא, מתקבל מסך שחור ומיד מתחיל להתפשט הצבע הלבן (בדיוק באותה הצורה - מהפינות למרכז).

אם חריץ ה AGP לא תקין אז לפי דעתי הוא לא יעבוד בכלל ובטח שלא יעלה את Windows כמו שצריך

תנסה לעבוד עם מסך אחר ותראה אם יש שינוי

ניסיתי לחבר את המחשב לטלויזיה LCD וכפי שאמרתי אין בעיה .. ה BOOT תקין.

חיברתי את המסך למחשב הנייד (HP) ושוב אין בעיה .. ה BOOT תקין לאורך כל התהליך.

היום אחה"צ אקבל מסך חדש לניסיון ואנסה לחבר אותו למחשב, ואעדכן אתכם לגבי התוצאות.

בניסיונות שלי אתמול עם מספר כרטיסי מסך שונים, כרטיס אחד (הכרטיס המתקדם ביותר - צ'יפסט ATI9800PRO) כלל לא עלה עם המחשב. אני חושד בכרטיס הזה שיצר את כל הבעיות (כי גם במחשב הקודם שהוא הותקן בו ארעה תקלה משביתה ללוח).

הבעיות שתיארתי עם המחשב הנוכחי התחילו רק לאחר שניסיתי להתקין בו את הכרטיס הזה (זה כרטיס שדורש מתח נוסף מהספק - הספק תקין, ובהספק של 380W הוא צריך לעמוד בחיבור הנוסף).

רעיונות נוספים יתקבלו בברכה ... במיוחד לאור העובדה שהמחשב עולה באופן תקין בחיבור לטלויזיה LCD, והעובדה שחיבור מחשב נייד למסך מביא לתוצאה תקינה גם כן. והגילוי החדש (בסיועו של djhenrya) שהבעיה חוזרת בחלון CMD מלא!

תודה ושנה טובה!

פורסם

ניסית לעדכן Bios?

פורסם
  • מחבר

כן, הביוס הנוכחי הוא המעודכן ביותר.

אבל ... לאחר הניסיון לחבר את המחשב למסך מחשב (LCD) אחר, וחיבור המסך הנוכחי למחשב נייח אחר .. התקבלו תוצאות מפתיעות:

1. חיבור המחשב למסך מחשב LCD אחר מביא לתוצאות תקינות לחלוטין! ה- BOOT נצפה תקין, וגם כניסה למסך CMD בווינדוס (שהוגדל למקסימום) נותן תוצאה תקינה לחלוטין!

2. לעומת זאת, חיבור המסך למחשב נייח אחר אינו נותן תוצאה תקינה! ב- BOOT הראשון המחשב עולה באופן תקין (או לפחות נראה כך) ... אבל אחרי כיבוי והדלקה מחדש ... חוזר המסך הלבן ... והתוצאה היא בעצם כמו זו שהתקבלה עם כרטיס המסך 9800PRO! (כלומר מתקבל מסך לבן והווידוס לא עולה!).

נראה לי שזהו למעשה סוף הסיפור, ואין עוד בדיקות "ביתיות" שניתן לבצע ...

המסקנה שלי היא שמסך ה- LCD לא תקין! האם לא כן?

תודה רבה על העזרה של כולם וגמר חתימה טובה.

פורסם

כמו שאמרתי מקודם בדיקה עם מסך אחר עזרה, כנראה שזה באמת המסך עצמו הכול מצביע עליו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים