עבור לתוכן

איך אני מתקין WINDOWS XP עם כונני SATA2 עשאין לי כונן FLOPPY

Featured Replies

פורסם

XP+SP2 מובנה.

תודה.

פורסם

אם יש לך כרגע מחשב פנוי עם XP עליו, תוכל להכין דיסק התקנה של XP משלך ולשלב בו דרייברים ל-SATA בצורה מובנית.

ישנה תוכנה מצויינת ליצירת דיסקים כאלה שנקראת nLite וניתן להורידה מכאן.

אפשרות נוספת היא לבדוק האם ב-BIOS ניתן לדמות את הכונן הקשיח כ-IDE.

רוב לוחות האם החדשים מציעים אפשרות כזאת, בה הבקר "מתחזה" לבקר IDE וההתקנה ממשיכה כרגיל.

אפשרות אחרונה היא להלוות שניה כונן פלופי תקין מחבר (לפרק ולהרכיב פלופי זה עניין של שניות) או לרכוש כונן פלופי (40 ש"ח מקסימום) ולפתור את העניין.

אם יש לך זמן ומעט רצון ללמוד אני ממליץ בחום על האפשרות הראשונה - התוכנה נהדרת, ושימושית ביותר גם לכשתצטרך בעתיד.

הרבה הרבה בהצלחה.

פורסם

נראה לי שגרסאת ה XP שלו דווקא תומכת ב SATA לא? כשקניתי את ה HD החדש שלי לא הייתה לי בעייה (התקנתי מדיסק)

אחי נראה לי שהשאלה שלך היא איך מתקינים XP דרך ה CD ישירות.

אם כן, אז זה נורא פשוט. תיכנס ל BIOS של הלוח אם שלך ותחפש שם אופציה של בחירת עדיפות ל BOOT.

בדר"כ ה DEFAULT של זה הוא שה HD ראשון. תשנה את זה שה CD יהיה קודם ל HD. ואז תרסטרט את המחשב כשדיסק ההתקנה בפנים. המחשב אמור לזהות אותו אוטומטית והוא יקח אותך להתקנה.

מקווה שעזרתי

פורסם

הסבר נחמד, אבל לא זאת הבעיה שלו ^^^^^^.

אם היית רואה את הפוסט שהוא פתח בפורום אחר היית מבין (הוא כתב שם בפירוט מה הבעיה).

והסיבה שלך לא היו בעיות היא לא בגלל ש-SP2 תומך SATA (הוא לא) אלא בגלל שהביוס שלך מאפשר "לשטות" במערכת ההפעלה.

התמיכה יותר תלויית ביוס ופחות תלויית מערכת הפעלה.

בכל מקרה הת'רד הזה ננעל עכשיו ופותח הת'רד מקבל אזהרה על דאבל פוסט - גם פה וגם בפורום תמיכה טכנית.

chenrp,

מומלץ מאוד שתקרא את חוקי הפורום - דאבל פוסט אסור.

יש לך אזהרה 1 מתוך 3. בשלישית אתה תושתק/תורחק.

ננעל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים