עבור לתוכן

המחשב נכבה בזמן משחקים

Featured Replies

פורסם

הבעיה צצה לי לפני כמה ימים- לדוגמא משחק מסוים גורם למחשב להיכבות בטעינה שבין סרטוני הפתיחה לתפריט הראשי, אבל אם בזמן הטעינה אני לוחץ מהר alt+TAB, חוזר לשולחן עבודה ומחכה קצת, ואז חוזר למשחק- אני רואה את התפריט ויכול לנווט בו בלי בעיה (אבל לא להיכנס למשחק עצמו, זה גם גורם לקריסה). במשחק אחר אני יכול להיכנס לתפריט בלי בעיה אבל כשאני מנסה לשחק תוך כמה שניות הוא נכבה.

יש לציין שאחרי הריסטרט המחשב עולה בלי בעיה, כאילו כיביתי אותו באופן מסודר. ניסיתי להתקין גם דרייבר עדכני מהאתר של ATI וגם בביוס סימנתי לו "ignore' בנוגע לקראית טמפרטורות מהלוח אם והמעבד.

הבעיה התחילה רק לפני יום-יומיים, ומופיעה גם במשחקים שעבדו קודם בסדר (אבל בחלק מהמשחקים אין את הבעיה).

ראיתי בדיון אחר שהמליצו להעלות קבצי DUMP, אז הנה שלי:

http://rapidshare.de/files/33429647/dump.rar.html

המפרט שלי:

ATI Radeon X800XL

Pentium 4 1.8Ghz

לוח אם אסוס P4GD1

זכרונות היונדאי (זה נחשב ג'נרי לא?) 2X256MB

תודה מראש

פורסם

הנה מספר גורמים אפשריים לתקלה שלך:

1. כ.מסך או מעבד מתחמים יתר על המידה - ייתכן בגלל שהצלעות של המעבד מלאות אבק

2. התקן החדש של ATI לא הוסר כהלכה. הורד גירסה חדשה של CATALYST - ולפני ההתקנה תוודא הסרה ומחיקה של הקבצים הקודמים.

פורסם
  • מחבר

הממ... אני לא חושב שזו בעיה של התחממות.

כמו שאמרתי במשחק מסוים אם אני מפעיל אותו רגיל הוא יגרום לכיבוי בטעינה של התפריט הראשי. אבל אם לפני שהתפריט עולה אני לוחץ ALT+TAB ועובר לשולחן עבודה בזמן שהתפריט עולה ואז שוב ALT+TAB כדי לחזור למשחק- המחשב לא יכבה ואני יכול להיכנס לכל הדברים בתפריט בלי בעיה.

מה שגורם לי לחשוב שזו אולי בעיה בהתקני קול או וידאו, אבל לא נגעתי בהם בזמן האחרון ומשחקים אחרים עובדים בסדר...

כמו שאמרתי- כבר התקנתי מחדש את הדרייבר של הכרטיס מסך אבל לא עוזר.

פורסם
  • מחבר

אוקי, בדקתי בקבצי ה DUMP והוא רושם שהתקלה נגרמה כנראה ע"י הקובץ ati2cqag.dll ,כלומר משהו שקשור לכרטיס מסך.

כבר הסרתי והתקנתי את הדרייבר פעמיים (פעם אחת רק את הדרייבר ופעם שנייה את כל ה catalys control center) אבל עדיין לא עובד.

יש עיצות?

פורסם

באיזה משחק מדובר ?

פורסם
  • מחבר

Company of heroes גורם לכיבוי אם אני מפעיל רגיל ולא עושה alt+tab לפני שהוא טוען את התפריט הראשי.

NHL07 עבד כמה ימים בסדר, ועכשיו התפריט עובד בסדר, אבל כשאני נכנס למשחק עצמו תוך שנייה-שתיים המחשב נכבה.

לעומת זאת המשחק Faces of war עבד ועדיין עובד בסדר, גם אחרי שעות של משחק.

אני מנסה להתקין גרסאות ישנות יותר של ה ATI קטליסט... יש גרסא ספציפית מומלצת?

פורסם

לפי קובץ ה Dump הבעייה היא בעיית דריברים, תנסה להוריד תוכנה בשם DriverCleaner 3.3 מפה תריץ את התוכנה ותבחר מהרשימה כל מה שקשור ל ATI ותלחץ על Clean.

לאחר מכן תנסה להתקין גירסא ישנה יותר אם לדוגמא אתה משתמש עכשיו ב Catalyst 6.8 תנסה 6.6 או 6.7.

פורסם
  • מחבר

לפי קובץ ה Dump הבעייה היא בעיית דריברים, תנסה להוריד תוכנה בשם DriverCleaner 3.3 מפה תריץ את התוכנה ותבחר מהרשימה כל מה שקשור ל ATI ותלחץ על Clean.

לאחר מכן תנסה להתקין גירסא ישנה יותר אם לדוגמא אתה משתמש עכשיו ב Catalyst 6.8 תנסה 6.6 או 6.7.

עשיתי כמו שהמלצת והתקנתי למשל את גרסא 6.5 (סתם בחרתי כי הורידו אותה הרבה פעמים ב guru3d. זה נראה שזה עזר קצת, והצלחתי למשל לטעון את התפריט של המשחק company of heroes, אבל כמה שניות אחרי שנכנסתי למשחק עצמו המחשב נכבה שוב.

כרגע הכיוון חשיבה שלי הוא שהתחממות יתר בכרטיס מסך גורמת למחשב להכבות בהתחלה, מה שיוצר בעיה באחד מקבצי הדריבריים שגרומת לבעיה להימשך.

אני ינסה גם עם גרסאות אחרות של הדרייברים...

פורסם
  • מחבר

אוקיי הורדתי תוכנת אוברקלוק ששומרת בlog את הטמפ' של הכרטיס מסך.

לפי הלוג הטמפ' של הכרטיס במנוחה היא 58 מעלות, ובזמן הפעלת המשחק (Tron 2 משחק ישן בלי דרישות גרפיות גבוהות. עבד לי יותר מוקדם היום בסדר ועכשיו אני גם בו לא יכול לשחק) במהלך דקה הטמפ' עולה בהדרגה ל 71 מעלות.

האם אלה טמפ' נורמאליות לכרטיס מסך? (צריך לזכור שהדגם הספציפי הזה מגיע ללא קירור אקטיבי ומסתמך רק על צלעות קירור גדולות מאוד)

פורסם

פעם הבאה שיש לך משהו להוסיף לדיון תעשה זאת בעזרת כפתור עריכה

הכרטיס מסך שלי מגיע עד ל 80 מעלות בזמן מאמץ.

בכול מקרה תנסה להריץ 3DMark ותראה אם גם את זה הוא לא עובר

פורסם
  • מחבר

טוב, אני התייאשתי מהעניין הזה... זו לא בעיה של טמפ', כי ניסיתי גם עם מארז פתוח עם מאורר גדול שמכוון ישר על הכרטיס. ניסיתי את ה 3 גרסאות דרייברים האחרונות.

ניקח אותו היום או מחר לחנות שממנה קניתי אותו, אולי יש עליו עדיין אחריות.

תודה רבה לכל מי שניסה לעזור

פורסם

כנס ל CONTROL MANAGER בתוך ה CATALYS והורד את מהירות ה AGP מ X8 ל X4 לא תשים לב להבדל מבחינת ביצועים והמחשב לא יקרוס

פורסם
  • מחבר

אני לא מוצא את זה בהגדרות...

איפה זה נמצא בדיוק?

דרך אגב הכרטיס הוא PCI-E ולא AGP.

פורסם

הורד מהירות PCI-E מ X16 ל X8 כנראה נמצא ב SMARTGART בתוך ה CATALYST ודא שהמאוור על כ.המסך עובד (קצת ניקיון מאבק לא יזיק) כי מדובר בטמפ' עבודה גבוהות מאוד לכרטיס הנ"ל. הורדת מהירות תמנע הכל (סמוך על דודו)

פורסם
  • מחבר

חיפשתי ואני לא מוצא באף מקום בקאטאליסט אפשרות להורדת מהירות ה PCI-E.

אני גם לא חושב שזה פתרון קבוע כל כך טוב, לכרטיס יש יכולת מסוימת ששילמתי עליה, ואם הוא לא מספק אותה (בפתאומיות) אין סיבה להשלים עם זה.

היום בדקתי והכרטיס עדיין באחריות, ניקח אותו מחר לחנות ונראה.

תודה למי שעזר לי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים